Cumhurbaşkanı Erdoğan: Maddeleri okuyun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandumda oy verecek vatandaşların 18 maddelik metni okumasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Maddeleri okuyun

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ´da toplu açılış törenine katıldı.

Törende önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara "Lütfen ´evet´ demeden ´hayır´ demeden önce açın şu 18 maddelik metni bir okuyun. O zaman kimin doğru söylediğini çok açık göreceksiniz" çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın konuşmasından satır başları:

Tekirdağ´ın kahraman evlatları DEAŞ´lı, PKK´lı sürülere mekanlarını dar ediyor. 15 Temmuz gecesindeki demokrasi destanında Tekirdağlı yiğitlerin de kanı, canı, emeği var. Sizler göğsünüzü siper ettiniz. Size F-16´lar, tanklar, toplar, helikopterler sökmedi. Ben bu vatan için gözünü kırpmadan şehadete koşan tüm Tekirdağ´lı şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum, yakınlarına sabırlar temenni ediyorum. Ayrıca gazilerimize de şifalar diliyorum.

Hayır diyenlere soracaksınız neden ´Hayır´ diye. Gençlerimiz için diyorlar. Kandile ufacık kızlarımızı evlatlarımızı oralara bunlar götürdü. Silah eğitimini Kandil dağında onlar verdi. Öğrettikleri el yapımı bombalarda kan kustular. Şimdi oyumuz hayır diyorlar dağdan. Unutmayın kişi sevdikleriyle beraber haşrolacaktır.

İŞİ ASIL SAHİBİNE HAVALE EDİYORUZ

TBMM´nin yetkileri alınıyor diyorlar. Yalan! Alınan var evet, öyle akşam yat sabah kalk olmaz. Gensoruyu millet verecek. Sen milletvekili olarak milletin vekilisin. Asıl gensorunun sahibi kim? Millet. Şimdi diyoruz ki, ey millet al bu yetkiyi sen kullan. Vatandaş 5 yılda bir sandığa gidecek. Hükümetten memnunsa devam, değilse geri çekecek. Şimdi asıl sahibine havale ediyoruz, yapılan iş bu. Parlamento denetleme görevini yine sürdürecek. Bu ülkede 16 ayda bir hükümet kuruldu. Hükümetler geldi, hükümetler gitti. 16 ayda bir hükümetlerin kurulduğu bir ülkede istikrar olur mu, güven olur mu?

OY VERMEDEN ÖNCE MADDELERİ OKUYUN

Lütfen ´evet´ demeden ´hayır´ demeden önce açın şu 18 maddelik metni bir okuyun. O zaman kimin doğru söylediğini çok açık göreceksiniz. Bizim hedeflerimiz var. Bizim Yunus gibi yaradılanı severiz yaradandan ötürü anlayışımız var. Biz Türk, Kürt, Gürcü, Laz, Çerkez, Boşnak, Roman vesaire ayırt etmedik. Biz böyle yürüdük. Biz barış dediğimiz zaman asla kavgayı bilmedik. Bize muhabbetten Muhammed oldu hasıl, Muhammedsiz muhabbet ne hasıl diyerek sevgiyi, sevgililer sevgilisi Hz. Muhammed´den aldığımız dersle işlemeye çalıştık.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı