CAVİT KILIÇ YAVİ ŞEHİTLERİNİ RAHMETLE ANDI

Hayırsever İşadamımız Cavit Kılıç Yavi katliamının 29’uncu yılında Yavi şehitleri ve gazilerini unutmadı.

CAVİT KILIÇ YAVİ ŞEHİTLERİNİ RAHMETLE ANDI

 

Erzurum'un Çat İlçesinin Bağlıca Köyünde dünyaya gelen ve her fırsatta Erzurum'daki ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı yardımlarla tanınan Hayırsever İşadamımız Cavit Kılıç Yavi katliamının 29’uncu yılında Yavi şehitleri ve gazilerini unutmadı.

Çat’ın Yavi Köyünde 25 Ekim 1993 günü PKK’lı teröristler tarafından gerçekleştirilen katliamı kınayan Hayırsever işadamımız Cavit Kılıç, Çat ilçesine 17 kilometre uzaklıktaki Yavi Mahallesi, 25 Ekim 1993’te gasbettikleri kamyonetle gelen PKK’lı teröristlerin en vahşi sivil katliamlarından birini yaşadı. Mahalle kahvehanesinde o gece haberleri seyretmek için toplanan insanlar ile dışarıdan çevirdikleri genç ve çocukları, uzun namlulu silahlarla yaylım ateşine tutan teröristler, bu katliamda 5’i çocuk 33 kişiyi şehit etti çok sayıda kişi yaralandı. Terör örgütünün gerçek yüzüne tanıklık eden Yavi halkı, aradan geçen 29 yıla rağmen bu katliamı bir gün olsun unutmadı ve halen ilk günkü gibi o acıyı yüreklerinde hissediyor. Bizlerde Yavili hemşerilerimizin acılarını ilk günkü gibi en az onlar kadar yaşıyoruz. Yavi katliamında şehit olanlar 29 yıldır unutulmamıştır ve unutulmayacaktır. İnşallah Cenab-ı Hak bir daha bu vatanda böylesi hainliklere fırsat vermez. Milletimiz kahramanca mücadelesini vermeye hazır olduğunu dosta ve düşmana gösterdiği sürece, bu vatan ilelebet hür bir şekilde al bayrağın dalgalandığı, ezanların susmadığı kahramanlar diyarı olmaya devam edecektir. Bayrağımızın daima göklerde dalgalanması, minarelerde okunan ezanlarımızın susmaması için birlik ve beraberlik ruhu ile hareket etmeli, oynanan bu oyunlara asla gelmemeliyiz. Geçmişte çok büyük bedeller ödeyerek kazandığımız ve üzerinde huzur ve güvenle yaşadığımız bu güzel vatanımızda gerekirse bundan sonra da bedel ödeyeceğiz. Bu hainler emellerine asla ulaşamayacaklar, milletimizin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini asla bozmayacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin refahı, milletimiz birlik ve beraberliği için geçmişten bugüne kadar ve Yavi'de hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet, gözü yaşlı ailelerine de birkez daha başsağlığı diliyorum." şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: CAVİT KILIÇ ŞEHİTLERİNİ RAHMETLE

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.04.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 19:13
  • YATSI 20:41
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı