CAT-3 YADA ERZURUM HAVALİMANI ÜZERİNE…

Selahattin Şener Yazdı.

CAT-3 YADA ERZURUM HAVALİMANI ÜZERİNE…

 

Geçen yıl kasım ayının başında ilk ben yazmıştım ve böyle giderse bu havalimanı bitmez ve sıkıntı olur demiştim.

Öyle de oldu, sıkıntı oldu şehre…

Bu CAT-3 denilen sistem, her hal ve şart altında uçakları alana indirebilen bir sistem ve bu sistemden Türkiye’de sadece üç havalimanında var.

İstanbul, Ankara ve Antalya.

4.sü Erzurum’a yapılıyor…   

Pandemi döneminde kimsenin aklına gelmeyen yapım işi, havaların ısınıp uçuş yasağının kalkması ile, birdenbire gündeme oturuverdi.

Vali Beyin denetlemelerde bulunup “bu iş bir an önce bitmezse  sokağa çıkacak yüzümüz kalmaz” şeklindeki açıklamasıyla da, alevlendi…

Edindiğim bilgilere göre; şu an itibariyle havalimanı yenileme çalışmalarıyla ilgili olarak, bu yıl itibariyle, herhangi bir aksama yok ve çalışmalar planlandığı gibi gitmekte.

Vali Beyin bu ikazını, geçen sene işin takip edilmediğinden bu seneye sarkmasının verdiği sıkıntıya binaen, sütten ağzı yananın yoğurdu üfleyerek yemesi misalinde değerlendiriyorum…

Tam da burada asıl göz ardı edilen, seksen milyon lirayı aşkın bir tutardaki projenin Erzurum’a kazandırılmış olmasıdır.

Devletin yatırımları olabildiğince kıstığı bir dönemde, böylesi bir bütçeyi, Erzurum’a kazandırabilmiş olma başarısıdır.

Bence şu sırada bunu konuşmak lazım…

Kim becerdi yada kimlerin eseridir bu, buna bakmak lazım.

“Marifet iltifata tabidir, müşterisiz meta zayidir.” Hakikatini dillendirmek, bu marifeti gösterenlere hak ettikleri iltifatı yapma zamanıdır, diye düşünmekteyim…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mı talimat verdi, hangi Milletvekili yada hangi Vekiller bu işi başardı, İl Başkanı mı taşıdı bu mevzuyu Genel Başkanına, bilemem.

Onu da siz bulun.

Bırakalım, Vali Bey, yapım işinin bir an önce bitmesi için işi sıkı tutsun.

Biz marifet sahiplerini es geçmeyelim, en azından bir kuru teşekkürle iltifat edelim, Erzurum için bir hayli kıymetli bu meta ya sahip olalım…


Anahtar Kelimeler: - ERZURUM HAVALİMANI ÜZERİNE…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

23.04.2024

  • İMSAK 03:46
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:04
  • AKŞAM 19:08
  • YATSI 20:34
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli