CUMHUR İTTİFAKI ERZURUM'UN ÇIKARLARI İÇİN HER KONUDA SIKI KENETLENİYOR!

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE MHP ERURUM MİLLETVEKİLİ KAMİL AYDIN'IN UZUN SÜREDİR UĞRAŞ VERDİĞİ ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNE ETKİ EDECEK OLAN PROJE'YE ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SEKMEN'DE EL ATTI

CUMHUR İTTİFAKI ERZURUM

 

 

Erzurum’un kalkınabilmesi ve gelişmesi için uzun süredir öncelikli mesele olarak gündemine “yüksek hızlı treni” alan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın talebini ısrarla sürdürüyor. 

Erzurum'un geleceğine etki edecek olan proje olarak değerlendirdiği bu projenin hayat bulması için çalmadık kapı bırakmayan Aydın, herkesi bu konuya odaklanmaya davet etmişti.

Erzurum’un sosyo-ekonomik durumunun daha da güçlendirilmesi ve kemikleşmiş kent kaderinin değiştirilebilmesi için “yüksek hızlı tren” projesinin büyük önem taşıdığına işaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı  ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın “Ankara-Erzincan yüksek hızlı tren projesinin Erzurum ve Kars güzergâhıyla taçlandırılması gerektiğini ve bu projenin Erzurum için artık hayati önem taşıdığını dile getirmiş, “Şehrimizin yüksek hızlı trene ihtiyacı var. Bunun daha fazla bekletilmemesi için de her platformda konuşmaya ve ısrarımızı dillendirmeye devam edeceğiz diye konuşan Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum’un bu projeye ne kadar ihtiyaç duyduğunu her gün daha iyi anlıyoruz. Bu anlamda biz üzerimize düşeni yerine getirmek ve şehrimizin kalkınmasına vesile olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diyerek şehrimizin kaderini değiştirecek olan bu projenin hayat bulması noktasında da herkesi samimiyete davet ediyoruz.

MHP Genel Başkan Yardımcısı  ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın'ın bu davet üzerine Gazetemiz Haber 25'e konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'de Partisi'nin Cumhur ittifakı ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkan yardımcısı ve Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın'ın bu davetine şahsı ve tüm AK Parti Teşkilatları olarak Şehrimiz için önemli olan bu proje'nin derhal hayata geçmesi için tüm imkanlarını sefer edeceğini belirtti.

Erzurum'un coğrafi olarak yüksek hızlı tren inşasına uygunluğundan söz eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Konumu itibariyle şehrimiz tarih boyunca İpek yolu'na ev sahipliği yapmış ve Doğu Anadolu bölgesinin en önemli ticaret merkezidir. Çevre illerden en çok göç alan Doğu Anadolu ili olma özelliğini de taşıyan kadim şehrimiz aynı zamanda yine bölgenin en geniş sağlık imkânlarına sahip olan vilayetidir. Erzurum'un fiziki yapısı yüksek hızlı tren ağının rahatlıkla oluşturulabilmesine oldukça uygundur. Şehrimiz coğrafi konumu gereği hem kara hem demir yolu hem de hava yolu ulaşımına son derece elverişli bir şehirdir. Bunların bir bütünlük içerisinde koordineli bir şekilde planlanması ve uygulaması yapılarak ulaşım koridorları ve ağı oluşturulması şehrimizin kalkınması açısından oldukça önemlidir."  Erzurum’un sosyo-ekonomik durumunun daha da güçlendirilmesi ve kemikleşmiş kent kaderinin değiştirilebilmesi için “yüksek hızlı tren” projesinin büyük önem taşıdığına işaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın beyefendinin bu samimi daveti üzerine Erzurum Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere AK Partili Milletvekillerimizle ve Tüm teşkilatlarımızla bu samimi davete şehrimizin gelişmesi ve kalkınması için tüm imkanlarımızı seferber ettiğimizin altını çizmek istiyorum.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Ziyaretimize gelen TCDD Erzurum İşletme Müdürümüz Sayın Yunus Yeşilyurt beyefendi ile de bu konuyu uzun uzun görüştük. Şehrimiz için hem maddi hemde manevi açıdan oldukça değerli olan Demiryolu ulaşımı hakkında bilgi alış verişi yaptığımız söyleşide, Yüksek Hızlı Tren hattı'nın şehrimize kazandırmak için ortak önümüzdeki günlerde ortak çalışmalar sürdüreceğimizi konuştuk. Kendilerinin de bu konu da şehrimizin gelişmesi ve kalkınması için tüm bilgi, birikim ve imkanlarını seferber edeceği sözünü aldık. Sayın TCDD İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt beyefendi'ye de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı