Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dan AB üyeliği için referandum sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forum´un kapanış oturumuna katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, AB üyeliği için Türkiye´de referanduma gidilebileceğinin sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dan AB üyeliği için referandum sinyali

 

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forum´un kapanış oturumuna katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan AB´nin sona yaklaştığı görüşüne katıldığını söyleyerek, AB üyeliği için referanduma gidilebileceğinin sinyalini verdi.

BM, adalet arayışına cevap oluşturamadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forum´un kapanış oturumuna katıldı. Burada soruları yanıtlayan Erdoğan, "BM, adalet arayışına hala cevap oluşturamamıştır." dedi.

"5 daimi üye dönemi geçti"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM´de beş daimi üye dönemi geçtiğinin altını çizerek şöyle devam etti:

"Niye? Bu, İkinci Dünya Savaşı´nın şartlarıydı, artık aynı şartları yaşamıyoruz, yeni bir dönüşüm, yeni bir değişime artık gitme zamanıdır." 

"Alınan kararların BM´de uygulanabilirliği yok"

İsrail-Filistin meselesinin hala çözüme kavuşmadığı belirten Erdoğan, "Bir İsrail meselesi, bir Filistin meselesi çözüme kavuşabiliyor mu? Kavuşamıyor. Niye? Çünkü İsrail´in aleyhinde alınmış bunca kararlar var BM´de, bu kararların hiçbirinin uygulanabilirliği yok. Niye? İsrail kabul etmedikten sonra, ona uymadıktan sonra kalkıp da kimse burada bir şey söylemiyor veya söyleyemiyor. Niye? Beş tane daimi üye ver. Bu beş daimi üyenin bir tanesi ´Hayır´ diyorsa mesele bitmiştir." diye konuştu.

"5 üyenin dudakları arasında adalet tesis edilemez"

BM´de şu anda 193 ülke olduğunu ve ülkelerin dönüşümlü olarak daimi üye sıfatı kazanması gerektiği söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Dünyada Birleşmiş Milletler´de şu anda 193 üye var ve bu 193 üyenin de içinde yer alacağı dönüşümlü olarak daimi üye sıfatını kazanacağı bir Birleşmiş Milletler´in oluşması gerekiyor. Eğer bu oluşmazsa 5 tane üyenin dudakları arasında bu dünyada adalet tesis edilemez, bu mümkün değil."

AB üyeliği için referandum sinyali

Erdoğan, AB´nin sona yaklaştığı görüşüne ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ben de o işaretleri görüyorum. Bir an önce de yaklaşılsa da biz de istikametimizi çizsek diye düşünüyorum. Çünkü sene 1963, sene 2018 hala bizi oyalıyorlar. Böyle bir zulüm olmaz.Bizim Avrupa Birliği´ne katacağımız çok şey var. Onların da bize katacağı çok şey olabilir ama böyle giderse, bu mantıkla giderse bize düşen de herhalde 81 milyona gitmek, 81 milyon ne karar veriyor ona bakmak."

Erdoğan, Türkiye´deki ekonomik durumla ilgili de, "Ekonomik savaşın karşısında pes etmeyeceğiz." diye konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.03.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 15:52
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:51
  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı