´Bordo Bereli´ olmanın şartları

TSK, doğrudan ?Bordo Bereli? olarak görev yapmak üzere, sözleşmeli subay ve astsubay istihdam edebilecek.

´Bordo Bereli´ olmanın şartları

 

Terör olayları ve bölgedeki güvenlik sorunlarının tırmanışa geçmesi nedeniyle Özel Kuvvetler Komutanlığı´nın (ÖKK) görev sahası genişledi, personel ihtiyacı arttı. Sözleşmeli subay ve astsubaylar,Türk Silahlı Kuvvetleri´nde (TSK) doğrudan ÖKK personeli olarak görevlendirilebilecek.

Adayların, Özel Kuvvetler kursu görecekler için aranan sağlık şartlarına sahip olmaları gerekiyor. Sözleşmeli Subay ve Astsubay Yönetmelikleri´nde temmuz ayında yapılan değişiklikle, TSK´ya doğrudan ÖKK´da görev yapmak üzere sözleşmeli subay ve astsubay alınabilmesinin önü açılmıştı.

Bu kez TSK Subay ve Astsubay Atama Yönetmeliği´nde değişiklik yapıldı ve söz konusu personelin atanma usulü de belirlendi. Böylece uygulamaya geçişin son adımı atıldı.

SİVİLDEN TAZE KAN

Mevcut uygulamaya göre; Özel Kuvvetler Komutanlığı´nın personel seçimi kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı´nda yapılıyordu. Yeterli personel temin edilememesi halinde Özel Kuvvetler Komutanlığı, dağ-komando veya paraşüt kursu görmüşler öncelikli olmak üzere ?gönüllülük? esasına göre personel seçimi yapıyordu. Atama Yönetmeliği´ne ?Doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığı´nda görev yapmak üzere TSK´ya alınan sözleşmeli subay ve astsubaylardan askeri eğitimlerini başarı ile bitirenlerin atamaları Özel Kuvvetler Komutanlığı´na yapılır? maddesi eklendi.

Buna göre TSK, doğrudan ?Bordo Bereli? olarak görev yapmak üzere, sözleşmeli subay ve astsubay istihdam edebilecek. Doğrudan ÖKK´da görevlendirilen sözleşmeli subay ve astsubaylar, sağlık yeteneklerini kaybetmedikleri sürece, ilerleyen yıllarda farklı kadrolarda görevlendirilemeyecek. Sözleşmeli subay ve astsubaylar öncelikli olarak ÖKK bünyesinde çok özel bir eğitimden geçirilecek. Bordo Bereliler 3 farklı dalda toplam 47 ders görecek.

Kaynak : Habertürk


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.04.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 19:13
  • YATSI 20:41
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı