Efkan Ala, ?Yaptığımız her işin arkasındayız´

2002 yılından bu yana hükümetin çok alanlı, eş zamanlı olarak terörle mücadele ettiğinin altını çizen Bakan Ala, ?Bugüne kadar yaptığımız her işin arkasındayız, altına imza atıyoruz." dedi.

Efkan Ala, ?Yaptığımız her işin arkasındayız´

 

 

İçişleri Bakanı Efkan Ala, teröristlerin 8 Mayıs 2013 tarihinde geri çekilmeye başladıklarını, geri çekilmenin Gezi Parkı olayları ile birlikte durduğunu belirterek, CHP sıralarına dönüp, ?Gezi olaylarının göbeğinde kim vardı? Sizin Genel Başkanınız ?ben Taksim´e çıkacağım´ dedi, çıktıda? diye konuştu. Bakan Ala´nın bu sözlerinin ardından tartışma büyünce AK Partili ve CHP´li milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinin beşinci turunda milletvekillerinin sorularına cevap veren İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1980´li yıllardan bu yana terörle mücadele edildiğini söyleyerek, ?Hep çok alanlı, eş zamanlı mücadele edilmesi gerektiğinden söz edilirdi 90´lı yıllarda, ben de bürokrat olarak çalışıyordum, ama bu bir türlü gerçekleşmezdi? dedi.

2002 yılından bu yana hükümetin çok alanlı, eş zamanlı olarak terörle mücadele ettiğinin altını çizen Bakan Ala, ?Bugüne kadar yaptığımız her işin arkasındayız, altına imza atıyoruz. Bizim projelerimizi neden bu kadar eleştiriyorsunuz bunu anlamıyorum. Çünkü biz o projeyi millete deklare ediyoruz. Yapıyoruz, bunu da çıkıp meydanlarda gümbür gümbür söylüyoruz, oyu da alıp geliyoruz. Yani bunu millet destekler, millet sandıkta karar verir? diye konuştu.

?Oslo´da yapılan da yapılmıştır. Onun ayrıntılarını gazeteci yazdıysa gazeteci açıklayacak? ifadelerini kullanan Bakan Ala, ?Bütün görüşmelerimizde de 2 tane temel anlayışımız vardır bizim, kiminle ne görüşüyor olursak olalım; teröristler, terör silahı bırakacak, üzerine betonu gömecek, Türkiye´de çözümünü üretecek, demokrasimiz gelişecek, kalkınmamız gelişecek. Bu konuda hiç tereddüt yok, saklı, gizli bir şey de yok. 8 Mayıs 2013, geri çekilme başladı mı, başladı. Ne zaman durdu? Gezi olayları başladığında durdu. Gezi olaylarının göbeğinde kim vardı? Sizin Genel Başkanınız ?ben Taksim´e çıkacağım´ dedi, çıktıda? şeklinde konuştu.

Bakan Ala´nın CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Taksim´e çıktığını söylemesinin ardından CHP´li milletvekilleri Bakan Ala´ya tepki gösterdi. Bakan Ala, kendisine gösterilen tepkilere karşılık verirken, yaşanan gerginlikte AK Partili Milletvekilleri ile CHP´li milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. Yaşanan tartışma, oturuma verilen arada da devam etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli