ÇAT BELEDİYE BAŞKANI MELİK YAŞAR'IN TEKSTİL ATÖLYESİ PROJESİ, ÇAT'I CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRDİ

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, seçim dönemi vadettiği ne varsa bir bir yerine getiriyor

ÇAT BELEDİYE BAŞKANI MELİK YAŞAR

 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzurum’da da en temel sorunlardan biri bilindiği üzere istihdam alanlarının darlığı, bazı iş kollarında, insanlar daha fazla istihdam edilebiliyor. Bu sektörlerden biri de tekstil sektörü ve Erzurum genelinde son dönemlerde tekstil yatırımları birbiri ardına yükseliyor. Sadece kent merkezinin değil, ilçelerde de yaşayanlar istihdam sorunu ile karşı karşıya. Çat ilçemizde de istihdam sorununa neşter vurmak adına kolları sıvayan Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar'ın azim ve gayretleri meyvelerini vermeye başladı.

Geçtiğimiz yıl Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın “2022 Yılı Sektörel Yenilikçilik ve İstihdam Finansman Desteği Programı” çerçevesinde onaylanan “Çat Tekstil Fabrikası” üretime başladı.

Fabrika ve atölyelerde işe başlayan yüzlerce genç, aldıkları eğitimle üretim çarkının bir parçası haline geldiler. 

Gençlerin ürettiği ürünlere yurdun dört bir yanından ve yurt dışından büyük talep var.

 

Ciddi emeklerin neticesinde kurulan Çat Tekstil Fabrikası sayesinde göçün önüne geçildiğine işaret eden Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, "Yıllardır hemşerilerimiz çalışmak için Türkiye'nin dört bir yanına gitmek durumunda kalıyorlardı. Artık bu vatandaşlarımız doğup büyüdükleri ilçelerinde çalışabilecekler. Önümüzdeki günlerde yeni projelerimizi hayata geçirmek için girişimlerimiz olacak. Amacımız Çat İlçemize büyük bir Organize Sanayi Bölgesi kurmaktır. Şehrimize bağlı İlçelerimizde son yıllarda Organize Sanayi Bölgeleri kurularak istihdama çok ciddi katkılar sağlanmaktadır. Fakat Çat İlçemizin diğer ilçelerimize göre şehir merkezine olan yakınlığı Çat'ı Cazibe merkezi haline getirme hedeflerimiz de bizi diğer ilçelerimize nazaran daha avantajlı kılıyor. Bu bağlamda önümüzdeki günlerde Çat ilçemizde üretime dayalı yeni fabrikaların kurulması için yerli ve yabancı yatırımcıları da davet edeceğiz diye konuştu.

Fabrika çalışanlarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğunu ve kendilerine sunulan imkanlardan memnun olduklarını dile getiren Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, Bu bağlamda özellikle gençlerimiz iş için memleketlerinden ayrılmayacaklar. Dolayısıyla en büyük mutluluğu da bu noktada yaşıyoruz diyerek sözlerine son verdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı