Canlı Hayvan Borsasına İlk Harç

Hayvan Teşhir ve Müzayede Borsası´nın temeli atıldı. Vali Seyfettin Azizoğlu, borsa binasının tamamlanmasıyla artık Erzurum´un, canlı hayvan satış fiyatının Doğu Anadolu´da belirlendiği tek yer olacağını söyledi.

Canlı Hayvan Borsasına İlk Harç

 

 

Hayvan Teşhir ve Müzayede Borsasının temel atma törenine katılan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, canlı hayvan satış fiyatının Doğu Anadolu´da belirlendiği tek yerin Erzurum olacağını söyledi.

Hayvancılığın önemli merkezlerinden biri olan Erzurum´da Hayvan Teşhir ve Müzayede Borsasının temeli törenle atıldı.

Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, son yıllarda kamu yatırımlarının Aziziye bölgesinde artış gösterdiğine dikkat çekti. Erzurum´un batıya açılan penceresi olan Aziziye´nin tarım ve hayvancılık açısından da büyük potansiyelleri içinde barındırdığını söyleyen Başkan Orhan, ?Burada göreve başladığımız 2014 yılında böyle bir pazara ihtiyacımız olduğu fikir birlikteliğine varmıştık. Yapımı halen devam eden hayvan pazarının farklı bölgelere de hitap edebilmesi gerekliliğini gördük. Canlı hayvan pazarımız Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Aziziye Belediyesi ve Koyun ve Hayvan Yetiştiricileri Birliği adı altında hizmet vermektedir. Bugün temelini atacağımız bu önemli yatırım, finansmanı DAP idaresi tarafından sağlanmış olup belediyemiz tarafından ihalesi ve takibi yapılmaktadır. Bölgemiz tarım ve hayvancılık açısından çok önemli bir yere sahip olacaktır. Bizim de yerel yönetim olarak dileğimiz ve isteğimiz tarım ile hayvancılığın katma değerli bir şekilde ilerlemesini sürdürmektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

Büyük bir eksiklik giderildi

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, yapılacak olan canlı hayvan borsası ile Erzurum´da büyük bir eksikliğin giderildiğini söyledi.  Projenin hayata geçmesinde kurumların el birliği içinde çalıştıklarını ifade eden Vali Azizoğlu, ?Bütün kurumlar el birliği ettiği sürece altından kalkamayacağımız hiçbir problem yoktur. Erzurum Doğu Anadolu´nun en büyük hayvancılık potansiyeline sahip bir şehir olmasına rağmen geçen yılla kadar ruhsatlı hayvan satış pazarı yoktu. Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi, DAP İdaresi, İl Tarım Müdürlüğü, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği ile beraber Erzurum´un ilk resmi ruhsatlı hayvan pazarını burada açtık. Bu hayvan pazarının bugüne kadar Erzurum´da olmaması şehir için büyük bir eksiklikti. Bu eksikliği gidermek Erzurum hayvancılığına yapılacak en büyük katkıydı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayvan pazarını yaptıktan sonra artık buraya bir de hayvan borsası oluşturma ihtiyacı olduğunu fark ettik. Bu amaç doğrultusunda hazırladığımız bu proje ile bölgenin hayvan fiyatlarını artık Erzurum belirlesin istedik. DAP İdaresi diğer konularda olduğu gibi bu konuda da destek verdi. Tarım müdürlüğümüzün uzmanları, mühendisleri de gece gündüz çalıştılar, Belediyemiz, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğimiz ile birlikte projeyi yaptılar. 70 gün sonra Erzurum´da hayvan Borsası kurulmuş olacak. Artık Erzurum, canlı hayvan satış fiyatının Doğu Anadolu´da belirlendiği tek yer olacak? dedi.

Konuşmaların ardından Vali Azizoğlu, katılımcılar birlikte butona basarak tesisin temelini attı. Programa; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Aziziye Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Tarım İl Müdürü Osman Akar, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Emrullah Akpunar ve vatandaşlar katıldı.

Aziziye İlçesinde 800 metrekare üzerine yapılacak olan projede; hayvan dolaşım platformu, 220 kişilik tribün, veteriner odası, borsa salonu, idari kısım, hayvan satışı için elektronik ekran olmak üzere çeşitli üniteler ve birimler yer alıyor.

800 metrekare üzerine yapılacak olan projede; hayvan dolaşım platformu, 220 kişilik tribün, veteriner odası, borsa salonu, idari kısım, hayvan satışı için elektronik ekran olmak üzere çeşitli üniteler ve birimler yer alıyor.  Aralım ayı sonlarında bitirilmesi öngörülen proje Doğu Anadolu Bölgesi´nde bir ilk olma özelliği taşıyor.


Anahtar Kelimeler: Canlı Hayvan Borsasına Harç

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false