Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’da uzun yıllar sonra gerçeğe dönüştürdüğü rüya projede geri sayım başladı

Ali Ravi Caddesi’ni Kayakyolu’na Bağlayacak Olan Yeni Ulaşım Ağının Yapım Çalışmalarında Sona Gelindi

Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’da uzun yıllar sonra gerçeğe dönüştürdüğü rüya projede geri sayım başladı

 

Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’da uzun yıllar sonra gerçeğe dönüştürdüğü rüya projede geri sayım başladı. Ali Ravi Caddesi’ni Kayakyolu’na bağlayacak olan yeni ulaşım ağının yapım çalışmalarında sona gelindi. Önümüzdeki günlerde asfaltlama çalışmasının yapılacağı yeni güzergah, hizmete açıldığında Yenişehir kavşağındaki trafik yükünü hafifletme kalmayacak, aynı zamanda Palandöken’le Yakutiye’yi birbirine bağlayacak. Söz konusu ulaşım ağında devam eden yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ali Ravi Caddesi’nin Palandöken’e bağlanmasının yılların özlemi olduğunu belirterek, “Bu proje yılların rüyasıydı, fakat Erzurum’da bu rüya bir türlü gerçekleşmemişti. Biz işte bu rüyayı Erzurum için gerçekleştiriyoruz” dedi.

BAŞKAN SEKMEN İNCELEMELERDE BULUNDU

Kurmaylarıyla birlikte yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Sekmen, yaklaşık bir ay sonra devreye almayı düşündükleri yeni ulaşım ağının Erzurum şehir merkezini Palandöken’e en kısa yoldan bağlayacağını vurgulayarak, “Bu yolun açılması noktasında çokn ciddi girişimlerimiz oldu. Karayolları ile bir takım temaslarımız oldu ve nihayetinde kazmayı geçtiğimiz yıl vurarak yolumuzu  açmaya başladık. Yapımını büyük ölçüde tamamladık ve şu anda asfalt öncesi zemin düzenleme çalışmalarını yürütüyoruz. Asfalt çalışmasını tamamlayıp,  ardından aydınlatma sistemini kurduktan sonra yeni ulaşım ağımızı hizmete açacağız” diye konuştu.

KIŞ TURİZMİYLE TARİH TURİZMİ BULUŞUYOR 

Erzurum’da Palandöken’in kış turizmini, Yakutiye’nin ise tarihi ifade ettiğini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bu güzergah aynı zamanda bir turizm buluşması olacak. Kış turizmini tarih turizmiyle, Palandöken’i Yakutiye ile birbirine kavuşturmuş olacağız” dedi.

Ali Ravi Caddesi’ni Kayakyolu’na bağlayan güzergahın şehirdeki trafik yükünü azaltma noktasında da önemli bir misyon üstleneceğini anlatan Başkan Sekmen, “Yeni ulaşım ağımız sayesinde Yenişehir kavşağı ve Saraybosna Caddesi üzerindeki trafik yoğunluğu da azalmış olacak. Çünkü Yenişehir, Kayakyolu ve Yıldızkent’e akan trafik hep bu güzergah üzerinden yapılıyor. Bu yeni yolla birlikte söz konusu güzergahların trafik yükü büyük ölçüde azalmış olacak” diye konuştu.

KAYNAK: YENİGÜN


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli