Erzurum Büyükşehir Belediyesinde Gözler Bilgi İşlem Daire Başkanı Gökşin Aksoy´a Çevrildi.

30 Mart mahalli seçimlerine altı ay kala Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığına bir gecede apar topar getirilen Gökşin Aksoy´u bu göreve kimler getirdi?

Erzurum Büyükşehir Belediyesinde Gözler Bilgi İşlem Daire Başkanı Gökşin Aksoy´a Çevrildi.

 

Erzurum´da son günlerde, gerek sosyal medya üzerinden, gerekse tüm kamuoyunda dilden dile dolaşan, Erzurum Büyükşehir Belediyesince yapılan tüm Alım ve Satımların Faturaları, Sevk İrsaliyeleri, Şartnameleri, Alınan ve Verilen Teklifler, Ödeme Emirleri, Sözleşmeler ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin kamuoyu tarafından mahremiyeti olarak kabul edilen gizlilik içeren belge ve bilgileri tüm şehirde elden ele dolaşıyor. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi içerisinde üstün ve gayretli bir çalışma sergilenerek toplanan bu belge ve bilgilerin, maksatlı ve önceden planlanmış bir şekilde sistemli olarak dışarıya sızdırıldığını savunan geçmiş yıllarda Belediyede üst düzey görev yapmış kişiler, Kamuoyunda elden ele dolaşan bu belge ve bilgilerin Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı haricinde hiç bir noktada bu şekilde hızlı, kolay ve seri biçimde toplanması mümkün değildir görüşünü öne sürdüler. 

GÖZLER BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANI GÖKŞİN AKSOY´A ÇEVRİLDİ 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Usulsüz yapıldığı iddia edilerek özellikle İlçe Belediye Başkan ve Yardımcılarına, Meclis Üyelerine, Basına ve Partililere sızdırılan belge ve bilgilerin, Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca yapıldığı öne sürülünce gözler Daire Başkanı Gökşin Aksoy´a Çevrildi. 

30 Mart mahalli seçimlerine altı ay kala Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığına bir gecede apar topar getirilen Gökşin Aksoy´un bu göreve maksatlı ve sistemli olarak getirildiği Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan bir çok kişi tarafından öne sürülmektedir. 

Peki! Neden Gözler Gökşin Aksoy´a Çevrildi? 

Gökşin Aksoy´un şehrimizdeki Siyasilerle ve işadamlarıyla olan sıkı birliktelikleri tüm kamuoyu tarafından bilindiği üzere Belediye´de görev yapan yetkililer tarafından da bilinmektedir. Özellikle Yıllardır Erzurum´da Siyaset ve Müteahhitlik yapan ve son iki dönemdir Yakutiye Belediyesi Sınırlarında iş yapan hatta Yeşil Yakutiye Projesi adı altında Yakutiye Belediyesiyle Ortak yürütülen projenin sahibi olarak bilinen Fatih İstanbulluoğlu´yla Gökşin Aksoy arasındaki birliktelik Geleneksel Spor Dalları Federasyonundan bu yana aşikardır. 

2004-2012 yılları arası Geleneksel Spor Dalları Federasyonunda Fatih İstanbulluoğlu´nun Başkan, Gökşin Aksoy´unda As Başkan olduğu, yine Geçtiğimiz dönem ve bu dönem Yakutiye Belediyesi Meclis üyesi olan Sinan Seçer´in de aynı dönem Gökşin Aksoy´la birlikte Geleneksel Spor Dalları Federasyonunda birlikte As Başkan olduğu kayıtlarla sabittir. (Erzurum Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yapacakları küçük bir araştırma ve inceleme sonucu Fatih İstanbulluoğlu, Sinan Seçer ve Gökşin Aksoy arasındaki birliktelik ortaya çıkacaktır. Yine Fatih İstanbulluoğlu´nun son iki dönemdir Yakutiye Belediyesi sınırlarında yaptığı işler ve Yakutiye Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleriyle olan sıkı ilişikileri görülecektir. Sakın! Mehmet Sekmen Yakutiye Belediyesinin yetki ve sorumluluklarına el uzattığı için bu belge ve bilgiler sızmış olmasın?) 

Yine Gökşin Aksoy´un Yüzde 16 hissedarı olduğu Olimpiyat Gıda, Nakliyat, Ticaret Sanayi Limited Şirketindeki diğer ortaklarının da kimler olduğu araştırılarak gün yüzüne çıkarıldığında Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin Bilgi İşlem Daire Başkanlığı´nın nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunun altını çizen vatandaşlar, Gökşin Aksoy´un  Belediye içerisindeki belge ve bilgileri dışarıya sızdırma noktasındaki kilit isim olma olasılığının yüksek ihtimalini şöyle dile getirdiler; 

30 Mart mahalli seçimleri sonrası İlçe Belediyelerin bir takım yetki ve sorumlulukları ellerinden alınarak Büyükşehir Belediyesine verilecekti. Yani İlçe Belediye Başkanları, Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri artık istedikleri gibi kafalarına buyruk işler yapamayacaklardı. Bu durumu önceden fark eden Bazı Belediye Başkanları, Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri gelecek dönemde Büyükşehir Belediye Başkanından duyacakları rahatsızlıkları şimdiden bertaraf etmek için bir takım önlemler ve tedbirler alma yoluna gitmişlerdir. Bu alınan tedbirlerin ilk ayağını ise; Seçimlere 6 ay gibi kısa bir süre kala apar topar bir gece vakti Erzurum Büyükşehir Belediyesinde önemli noktalara kendi adamlarını yerleştirmek olmuştur. Vermiş oldukları çaba ve gayret sonucu hedefledikleri noktalara adamlarını yerleştirmişlerdir. Bu atamalardan birisi de hatırlayacak olursak bir gece vakti apar topar Gökşin Aksoy´un Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezinden Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığına getirilmesidir. Bu yüzden Belediye içerisindeki tüm gözler Gökşin Aksoy üzerinde toplandı deniliyor. 

Ümit ediyor ve bekliyoruz ki; Önümüzdeki Günlerde Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin içerisinden dışarıya belge ve bilgi sızdıran bu Köstebek yada köstebekleri Başkan Mehmet Sekmen bulup, gereken soruşturma ve tahkikati yapacaktır. Aksi halde Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nde gözleri üzerine toplayacak Gökşin Aksoy´dan başka daha niceleri olduğunu da hatırlatmakta fayda var. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin mahremiyeti olan bu gizlilik içerikli belge ve bilgilerin önümüzdeki günlerde sayılarının artmamasını temenni ederek, Sızdırılan belge ve bilgilerin Yolsuzluk, Haksızlık ve Adaletsizlik içermemesi dileğiyle...

İŞTE ÖNCEKİ GÜN BELGELERİYLE YAYINLADIĞIMIZ HABERİMİZ: HABERİ OKUMAK İÇİN: TIKLYINIZ: http://erzurumhaber25.com/haber/vatandas-diyor-ki-bunun-adi-bal-gibi-yolsuzluk--2070.html

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli