ERZURUM ADLİYESİ KILI KIRKA YARIYOR

ERZURUM BAROSU AVUKATLARINDAN HALİL TİMURHAN GÜR KOMŞU KURBANI OLMUŞ

ERZURUM ADLİYESİ KILI KIRKA YARIYOR

 

 

15 Temmuz başarısız darbe girişiminden 10 gün sonra Erzurum Barosu´na üye 7 avukat gözaltına alındı. Aralarında Baro eski Başkanı Mehmet Güzel´in de bulunduğu 4 avukat, tutuklandı. Avukat Mehmet Güzel, Hakan Dişkeser, Şerafettin Yaşar Laloğlu ve Fatih Topal hakkında 2´nci Ağır Ceza Mahkemesine dava açıldı. Daha sonra açılan 3 tutuksuz avukat ile avukat imamı olduğu iddia edilen 3 öğretmenin davası da Mehmet Güzel´in dava ile birleştirildi. Davada 4´ü tutuklu 7 avukat ve öğretmen Lokman Pirim hakkında ´silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Tutuklu olan sözde avukat imamları Hasar Aslan ve Bayram Candan´a ise ´silahlı terör örgütü kurma ve yönetme´ suçundan 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Erzurum 2´nci Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen ikinci duruşmaya Mehmet Güzel, Hakan Dişkeser, Şerafettin Yaşar Laloğlu Erzurum´daki H Tipi Cezaevi´nden getirilirken, Fatih Topal Van Yüksek Güvenlik Cezaevinden, Bayram Candan Elazığ T Tipi Cezaevinden ve Hasan Aslan ise Rize L Tipi Cezaevi´nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Tutuksuz olarak da Lokman Pirim, Mehmet Salih Bayoğlu, Serhat Akbulut ile Halil Timurhan Gür ve avukatları duruşmada hazır bulundu.

Wİ-Fİ ŞİFRESİNİ VERDİ SANIK OLDU

Tutuksuz yargılanan Halil Timurhan Gür´e ait ByLock sorgularının Hakan Dişkeser´le aynı çıkması üzerine Mahkeme Başkanı Ömer Özgür Ercan, bu durumu sordu. Halil Timurhan Gür ile komşu olduklarını ve ona ait internetin şifresini aldıklarını ifade eden Hakan Dişkeser, şöyle konuştu:

"Timurhan abi ile komşu olduğumuz için bahçede otururken internet şifresini istemiştim. Onun internet hattını kullandım. 2014 Haziran´dan tutuklanana kadarki süreç içerisinde kullandığım oldu. Dosya kapsamında ByLock ile ilgili doğrudan H. Timurhan Gür´le eş değer şekilde bilgiler çıkmışsa ona değil bana aittir. Ayrıca burada yargılanan iki avukat ile diğer sanık Lokman Pirim etkin pişmanlıktan faydalandı. Ben de etkin pişmanlık çerçevesinde ifade verdim. Onlarda da ByLock var, bende de. Sohbet toplantısı yapan Lokman Pirim tutuksuz, sohbete giden ben tutukluyum." 

Halil Timurhan Gür ve Hakan Dişkeser ile evleri arasında 50 metre bulunduğunu hatırlatan Mehmet Güzel ise "Beraber bahçede oturduğumuz zamanlarda Gür, interneti kullanmamıza izin vermişti. Mert bir insan, bize gelen misafirlere bile interneti kullanmalarına izin verdiği olmuştur" diye konuştu. 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli