Davutoğlu: Millet demeyi öğrettik

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti İstanbul aday tanıtım toplantısında seçim beyannamesinde yer alan projelere vurgu yaptı.

Davutoğlu: Millet demeyi öğrettik

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti İstanbul aday tanıtım toplantısında seçim beyannamesinde yer alan projelere vurgu yaptı. Muhalefet partilerini vizyonsuzlukla eleştiren Davutoğlu "Bütün bu kampanyada bile güzel bir şey oldu Kemal Kılıçdaroğlu`na bile millet demeyi öğrettik ilk defa millet dedi" ifadelerini kullandı. Davutoğlu seçimden sonra Türkiye`nin uzayda da yarışmasını sağlayacak Türkiye Uzay Ajansı`nın kurulacağını açıkladı.

Davutoğlu`nun konuşmasından satır başları şöyle:

Millet demeyi öğrettik

- Bir insanın hayatında yaşayabileceği en büyük şeref Türkiye`de milletin temsilcisi olmaktır. Açık söylüyorum en ayrıcalıklı olan İstanbul`un temsilcisi olmak. AK Parti kadroları şimdiden yola çıkmaya hazır. Söz isteyeceğim inşallah İstanbul`da yüzde 55`e var mısınız? İstanbul`u sokak sokak dolaşmaya her semtine selam vermeye mesajımızı iletmeye var mısınız? Çarşamba günü Türkiye genelinde aday tanıtımımızı yaptık yeni dönemle ilgili de kanaatlerimizi paylaştık. Bu aday tanıtım toplantısını da vesile ederek detaya girerek paylaşmak istiyorum. Şu çağrıda bulunduk bizim vizyonumuz burada insan onuru özgürlük tarihdaşlık diyoruz. Vizyoner ülke Türkiye diyoruz. Ve muhalefet partilerine siz de kendi vizyonunuzu ortaya koyun dedik Kılıçdaroğlu gibi notere giderek değil. Bütün bu kampanyada bile güzel bir şey oldu Kemal Kılıçdaroğlu`na bile millet demeyi öğrettik ilk defa millet dedi. Negatif ve hakarete dayalı bir seçim kampanyası yürütmeyin. Milletimizin huzuruna ak alınla çıkıp ak bir istikballe yürüdük.

- Değerli kardeşlerim seçim beyannamemiz var Türkiye sözleşmesi 100 maddelik bütün vatandaşlarımıza bir çağrıdır. Seçim beyannamemizin ana odağında insan onuru vardır. Yeni Türkiye sözleşmesi değişik dillerde yayımlanarak vizyonumuzu ortaya koyacak.

İnsan onuru hastane, okul, adliyelerde gösterilir


- İnsan onuru devletin halkına yaptığı bir taahhüdüdür. Artık ranzalarla yan yana oturulmuş odalar olmayacak insan onuruna yakışır hastaneler olacak bütün ağlık alt yapısını Türkiye`de gerçekleştirdiğimiz devrimi öne çıkaracağız. Eğitim süresini 5`ten 7,2`ye çıkardık. Fatih Projesi ile ve diğer proje ile Türkiye`nin kalkınmasına katkıda bulunacak yeni bir gençliği inşa edeceğiz. Yine insan onurunun belkide en fazla önem verilmesi gerek alanlardan biri olan yargı alanında yeni reform paketini açıkladık. Adalet saraylarına 3 milyon metrekare alan eklendi. İnsan onuru hastane, okul, adliyelerde gösterilir.

- Duble yol yaptığımız her yere bundan sonra otoyol getireceğiz. Seçim beyannamemize bakarsanız otoyol projelerimiz var. Hızlı treni tanıdık ama milli yüksek hızlı treni 2018`de Türkiye inşa edecek. İnsan onuru temiz çevre demek 90`lı yıllarda pis kokulu aziz Bizim karşımıza İstanbul ile ilgili yeni projelerle çıksınlar dünyanın en büyük hava limanını Türkiye`ya inşa ediyoruz. Yine hayallerinin yetişmesi mümkün olmayan üç katlı tren şimdi Kılıçdaroğlu ne verebilir Türkiye`ye. İstanbul`un her bir taşını koruyacağız.

12 yıl önce hayal bile edilemezdi

- AK Parti`nin kadroları bu projelerinin takipçisi olacak İstanbul`un her bir taşı size emanet. Saatlerce otobüs beklenen zamanları İstanbullu bilir biz insan onuru derken toplumsal hayatın her yerinde insan onuru diyoruz Türkiye`yi yeni bir vizyonla yeniden inşa ediyoruz. Beyannamenin başka bir yolu millileşme yerlileşme önümüzdeki dönemde ilk milli muharip uçak inşallah 2023`te semalarımızda uçacak. İlk defa milli bölgesel yolcu uçağı ve eğitim uçağını görecekler. Yerli otomobil yapılacak bunun içinde gerekli destek verecek. Milli haberleşme uydusunu devreye sokacağız. İlk defa buradan açıklıyorum seçimden sonra çıkaracağımız kanunlardan biri milli uzay ajansının kurulmasıdır artık uzayda da rekabet eden bir Türkiye olacak. Milli piyade tüfeğini üretmekte bize nasip oldu. 12 yıl önce hayal bile edilemezdi bunlar. Stratejik Derinlik kitabını yazarken ağladığımı hatırlarım o günlerde Türkiye modernizasyon için İsrail`e muhtaçtı bir daha asla namerde değil merde dahi muhtaç olmayacağız. Bahçeli`ye sesleniyorum milli olmak IMF önünde beklemekle olmaz milli olmak milli sanayi ile olur.

YENİ ŞAFAK


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

24.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:36
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı