Erdoğan´dan dikkat çeken açıklamalar

Erdoğan´dan dikkat çeken açıklamalar

Erdoğan´dan dikkat çeken açıklamalar

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15-20 yıl öncesinin siyaset baronlarının tarzıyla AK Parti´de etkinlik kurmaya kalkan, karşısında bu kardeşinizi bulur. Görev alacak olanların, davanın ve milletin adamı olması şart? dedi.

BAŞARI ÇITASI: Halk oylamasıyla geçtiğimiz yeni sistemde çıta yükseldi. 2002 Kasım´ındaki seçimleri yüzde 34´lük oyla iktidara gelmiştik. Yeni sistemde başarı çıtası yüzde 50 artı 1 oldu. Başarı çıtasını yükseltmeye hiçbir mecburiyetimiz yoktu. Biz ülkemiz için doğru olanı yaptık.

PSİKOLOJİK BARİYER: Seçimler için önümüze psikolojik bariyer çıkartılabilir. Yüzde 50´nin üzerinde oy almanın ne kadar zor olduğunu gördük. Bu tablo AK Parti olarak 2019´a çok sıkı şekilde hazırlanmamız gerektiğini işaret ediyor. Teşkilatlarımızda metal yorgunluğu emareleri gördüğümü çeşitli defalar dile getirdim. Kapsamlı değişim yapmak durumundayız.

GÖNÜL KAZANMAK: Koltuklara getireceğimiz arkadaşların isimleri değil o isimlerin acaba halkla iletişimi nasıl, aslolan bu. İstediğimiz kadar yollar yapalım, havalimanları yapalım, enerjide rekor üstene rekorlar kıralım ki kırıyoruz. Bunların hepsi gerekli, ama yeterli olan gönülleri kazanmak. Ben teşkilatımın siz değerli elemanlarını gönül erleri, akıncıları olarak görüyorum.

TEVAZU EHLİ OLACAKSINIZ: ?Ben belediye başkanıyım?, ? Ben bakanım? havasından geçilmiyorsa yandık. Ya mütevazı ol mütevazı. Tevazu ehli olacağız. Tevazu ehli olarak halkımızla kucaklaşacağız, bütünleşeceğiz.

KAPIMIZ AÇIK: Motivasyonu, gücü, heyecanını kalmamış, bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle mücadeleyi yürütemeyiz. AK Parti´de görev alacak kişilerin, şu bakanın, bu milletvekilinin, filanca grubun, falanca yapının adamı değil, davanın ve milletin adamı olması şart. Türkiye´nin adeta yeni bir Kurutuluş Savaşı verdiği dönemdeyiz. Hiç bir atalete, gaflete, ihanete tahammül edemeyiz.

SİYASET BARONLARI: Davası olmayan ve bulunduğu yerde milletimizin tamamını kucaklayamayan hiçkimse AK Parti´de yöneticilik yapamaz. 15 yıl, 20 yıl, 25 yıl öncesinin siyaset baronlarının tarzıyla AK Parti´de etkinlik kurmaya kalkan herkes karşısında bu kardeşinizi bulur. Partimizin kuruluşunda emeği geçen tüm kardeşlerime vefa borcumuz olduğuna inanıyorum. İhanet etmedikten sonra biz onları hiçbir zaman kapıda bırakamayız.

MANİFESTOMUZ: Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yok. Manifestomuzu söylüyorum: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Modern, medeni, bağımsız, özgürlük mücadelesini kazanmış bir devletin inşasında el ele olacağız


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli