ENSAR COŞKUN SİYASET ETİĞİNE YENİ BİR MODA GETİRDİ

AK PARTİ AZİZİYE İLÇE BAŞKANI ENSAR COŞKUN AZİZİYE'DE KİMSE ADAY ADAYI OLMASIN! BEN ZATEN ADAYIM DİYOR

ENSAR COŞKUN SİYASET ETİĞİNE YENİ BİR MODA GETİRDİ

 

2024 Mahalli seçimlerine doğru günbegün yaklaşırken Aday Adayları da boy göstermeye başladı.

Özellikle İlçe Belediye Başkanlığı için Aday Adayı olmak isteyenler sosyal medya üzerinden Ankara’dan fotoğraflar paylaşarak Aday Adayıyım pozu verirken bazıları da girdikleri her ortam da Bende Varım diyor.

Elbette her vatandaşın hakkıdır Seçmek ve seçilmek ama garip olan bir şey var ki; Henüz Partilerin Seçim Takvimleri belli olmadan Aday Adaylığını bir tarafa bırakın direk “BEN ADAYIM” diyenler bile var.

Buna son örnek olarak AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun’u örnek gösterebiliriz.

Ensar Coşkun beyefendi, girdiği her ortamda Aday Adayı Ne demek “BEN ADAYIM” diye konuşuyor. Bugün de Gazeteci arkadaşım Sinan Özçaylak’ın kaleme aldığı “AK PARTİ YEREL SEÇİMDE MACERA ARAMAYACAK” Başlıklı yazısın da “Her yerde Ben Adayım diyen Coşkun, Bu İddiasını bana da söyledi diyerek, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun’dan aldığı “SİNAN BEY BAKIN BEN ADAY ADAYIYIM DEMİYORUM, ADAYIM DİYORUM” cevabını okurlarıyla paylaştı.

Uzun yıllar siyaset yapmış, Refah Partisi döneminde Aziziye Belediye Başkanlığı görevini yapmış, Akabinde AK Parti’nin çeşitli kademelerinde görev aldıktan sonra AK Parti Aziziye İlçe Başkanlığı yapmış bir isim olan Ensar Coşkun’un bu tutum, davranış ve söylemleri garibimize gitmedi dersek yalan olur.

Henüz AK Parti’nin seçim takvimi bile belli olmamışken, Ensar Coşkun’un “BEN ADAY ADAYI DEĞİL ADAYIM” söylemlerinin öncelikle mevcut Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan başta olmak üzere birlikte yol yürüdüğü dava arkadaşları ve Partililerine karşı büyük bir saygısızlıktır diye düşünüyorum.

Uzun yıllar siyaset yapmış bir ismin dava arkadaşlarına, Genel Merkezine ve tüm Aday Adayı olmayı düşünen isimlere karşı yapmış olduğu bu söylemlerin kamuoyunda da yankıları yükseliyor.

Kimilerine göre; Ensar Coşkun’un ne kadar uzun yıllar siyaset yapsa da halen siyaset etiğinden uzak davrandığı konuşuluyor olsa da, kimilerine göre de Ensar Coşkun’un bir nevi henüz seçim takvimi belli olmayan AK Parti Genel Merkezine karşı meydan okuduğu yönünde düşünceler hakim…

Peki; Ne demek “BEN ADAY ADAYI DEĞİL ADAYIM” Kimden aldınız bu yetkiyi?

Kim Size Aziziye Belediye Başkanlığına Aday olacağınızın Garantisini Verdi?

AK Parti’de görev yapmış diğer dava arkadaşlarınızın Aziziye İlçesinden Aday Adayı olma hakkı yok mu?

Yarın seçim takvimi belli olduğunda diğer Aday Adayı arkadaşlarınızın şansının olmadığını mı düşünüyorsunuz?

Kimin Önünü kesmeye çalışıyorsunuz?

Olur ya sizi Aday Göstermezlerse Partililerinizi bir tarafa bırakın İnsanların yüzüne nasıl bakacaksınız?

Bizce Ensar Coşkun beyefendi bir an evvel çıkıp kamuoyu huzurunda tüm Partililerinden özür dilemesi gerekli. Siyaset etiği bunu gerektirir. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının seçme ve seçilme hakkı vardır. Herkes gönül verdiği Partisinden Aday Adayı olma hakkına sahiptir.

Ensar Coşkun beyefendi de siyasi geçmişi göz önüne alındığında bu yanlıştan derhal dönmelidir.

İnanıyoruz ki; AK Parti Genel Merkezi de bizimle aynı düşüncededir.

Herkesin seçme ve seçilme hakkı vardır…. 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı