Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan kabine revizyonu açıklaması

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar kurulu ve AK Parti´de revizyon olacağı iddialarıyla ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan kabine revizyonu açıklaması

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya seyahati öncesinde Esenboğa Havalimanı´nda açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu ve AK Parti´de revizyon olacağı sorularına cevap veren Erdoğan, "Şu anda hükümetin gündeminde bakanların değişimi gibi bir şey yok" dedi.

Erdoğan´ın ´revizyon´ iddialarıyla ilgili açıklaması şöyle:

Şu anda hükümetin gündeminde bakanların değişimi gibi bir şey yok. Böyle bir teklifle de sayın Başbakan bana gelmiş değil. Bir araya gelişimiz, şu anda devlette atılan bazı adımlar var, bu adımlarla ilgili olarak beraber görüşmemizi gerektiren konular vardı.

AK PARTİ´DE DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

Sizler doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz. Durun bakalım, gerçekleşsin. Resmen böyle bir görev tevdi edilmesi halinde atılacak adımları da orada görme imkanımız olacak. Şunu açık net söylemek durumundayım. Böyle bir görev tevdi edilmesi halinde yeniden birimleri ele alıp değerlendirme, hepsi bunların çok ciddi istişareler netincesinde olacaktır. 

Belli bir bölgenin temsil edildiği değil, 81 vilayetin adeta temsilini gördüğü bir yapının oluşması benim şiarım olmuştur. Böyle bir adımı, tablo içerisinde görmek mümkün olacaktır. Konuya ilişkin ilgili arkadaşlarımızla istişarelerimizi yaparız. Eğer irade bize böyle bir görevi verirse.

Öte yandan AK Parti´ye dönüşü sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

Temelini attık, ortaya güzel bir eser çıkardık. O günden bugüne hareket güçlenerek geldi. Burada duygusal olmamak mümkün değil. 979 gün de az bir süre değil. O yasayı kimler hazırlamışsa, oradan partisinden istifa etmesi gerekir kaydını kimler düşmüşse, onlar siyasi bir cinayet işlemiştir. Maça çıkan kişi partili olur mu, öyle bir hakem partili olur mu gibi ifadeler çok çok yanlış.

Onun gönül dünyasında bir takım yatıyor mu yatıyor, orada kaydı olsa ne yazar, olmasa ne yazar. Mesele adil olarak o işi yönetmektir. Maçta da adil yönetmektir, ülkeyi de adil yönetmektir. Başbakan için böyle bir şey söylüyor musun? Söylemiyorsun. Burada nihai kararı verecek olan milli iradedir. Adil olmayan bir görev söz konusuysa zaten milliet verdiği gibi almasını da bilir.

Olay bu kadar basit. Bundan önce 367 garabeti yaşadık. Ondan sonra ona tamam demiyorsun. Onu da kabul etmediler. En sonunda bunu da mı kabul etmiyorsunuz. Haydi millete. Milletin verdiği bu kararı da kabul etmiyorlar. Siz neyi kabul edeceksiniz. CHP zihniyeti budur. Bunların basın arşivlerini açın, geçmişten bugüne nasıl geldiklerini göreceksiniz.

HABER10


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli