ERZURUM BU GENELGEYE UYACAK MI?

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen genelgede önemli uyarlar yapılıyor. Erzurum´un bu genelgeyi nasıl uygulayacağı merak konusu. PARALEL YAPI´nın kabuk değiştirerek altın çağını yaşadığı şehirde, yöneticilerin Devlet

ERZURUM BU GENELGEYE UYACAK MI?

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen genelgede önemli uyarlar yapılıyor. Erzurum´un bu genelgeyi nasıl uygulayacağı merak konusu. PARALEL YAPI´nın kabuk değiştirerek altın çağını yaşadığı şehirde, yöneticilerin Devlet hassasiyetlerine uymaları bekleniyor.

 Türkiye´nin Milli Güvenliğini tehdit eden Terör Örgütü ve Paralel Yapı´ya dair Davutoğlu´nun genlgesi önemli ayrıntıları içermekte. Devlete değil de başka yerlere bağlı olarak, Devletin ve Milletin güvenliğini tehdit eden unsurlara aman verilmememesi isteniyor. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu imzalı genelgede; şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü milli güvenliğini ve kamu düzenini tehdit eden, devlet otoritesini zaafa uğratmayı amaçlayan, iç ve dış güvenliği bozmaya çalışan, vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini yok etmeye yönelik eylem ve saldırılarda bulunan terör örgütleri veya legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılarla mücadelesini hukuki zeminde etkin bir şekilde yürütmektedir.

 Kamu hizmetine girme hakkı da dahil olmak üzere, anayasada yer alan haklardan hiçbiri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan hukuk devletini ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz.

Nitekim bu tür faaliyetler, kanunlarda adli ve idari nitelikte yaptırım gerektiren fiiller olarak düzenlenmiştir.

Bu itibarla;
-Terör örgütleri veya legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılarla ilişki kuran veya eylem birliği içerisinde olan,
-Bu örgüt ve yapıların emir ve talimatlarıyla hareket eden
-Bu örgüt ve yapılara yardım eden
-Kamu imkan ve kaynaklarını bu örgüt veya yapıları desteklemeye yönelik kullanan veya kullandıran
-Bu örgüt ve yapılarla mücadeleyi engelleyen
-Bu örgüt veya propagandasını yapan,

Kamu çalışanları hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde idari nitelikli işlemler yetkili amirler tarafından ivedilikle yapılacaktır. Suç teşkil eden fiiller yönünden ise durum ivedilikle adli mercilere bildirilecektir. Yukarıda belirtilen hususların personel çalışmasına dayalı hizmet alımı ihalesiyle istihdam edilen personel hakkında da ilgili mevzuat çerçevesinde titizlikle uygulanacaktır.

Bilgilerini ve gereğini önemle rica ederim." 

Devletin bu titizliğine ve Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun genelgesine rağmen Erzurum´da özellikle PARALEL YAPI´nın kamufle olarak, hiyerarşik kadrolaşmasına devam ettiği iddia ediliyor. 

SİVAS POSTASI GAZETESİ Kamuoyunda konuşulan konuları sorulaştırarak soruyor; 

--Paralel yapı hala neden korunmakta?

--Erzurum´da göstermelik bir iki ayıklama haricinde Paralel Yapı´ya karşı bir adım söz konusu mudur?

--Hangi yan cemaatler PARALEL YAPI´yı kollamakta?

--Bu yan cemaatlerin bürokrasideki etkinliği nedir?

--Paralel kadrolaşma var mıdır?

-- Kamufle olmuş Paralel kadrolaşma kollanmakta mıdır?

--Paralel yapı´nın şehirdeki ticari işlerde dahili var mıdır?

--Paraleli koruyan siyasi ve bürokrat var mıdır?


Anahtar Kelimeler: ERZURUM GENELGEYE UYACAK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false