Bu pazar seçim olsa sonuç ne olur?

Erken seçim anket sonuçlarına ilişkin ilk değerlendirme ORC Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mehmet Murat Pösteki´den geldi.

Bu pazar seçim olsa sonuç ne olur?
Pösteki´ye göre olası bir erken seçimde AK Parti oylarında yükseliş yaşanacak. AK Parti´nin 7 Haziran´da kaybettiği oyları erken seçimde geri alacağını söyleyen Pösteki, AK Parti´nin yeniden tek başına iktidar olabileceğini söyledi.
 
Pösteki şunları söyledi:
AK Parti´nin erken seçimlerde bir takım görüşler tarafından zararlı çıkacağı belirtiliyor. Suriye politikası ya da iç sorunlar geçici bir hükümetle seçime girecek olan AK Parti için faydalı olmayacağı düşünülüyor. Ancak tabloya baktığımızda bana göre, AK Parti erken seçimlerde oylarını arttıracak. Aynı zamanda tek başına tekrar iktidarlığı yakalaması da ihtimal dâhilinde görülüyor.
 
AK Parti´nin oylarını düşeceğimi fikrine katılmıyorum. Çünkü sahada şu an yapmış olduğumuz bir anket var. Bu ankette böyle bir ihtimali doğrulamıyor. AK Parti aksine giderek kaybettiği oyları geri almakta.
 
ERKEN SEÇİMDE SEÇMEN TERCİHİ DEĞİŞİR Mİ?
 
Olası bir erken seçimde AK Parti ve HDP oylarında bir hareketlilik yaşanacaktır. Bu durum AK Parti´nin lehine olacaktır. Bunun yanı sıra CHP ve MHP´nin oylarında büyük bir değişim olması olasılıklar arasında daha az bir ihtimal taşıyor.
 
RAFA KALDIRILAN SORUNLAR AK PARTİ OYLARINI DÜŞÜRÜR MÜ?
 
Türkiye´nin sorunlarına ilişkin çözüm önerilerinin rafa kaldırma ihtimali AK Parti´ye zarar
getirmeyecek. Aksine çözümsüzlüğü gören seçmenler AK Parti´yi tercih edeceklerdir. Bunun yanı sıra çözüm sürecinin mimarı olarak AK Parti gösteriliyor. AK Parti dışında başka bir partinin iktidara gelmesi de süreci zor bir duruma sokacağı kamuoyu tarafından biliniyor.
 
?ÇÖZÜM SÜRECİNİN OLMAZSA OLMAZI??
 
AK Parti Çözüm sürecinin olmazsa olmazlarındandır. HDP noktasında çözüm sürecini onaylayanlar, kesinlikle süreçteki kilit partinin AK Parti olduğunu kabul ediyor.

Anahtar Kelimeler: pazar seçim olsa sonuç olur

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı