DOĞUŞTAN İKİ BACAĞI OLMAYAN MİRAÇ ÖĞMEN ÖZ ANNESİ TARAFINDAN KAPI ÖNÜNE BIRAKILDI

YOK MU ERZURUM'DA BU SESİ DUYAN?

DOĞUŞTAN İKİ BACAĞI OLMAYAN MİRAÇ ÖĞMEN ÖZ ANNESİ TARAFINDAN KAPI ÖNÜNE BIRAKILDI

 

Erzurum'da doğuştan iki bacağı da olmayan Miraç Öğmen, bundan tam 10 yıl önce 

Erzurum'da 2007 yılının mart ayında Ayfer ve Savaş Öğmen çiftinin doğuştan iki bacağı da olmayan bir çocukları dünyaya geldi. Miraç ismini verdikleri çocuğun bundan 10 yıl önce Erzurumlu hayırsever bir vatandaş tarafından yurt dışından getirilen protez bacaklar ile Miraç'ın ilk kez yürümesine vesile olmuştu.

Talihsiz yavru artık akranları gibi yürüyor, oynuyor hatta bakkaldan ekmeği kendisi gibi alıyordu ki, bu sefer de kader onu Annesi tarafından kapı önüne bırakılmakla imtihan etti.

Baba Savaş Öğmen ile birlikte evin kapısının önüne bırakılan Miraç Öğmen, soğuk hava muhalefeti yüzünden geceyi Erzurum Palandöken Hastanesi Acil Serviste geçirdi.

Baba Savaş Öğmen, 2007 yılında dünya'ya gelen çocuklarının kendileri için Allah tarafından lütuf edilmiş bir imtahan olduğunu söyleyerek, Anne Ayfer Öğmen'in yıllardır artık bu yükü taşıyamayacağını feryat ettiğini dile getirdi. Bir baba olarak yıllardır eşim Ayfer Öğmen'e bunun Allah'ın bize vermiş olduğu bir imtihan olduğunu anlatıyorum. Eşim ise bu bir imtahan ise git sen oğlun ile beraber yaşa, ben bu imtahanı kabul etmiyorum. Sözleriyle bana karşılık vermesi sonucu aylardır eşim ile mücadele içerisindeyim. Hatta eşim ile vermiş olduğum mücadele yetmiyormuş gibi bir de kız kardeşlerinin de eşime "Bu imtahan senin olamaz. Gençsin, Bu çileyi daha ne kadar çekeceksin?" gibi baskılarıyla da karşı karşıyayım.

En son geldiğimiz nokta da aylar önce yine aynı hadise ceryan etti. Ben bu isyanlarının boşa olduğunu anlatmaya çalışırken, Karakola gidip hakkımda uzaklaştırma kararı çıkardı. Günlerce arkadaşlarımın evlerinde, aile etrafımın evlerinde ve otellerde oğlum ile birlikte kaldık. Bugün ise yaptığı bardağı taşıran son nokta oldu. Yoğun hava muhalefetinin yaşandığı bu soğuk Erzurum akşamında oğlum Miraç'ı evden atmaya çalıştı. Ben de oğlumla birlikte evden ayrıldım. Şuan itibariyle Erzurum Palandöken Devlet Hastanesi Acil Servisindeyiz. Oğlum Miraç çok ciddi rahatsızlandı. Yetkililerden bana yardımcı olmalarını bekliyorum dedi. 

İŞTE MİRAÇ'IN ŞUAN İTİBARİYLE PALANDÖKEN DEVLET HASTANESİNDEKİ HALİ;

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli