Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan FETÖ´yle mücadelede net mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni´nde yaptığı konuşmada, FETÖ ile mücadele konusunda net mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan FETÖ´yle mücadelede net mesaj

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi´nde Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni´nde konuştu. 

FETÖ´yle mücadele konusunda net mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi siyaset arkadaşlarımdan, muhalefet partilerinden, iş dünyasından, STK´lardan, her çevreden pek çok kişi, bunların üzerine çok gittiğimi, kendilerine haksızlık yaptığımı bana söylüyordu.

Sadece milletim beni bu mücadelemde kayıtsız şartsız destekledi. FETÖ´nün tüm gücü ve ahlaksızca saldırdığı o dönemde girdiğimiz tüm seçimlerden siyasi tarihimizin en yüksek oylarını alarak çıktık.

Bunlar o zaman PKK´nın desteklediği siyasi partinin seçim merkezlerinde bize karşı tavır belirlemişlerdi. Milletimizden aldığımız güç FETÖ´ye karşı her zeminde ve her durumda kararlı bir mücadele yürüttük.

Arkasından 15 Temmuz gecesi görüldü ki, FETÖ´nün emniyet ve yargı başta olmak üzere bürokrasi içindeki gücünü kırmamış olsaydık, işimiz çok güç olacaktı. İşte o zaman biz bu toplantıyı yapamayacaktık."  diye konuştu.

"EĞER BENİM YAKIN ARKADAŞLARIMIN İÇERİSİNDE DE VARSA..."

17-25 Aralık ve 15 Temmuz´da yaşananlardan sonra FETÖ´nün içinde yer almayı sürdürenlerin masum ve mağdur olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse bize mağdur edebiyatı yapmasın. Eğer benim yakın arkadaşlarımın içerisinde de varsa onlara da sesleniyorum. Sakın bize mağdur edebiyatı yapmayın arkadaş.

Benim mağdur, mazlumlarım burada. Bak şimdi mektuplar geliyor, itirazlar. Hepsi aynı kalıptan çıkmış. Aynı şeyler. Siz kimi aldatıyorsunuz? Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz.

Mağduriyete uğramış olanların hakkını gözetmek elbette vazifemiz. Ama özellikle 17-25 Aralık´a, 15 Temmuz´a rağmen FETÖ´nün içinde yer almayı sürdüren hiç kimse ne mağdurdur ne masumdur. Bu kişilerin en yakınlarımız da olsa haklarında gereken işlemi yaptırmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli