Erdoğan`lı kabineye halk desteği

Erdoğan`lı kabineye halk desteği

Erdoğan`lı kabineye halk desteği

0Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın 19 Ocak`taki Bakanlar Kurulu`na başkanlık yapmasına tam destek. 30 il, 140 ilçeyi kapsayan ankette Erdoğan başkanlığındaki toplantıya destek yüzde 70.5 çıktı.

Takvim Gazetesinde yayınlanan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Bakanlar Kurulu`na başkanlık edeceği 19 Ocak`a sayılı günler kala yapılan anketler, halk desteğini gözler önüne serdi. MAK Danışmanlık tarafından 5 bin 400 kişiyle yapılan ankete göre Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Bakanlar Kurulu`na başkanlık yapmasını olumlu bulanların oranı yüzde 70.5. Türkiye`nin Başkanlık sistemine geçişte önemli bir parametre olacağı düşünülen Cumhurbaşkanı`nın Bakanlar Kurulu`na başkanlık yapmasının vatandaştan çok ciddi destek aldığını gösteren ankette, halkın oyuyla Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan`ın aldığı 52`lik oran hatırlatılarak yüzde 70,5`lik desteğin bu oranın bile üzerinde olduğu dile getirildi. Anket analizinde yüzde 70.5`lik oranın Cumhurbaşkanı`na yönelik destek ve güveni göstermesi açısından önemli olduğuna dikkat çekildi.
50 İL, 150 İLÇE MAK Danışmanlık tarafından 5-10 Ocak tarihleri arasında yapılan "Türkiye Gündemi ve 2015`in ilk siyasi araştırması" başlıklı anketi, 30 büyükşehir, 20 il ve 140 ilçede 5 bin 400 kişi ile görüşülerek gerçekleştirildi. Üç ana başlıkta yapılan ve çarpıcı sonuçlar ortaya koyan anketin haziran ayında yapılacak genel seçimlere yönelik bölümünde AK Parti`nin oy oranının kararsızların dağılımıyla birlikte yüzde 48,4, CHP`nin yüzde 25,4 ve MHP`nin de yüzde 14 olduğu belirtildi. Ankete göre seçime parti kimliğiyle gireceğini açıklayan HDP`nin yüzde 10`luk barajı aşamadığını gösterdi. HDP`nin oy oranı yüzde 6.8`de kaldı. HDP`yi yüzde 1.4`le Saadet Partisi, yüzde 1.3`le BBP ve yüzde 2.5`la da diğer partiler izledi. ERDOĞAN`A 70.5`LİK DESTEK MAK Danışmanlık`ın anketinin en çarpıcı sonucu ise 19 Ocak`ta Bakanlar Kurulu`na başkanlık edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a halk desteği oldu. Ankete katılanların yüzde 70,5`i "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Bakanlar Kurulu`na başkanlık yapmasını olumlu buluyor musunuz?" sorusuna "evet, olumlu buluyorum" yanıtını verirken bu soruya olumlu bulmadığı karşılığını verenlerin oranı yüzde 24.5 oldu. Yüzde 5`lik bölüm ise görüş bildirmedi. "GÜVENİ GÖSTERİYOR" Anketin analizinde Türkiye`nin Başkanlık sistemine geçişte önemli bir parametre olacağı düşünülen Cumhurbaşkanı`nın Bakanlar Kurulu`na başkanlık yapması konusunun vatandaştan çok ciddi destek aldığı belirtilerek "Bu sonuç Cumhurbaşkanı`nın halkoyuyla cumhurbaşkanı seçildiği tarihte aldığı oy oranı olan yüzde 52`nin çok üstünde. Cumhurbaşkanına yönelik destek ve güveni göstermesi bakımından önemli" denildi. ÇÖZÜM`E DESTEK YÜZDE 59.5 Ankette hükümetin çözüm sürecinde başarılı olup olamayacağına ilişkin bir soruya ise ankete katılanların yüzde 59.5`i "Evet başarılı olacağına inanıyorum" karşılığını verdi. İnanmayanların oranı yüzde 31.5 olurken deneklerin yüzde 9`u görüş belirtmedi. "İŞSİZLİK" İLK SIRADA Ankete katılanlara Türkiye`nin son günlerde en önemli sorununun ne olduğu sorusu da yöneltildi. Deneklerin yüzde 17`si işsizlik ve hayat pahalılığını en önemli sorun olarak gördüğünü dile getirirken yüzde 16 ile ikinci sırada Suriye ve sığınmacılar, yüzde 14`le de af ve ceza indirimi üçüncü sırada yer aldı. Bu oranları yüzde 12 ile soğuklar, yüzde 11`le ahlaki yozlaşma, yüzde 10`la paralelle mücadele izledi. `VEKİLE ULAŞAMIYORUZ` ŞİKÂYETİ Ankette deneklere bulundukları ilin siyasetçilerinden en çok şikayet ettikleri konu da soruldu. Bu soruya ise ankete katılanların yüzde 45`i `siyasetçilere ulaşamamaktan` şikayet ettiği yanıtını verdi. Yine siyasetçilerin sorunları çözme gayreti göstermediğini belirten yüzde 23`lük oran ikinci sırada yer alırken bir başka şikayeti de siyasilerin halka çok duyarsız olması oluşturdu. Ankete katılanlar genel seçim öncesi aday belirleme aşamasında siyasi partilere "milletvekilinin ulaşılabilir, güvenilir, çalışkan, dindar, eleştirilebilir" olması uyarısında da bulundu.
TAKVİM

Anahtar Kelimeler: 0

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli