Dilencilik meslek oldu

Dilencilik birçok kişi için meslek haline geldi. Devletten maaş alan da dilenmeye başladı.

Dilencilik meslek oldu

 

 

ERZURUMHABER25: Erzurum´da her gün onlarca kişi hastane ve cami önlerinde, işlek caddelerdeki kaldırımlarda halkın duygularını istismar ederek para topluyor. Şehrin cadde ve sokaklarında dilenciden geçilmiyor. Dilenenlerin sayısı sürekli artıyor. Art niyetli şahıslar daha fazla para toplamak için türlü yöntemler deniyor. Kimi bebeğini kucağına alıyor, kimi engelli oğlunu yada kocasını yanına alıyor kimi de çalışamaz durumda olduğunu belirterek para istiyor. Bazı ısrarcı dilenciler ise halkı canından bezdirdi.

YOLDAN GEÇENLERİ DURDURUYORLAR

Dilenciler kaldırımları, cami avlularını ve alışveriş merkezi ve hastane önlerini adeta kendilerine mesken tuttu. Dilenciler, işyerlerine ve evlere kadar gidip dilenme faaliyetlerini sürdürüyor. Kapı kapı dolaşan dilenciler para kazanmak için çoğu kez dini sözler ve broşürler kullanıyor. Yoldan geçen vatandaşları durduran dilenciler ise vatandaşı rahatsız ediyor. Şehrin bir çok noktasında bulunan trafik ışıklarını mesken tutan kadın ve çocuklar ise, araçların kırmızı ışıkta beklemesini fırsat bilerek dilencilik yapıyor. Bazı Suriyeliler de dilencilik yapıyor. Daha fazla kazanmak için engelli taklidi yapan da var. Bu art niyetli şahıslar dilencilikten ciddi kazanç elde ediyor. Milyoner dilenci sayısı da hayli fazla.

DEVLETTEN MAAŞ ALAN DA DİLENİYOR

Bir kısım dilenci ise Bölge Eğitim Araştırma ve Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastaneleri civarında para topluyor. Güzergahı kullananlardan para isteyen dilencilerin bir çoğu, devletten maaş almasına ve çalışabilir durumda olmasına rağmen para topluyor. Dilenci, "Paraya ihtiyacım var. Geçinemiyorum. Devletten 3 ayda bir maaş alıyorum. Ama yetmiyor. Allah rızası için bana yardım edin" diyor. Vatandaşın "Neden çalışmıyorsun?" sorusuna ise dilenci, "Bazen çalışıyorum" cevabını veriyor. Dilenmek için farklı illerden Erzurum´a gelenler bile var. Art niyetli şahıslar, tanınmamak için sürekli yer değiştiriyor. Dilenciler noktasında zabıta da pek bir şey yapamıyor. Sadece dilencini üzerindeki paraya el koyuyor.


Anahtar Kelimeler: Dilencilik meslek oldu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

18.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:28
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli