BİZİ SONUNDA HAKLI ÇIKARDIN AYSUN GEMALMAZ... ENDER YÜNCÜ YAZDI....

Ender Yüncü Yazdı... Demek ki Neymiş Efendim… Aysun Hanım'ın Yıllardır Erzurum yollarını aşındırmasının sebebi Yardım etmek değil. Siyasette yer bulmakmış...

BİZİ SONUNDA HAKLI ÇIKARDIN AYSUN GEMALMAZ... ENDER YÜNCÜ YAZDI....

 

Yıllardır Erzurum’daki fakir ve yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına yardım getiriyorum bahanesiyle Erzurum’u sürekli ziyaret eden İstanbul’da yaşayan hemşerimiz Aysun Gemalmaz’ın, şehrimizi ziyaretleri esnasında yardım götürdüğü köylerdeki çocuklarla, anneleriyle, ablalarıyla ve köy halkıyla çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesapları üzerinden paylaşmasının reklam kokan işler olduğunu yıllardır vurguluyor ve bu davranışından ötürü de Aysun Gemalmaz’ın bu şehirden beklediği siyasi ya da benzeri bir takım emelleri olduğunu söylüyorduk.

Biz söylüyorduk söylemesine de, Aysun hanım bizim her söylemimizin karşılığında ateş püskürürcesine, “Benim Bu Şehirden Bir Beklentim Yok, Ben siyasetçi değilim. Benim amacım yoksul ailelerin çocuklarına yardım etmek. Reklam’a da ihtiyacım yok” gibi süslü cümlelerle bizi ve Erzurumluları kandırdığına inanıyordu.

Ve… Gün Geldi Çattı! Aysun Gemalmaz Bizi Haklı Çıkardı...

Aysun Gemalmaz, önceki gün İYİ Parti Erzurum İl Binasında İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ve İl Başkanı Melih Kırkpınar’a İYİ Parti rozetini yakasına taktırdı.

 

Demek ki neymiş Efendim…

Köylerdeki analarımızı, bacılarımızı ve çocuklarımızı kendi emelleri için konu mankeni olarak kullanan Aysun hanıma yıllardır serzenişlerimizin karşılıksız olmadığını bugün daha iyi anladık.

Bize göre; Fakir ama Gururlu, yoksul ama şerefli, düşkün ama haysiyetli ve hiç kimsenin hayal bile edemeyeceği kadar onurlu…

Aysun hanıma göre ise; Hayra muhtaç, yoksul, fakir ve düşkün olan Erzurumlu analarımızın, bacılarımızın ve evlatlarımızın ellerine sıkıştırdığı bir çift ayakkabı ile bir mont karşılığında kendisiyle çektirmiş oldukları hatıra fotoğraflarını sosyal medya hesabından çarşaf çarşaf paylaşan Aysun Gemalmaz, adına da “Her Köye Bir Tebessüm” dediği projesinin altında gerçekleştirmeyi hayal ettiği emellerinin olduğunu da bugün net bir şekilde bizlere gösterdi.

Şimdi diyeceksiniz ki “Ender Yüncü konuyu biraz fazla abartmıyor musun?”

Hayır, Efendim. Abartmıyorum…

İstanbul’da İYİ Parti Teşkilatları kapandı da bizim mi haberimiz olmadı?

İkametgahı İstanbul’da olan, Erzurum’da oy kullanma hakkı bile olmayan Aysun Gemalmaz, siyaset yapmayı düşünüyordu ise; Neden ikametgahı ve oy kullanma hakkı olduğu şehir olan İstanbul’da İYİ Parti Teşkilatlarına katılmadı da, Erzurum İl Teşkilatına katıldı?

Aysun Hanımın Erzurum'da siyaset yapma düşüncesi demek ki, bugün hasıl olmadı.

Yıllardır reklam kokan harekteler yaparak alt yapısını hazırladı.

Ve... Bugün içindeki o istek dışarı yansıdı.

Bana şu dakikadan sonra hiç kimse, Aysun Gemalmaz hanımın, “Her köye bir tebessüm” adı altında yardım yaptığını, kendisinin bir hayırsever olduğunu, Erzurum’da kendisine bir mevki, makam ve koltuk aramadığını, yıllardır analarımızı, bacılarımızı ve çocuklarımızı ellerine sıkıştırdığı iki hediye karşılığında konu mankeni olarak kullanıp fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşarak kendi emellerini gerçekleştirmek için izlediği bir yol olmadığını anlatamaz.

Elbette, Erzurum’dan göç ettikten sonra bu şehirde yaşayan insanları unutmamak, sılayı rahim yapmak, doğup büyüdüğü topraklardaki insanların dertlerini, sorun ve sıkıntılarını kendisine dert edinmek insanlık vazifesidir.

Ama insanlık vazifesi adı altında kendinize bir makam, mevki ve koltuk aramanız hiç şık bir hareket değil.

Oysa biz Aysun hanımı yıllardır yapmayın, etmeyin diye uyarıyorduk...

O ise, bizim serzenişlerimize kulak asmayıp, yine kendi bildiği kitaptan okuyordu.

Biz Aysun hanıma, Erzurum’u ziyaretiniz kapsamında gittiğiniz köylerde sizin, adına yardım dediğiniz. Bizim ise, reklam kokan enstantaneler olarak adlandırdığımız, sosyal medya hesabınızdan paylaştığınız analarımızın, bacılarımızın ve çocuklarımızın fotoğrafları biz Erzurumluları ziyadesiyle üzmektedir dedik.

Çünkü o analarımızın, bacılarımızın ve çocuklarımızın masumane sizinle çektirmiş oldukları fotoğrafların sizin sosyal medya hesabınızda paylaşılacağından ne eşlerinin, ne kardeşlerinin, nede babalarının haberleri yok. Bu insanları rencide etmeye de sizin hakkınız yok.

Günümüz artık teknoloji çağını yaşamaktadır. Bugün ellerine sıkıştırdığınız bir çift ayakkabı ve bir mont karşılığında bu yavrularımızla çektirdiğiniz fotoğraflar internet gibi bir ortam da yıllarca kalacaktır. Yarınlarımızın teminatı olan bu çocuklarımız yıllar sonra sizin paylaştığınız bu fotoğrafları gördüklerinde gururları incinecektir. Buna ne sizin ne de bir başkasının hakkı yoktur.

Geldiğimiz nokta da görüyoruz ki, Geçmişte yapmış olduğumuz serzenişlerimiz ve söylemlerimiz bizi haklı çıkardı. Aysun Gemalmaz hanımın kimseyi dinlemeden yapmış olduğu reklam kokan hareketler bugün emellerinin Erzurum’da siyaset yapma gibi bir isteğinin olduğunu gün yüzüne çıkardı. Yani yıllardır arşınladığı Erzurum yollarının altında yatan gerçeği de gözler önüne serdi.

Keşke, Siyaset yapmak için daha başka bir yol deneseydiniz Aysun hanım.

En azından inandırıcılığınız artardı.

O masumane analarımızı, bacılarımızı ve çocuklarımızı emellerinize alet etmeseydiniz diyerek Size siyasi hayatınızda başarılar diliyoruz…


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false