Ebubekir Elmalı, Bu bedeli tarih boyunca atalarımız ödedi, sıra bize geldiyse bizde ödeyeceğiz

Avukat Ebubekir Elmalı, "DEM Parti, Topraklarımıza Göz Dikmiş Bir İdeolojinin Mikrofona Çıkmış Halidir"

Ebubekir Elmalı, Bu bedeli tarih boyunca atalarımız ödedi, sıra bize geldiyse bizde ödeyeceğiz

 

"DEM Parti'yi terör örgütünün siyasi aparatı" olarak niteleyen, tanınmış hukuk adamı Avukat Ebubekir Elmalı, " DEM Parti terörizmi meşrulaştırmak için kurulmuş, malesef hukuk sistemindeki zafiyetten yararlanarak, buralara kadar gelmiş, bir örgüttür, bir siyasi temsilci değildir. Çok açık ve net toprağımıza göz dikmiş bir ideolojinin mikrofona çıkmış halidir." dedi. 

Elmalı, DEM Parti ile CHP'nin ittifak arayışlarına da değinerek şunları söyledi; " CHP, Mayıs seçimlerinde DEM Partiyi masanın altında tutuyordu, sebebi de şuydu; Güneydoğu'dan gelecek oyları almak, ancak Orta Anadolu'da ve Batı Anadolu'daki milliyetçi oyları da ürkütmemekti.Bu yüzden İYİ Partiyi masanın üstünde, DEM Parti'yi de masanın altında tutuyordu. Fakat şimdi, CHP Yerel seçimlerde istanbula odaklanmış durumda. Çünkü hali hazırdaki, perde arkasındaki genel başkanlarının siyasi geleceği İstanbul'un yeniden kazanılmasına bağlı. Bundan önceki yerel seçimlerde HDP, şimdiki DEM yaklaşın 900 bin oy almıştı. Bu da İstanbul'da yaklaşık yüzde 9,5 luk bir oy potansiyeli demektir. Hal böyle olunca özellikle batı ve orta Anadolu'daki milliyetçi oyları artık umursamıyor. Çünkü yerel seçimlerde meseleye lokal olarak bakıyor. Dolayısıyla gönül rahatlığıyla masanın altında tuttuğu DEM'i masının üstüne çıkarabiliyor." dedi. 

Anadolu üzerinde emperyalistlerin her zaman hain planları olduğuna dikkat çeken Elmalı, " Bu emperyalistlere bizden görünen hainler hizmetkarlık ettikçe, demokrasi kisvesi ile terör ve teröristler hukuk önünde meşruiyet kazandıkça, ölmeye devam edeceğiz. K.Irakta yaşananlar bir egemenlik mücadelesidir. Ya o bölgede ABD destekli bir aparat örgüt aracılığılıyla Türkiye’nin burnunun dibinde bir terör devleti kurulmasına izin vereceğiz  Ya da bu oyunu bozacak pro-aktif bir savunma ile oyunu baştan bozacağız Emperyalist oyunları bozmanın da elbette bir bedeli olacaktır. Bu bedeli tarih boyunca atalarımız ödedi, sıra bize geldiyse bizde ödeyeceğiz." dedi 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı