Erdoğan`dan Almanya`ya çok sert tepki

Cumhurbaşkanı Recen Tayyip Erdoğan, 23. MÜSİAD Genel Kurulu`nda iş insanlarına hitap etti.

 Erdoğan`dan Almanya`ya çok sert tepki

şte Erdoğan`ın konuşmasından satırbaşları;

Ülkemizin geleceği için taş üstüne taş koyan herkesi destekledik. Girişimcileri destekledik. Yatırımcıları teşvik ettik. Ortaya çılan zenginlikten tüm milletimizin faydalanmasını sağladık. 2002 yılında asgari ücret 184 liraydı oysa bu rakam Ocak ayında 849 lira oldu. SSK`nın başında kim vardı? SSK`yı batıran Genel Müdür şimdi bol keseden atıyor. Bürokratıyla siyasetçi güç kazanır. Eğer bürokrat sakatsa, eksikseiktidar güç kaybeder.

"CUMHUR`UN BAŞKANIYIM"


Şu an herhangi bir partinin genel başkanı değilim. Ama sorumluluk sahibi bir Cumhurbaşkanıyım. Cumhur`un Başkanıyım. Benim tarafsızlığım bunları söyelememi gerektirir. Ortada bir cinayet var. Bunu söylemeliyim.

Şu anda bol keseden atanların zihniyetine sahip kişiler bu ülkede iktidar oldu. Onların ne yaptığını hep beraber gördük.

"MİLLİ KURUMLARIMIZ HEDEF ALINDI"


Şimdi de gizli köşelerde buluşup kadeh tokuşturuyorlar. Ülkenin iktidarının gidişine şerefine diyorlar. Allah size tekrar o kadehi içirmeyi nasip etmeyecek. Bu ülke sermayenin yönettiği bir ülke olmayacak. 17 - 25 Aralık`ta en öncelikle Türkiye`nin milli kurumları hedef alındı.

Hangi mantıkla faizi arttıralım diye bu işin peşinden koşuyorlar. Faiz hiçbir zaman benim ülkemin yararına olmamıştır, olmayacaktır. ABD bu işi bilmiyor mu? Bu ülkede yatırım olur mu ben soruyorum size?

DAVOS`a son gidişimde hani malum bir IMF başkanı vardı ya onunla bir görüşmemiz oldu. "Bize mali destek verecekseniz verin ülkemizi yönetmesini biz biliriz" dedim. Bu sözler onların işlerine gelmedi.

O Gezi olaylarında faiz lobilerine nasıl çalışıldığını hep anlattık. Faiz lobileri şimdi onların içinde var mı? Var. Faiz hiç bir zaman benim ülkemin faydasına olmadı, olmayacak. Devletin borçlanma faizini yüzde 60`tan tek rakamlı sayılara getirene kadar çok uğraştık. Hala IMF`nin sultasında kalmak isteyenler var.

Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye`yi 2023 hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamayacaklar. Biz her hesabın üzerinde bir hesap olduğuna inananlarız. Biz dünya beşten büyük diyenleriz.

Ben bütün siyasi partilere eşit mesafedeyim. Onu bir kenara koyalım. Ben gökten zembille inmedim. Cumhurbaşkanlığından önce bu ülkede 12 yıl Başbakanlık yaptım. Şu an gerçekleştirilen ekonomik, siyasi, kültürel projelerde imzam var, emeğim var. Bu yüzden bizim sırtımızda yumurta küfesi var.

Eğer bunların vaatlerine oy verilecekse asgari ücreti 5 bin lira yapacağım diyene vermek lazım. Bakıyorum vaatlerine herkese bol keseden dağıtıyorlar. Ama yılllarca bizim sosyal yardımlarımızı eleştirdiler. Bize makarnacı dediler. Şimdi kendileri aynı vaatlerde bulunuyorlar.

Muhalefet bize kömürcü dedi. Hatta bunlar bu millete bidon kafalı demediler mi? Göbeğini kaşıyan adam demediler mi? Bunlar halka hakaret etmekten başka ne yaptılar?

Unutmayın ki bu ülke sağlıkta uluslararası bir reform gerçekleştirmiştir. Savaş Ay`ın SSK ile ilgili yaptığı programı izledim. Aman Allah`ım o serumlar, o çöp kutuları hastaların koridorlarda perişan halleri. O programda hastane odalarını gösteriyor. Hastane denince akla ne gelir? Hijyen gelir. Burada hijyen diye bir şey yok. Çünkü bunların kafası hijyenik değil. Daha sonra o dönemin Genel Müdürü çıkıp dedi 10 yıl önce daha iyiydi. Kendisi de aslında ne kdar kötü yönettiğini kabul ediyor.

28 Şubat`ta kesintisiz eğitim faciası yaşandı. Milyonlarca öğrenci mağdur oldu. Milletimizin İmam Hatiplere olan teveccühünü gördüler hemen önünü kesmeye çalışıyorlar. Seçim bildirilerine 28 Şubat`ın getirdiği eğitim sistemini vaat olarak koyuyorlar.

Diyanet İşleri Başkanlığı`nı kapatacağız diyorlar. Bu kurumu kapatmaya çalışanların milletten alacağı cevap bellidir. Diyanet İşleri`ne saldıranlar milletimizin birlik ve beraberliğine saldırıyorlar.

Milletimiz göğsüne namerdin elini değdirmeyeceğini daha önce gösterdi. Hem milletin değerlerine saldırıp hem de kazanamayınca millete hakaret edenler bunlardır.

"ALMANYA KONUŞACAK SON ÜLKEDİR"


Biz dünyaya barış mesajı veririken, aralarında Rusya, Almanya ve Fransa`nın bulunduğu bazı ülkerler Ermenilerin yalanlarını destekleyerek bizi eleştiriyorlar. 100 yıl önce yaşananlar ortak acımızdır. Ermeni iddialarına destek verenler önce kendi geçmişlerini temizlesinler. Kendi geçmişleriyle yüzleşsinler. Ermenilere yönelik zorunlu göçten bizi mahkum etmeye çalışanlar kendi yaptıkları zulümlerin hesaplarını versinler. Arkalarında bıraktıkları kanların izlerini silsinler. Bu konuda Almanya en son konuşacak ülkedir. Rusya da Fransa da kendi tarihlerine baksın. Fransa`dan kalkıyorsun Cezayir`e Ruanda`ya gidiyorsun. Ne işin var senin Afrika`da!

Biz dilerdik ki Sayın Putin Ermenistan`a gitmesin. Oraya 2 devlet başkanı gitti. Çanakkale`ye 20 devlet başkanı geldi. Çünkü biz barış zirvesi düzenledik.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

18.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:28
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli