CHP’Yİ ERZURUM’DA MEMLEKET PARTİSİ KORKUSU SARDI!

CHP’den ayrılarak Memleket Hareketini başlatan ve sonrasında da partileşen adını da Memleket Partisi olarak koyan Muharrem İnce Türkiye Genelinde olduğu gibi Erzurum’da da CHP’ye korku saldı.

CHP’Yİ ERZURUM’DA MEMLEKET PARTİSİ KORKUSU SARDI!

 

CHP’den ayrılarak Memleket Hareketini başlatan ve sonrasında da partileşen adını da Memleket Partisi olarak koyan Muharrem İnce Türkiye Genelinde olduğu gibi Erzurum’da da CHP’ye korku saldı.

Daha önce CHP’den Erzurum Milletvekili Adayı olan ve seçimlerden sonra CHP'den istifa ettiğini duyuran Serhat Can Eş’in Memleket Partisi Erzurum Kurucu İl Başkanı olarak atanmasının ardından kısa sürede Erzurum merkez de 2 olmak üzere 9 İlçede Teşkilatlarını kısa sürede kurması CHP’de korkuya neden oldu.

Erzurum’da tabela partisi olarak bilinen Cumhuriyet Halk Partisi çoğu zaman İl Teşkilatı başta olmak üzere İlçelerde bile Parti Teşkilatı kurmakta zorlanırken, Memleket Partisinin kısa sürede teşkilatlanması ve CHP başta olmak üzere diğer partilerde uzun yıllar siyaset yapmış kişilerin Memleket Partisi Erzurum Teşkilatlarında yer almak istediklerini CHP Ankara Genel Merkezine rapor olarak gönderen bazı partililerin olduğu öğrenildi.

Elimize ulaşan bilgiye göre; CHP Genel Merkezine gönderilen rapor da CHP Erzurum İl Başkanı ve Teşkilatı başta olmak üzere İlçe Başkanları ve teşkilatlarının da beceriksizliğinden bahsedilmiş, özellikle şehrin sorunları noktasında sessiz kalan CHP Erzurum İl başkanı ve teşkilatlarının bu beceriksiz yönetim anlayışı karşısında CHP’nin Erzurum’da tabela partisinden bir adım öteye gidilemeyeceği de vurgulanmış.

CHP Genel Merkezine ulaşan bu rapor ışığında CHP Erzurum İl Teşkilatlarını toparlamak ve öngörülen eksiklikleri gidermek ve Genel Merkeze geniş çaplı bir rapor hazırlamaları için CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ile CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Fevziye Pehlivan'ı önceki gün apar topar Erzurum’a gönderdikleri öğrenildi.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Fevziye Pehlivan'ın Erzurum’a gelir gelmez İl Başkanı ve tüm İlçe başkanlarıyla ayrı ayrı görüşme yaptıkları, Yeni kurulan Memleket Partisi’ne tek bir üye bile kaptırmamaları için talimat verdiği öne öğrenilirken, CHP’nin Erzurum’da yıllardan beri Tabela Partisi olmasının altında yatan sebeplerin de masaya yatırıldığı öğrenildi.

Öte yandan yapılan istişareler ışığında Erzurum’daki Basın mensuplarıyla bir araya gelerek bir basın toplantısı yapmak isteyen CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Fevziye Pehlivan'ın isteği üzerine şehrimizdeki basın mensupları telefonla tek tek aranarak davet edilmiş ve yapılan bu davete hiçbir basın mensubunun katılmadığının görüldüğü öğrenildi.

Öte yandan Erzurum'a gelen CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Fevziye Pehlivan'ın şehirden ayrılırken Parti yetkililerine "İnşallah Yakında Parti Binamızın Kapısını Açacak Birilerini Bulabiliriz" dedikleri öğrenildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

24.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:36
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı