EFKAN ALA HIZLI BAŞLADI

Cumhurbaşkanlığı Sistemi için kamuda yeniden yapılandırma çalışmaları sürüyor. Kaldırılan bakanlıklardaki bürokratlar ve başbakanlık müsteşarlarının durumu tartışılıyor. Bürokratların özgeçmişleri Cumhurbaşkanlığında tek tek inceleniyor

EFKAN ALA HIZLI BAŞLADI

 

 

24 Haziran seçimleri ile birlikte bürokraside yeni dönem başlıyor.

Cumhurbaşkanlığının Cuma günü genel müdür yardımcısı ve üstü tüm bürokratların özgeçmişini istediği ve özgeçmişlerin aynı gün Beştepe´ye iletildiği öğrenildi.

Bürokraside kimlerin açıkta kalacağının bu hafta belli olması bekleniyor. Bu nedenle bürokratlar diken üstünde.

24 Haziran seçimlerinde Erdoğan´ın ilk turda seçilmesi sonrasında gözler yeni sisteme çevrildi. Yeni sistemde bakanlık sayısı azaltılırken, başka bakanlıklarla birleştirilen kurumsal olarak ortadan kalkan bakanlıklardaki üst düzey bürokratların durumunun ne olacağı belirsizliğini koruyor. Bir başka konu da teşkilat yapıları ve adları tamamen değişen bakanlıklardaki üst düzey görevlilerin durumu. Kamuda yeniden yapılandırmanın koordinatörlüğünü eski İçişleri Bakanı Efkan Ala yapıyor.

BÜROKRATLAR BEKLEMEDE

Yeni düzenleme ile kurulacak bakanlıklarda değişen ünvanlar olduğu gibi değişmeyenler de var. Değişmeyen genel müdürlük yöneticilerinin durumunun ne olacağı önümüzdeki günlerde çıkarılacak kararname ile açıklığa kavuşacak. Ancak Cuma günü cumhurbaşkanlığından genel müdür yardımcısı ve üstü tüm bürokratların özgeçmişlerinin istendi. Listeler ve özgeçmişlerin aynı gün cumhurbaşkanlığına iletildiği öğrenildi. Bu durum bütün bürokratların atamasının yeniden yapılacağı şeklinde değerlendirildi.

FETÖ TASFİYESİ

Bu arada uzun süredir tartışılan kamudaki üst düzey ?Gizli FETÖ? konusunun da dikkate alındığı öğrenildi. Bakanlıktan istenen üst düzey bürokkratların özgeçmişlerinin istihbarat tarafından yeniden ele alınacağı ve çapraz değerlendirmeye tabi tutulacağı, FETÖ ile bağlantısı bulunan veya şüphelenilen isimlere görev verilmeyeceği öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: EFKAN HIZLI BAŞLADI

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli