Binali Yıldırım AK Parti Olağanüstü Kongresi´nde konuştu

AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi´nde konuşan Binali Yıldırım, "Sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan´dan bu bayrağı devralarak bugünlere getiren Sayın Davutoğlu´na şükranlarımızı sunuyoruz. 11. Cumhurbaşkanımız, A

Binali Yıldırım AK Parti Olağanüstü Kongresi´nde konuştu

 

 

AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi´ne tek başına aday olarak giren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım´ın, konuşma yaptığı sırada sesi kısıldı. "Sesime inat sizlerle muhabbet etmeye devam edeceğiz. Sesim kısıldı ama gönülden gönüle giden yolları hiç kimse engelleyemez" diyen Yıldırım, "Yeni anayasayı, başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız?" ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım´ın konuşmasından satırbaşları;

AK Parti´mizin kurucu lideri, aydınlık Türkiyemizin mimarını saygıyla selamlıyorum. Erdoğan dava adamıdır, milletin adamıdır, büyük Türkiye´nin yılmaz savuncusudur. Başımız dik, gururla Erdoğan´ın yol arkadaşıyım dedik, bundan sonra da demeye aynen devam edeceğiz.

Sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan´dan bu bayrağı devralarak bugünlere getiren Ahmet Davutoğlu´na şükranlarımızı sunuyoruz. 11. Cumhurbaşkanımız, Abdullah Gül´e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Teşkilatımızın her kademesinde görev yapmış, hakkın rahmetine kavuşmuş herkesi minnetle, şükranla anıyorum. 

"BAYRAK DEĞİŞİMİ YENİ HİZMETLERİ İÇİN BİR ARAÇTIR"

Bu davaya gönül veren değerli parti mensupları bilir ki bayrak değişimi sadece ve sadece millet yolunda yapılacak yeni hizmetlerin kapısını aralamak için bir araçtır. Büyük Türkiye yolculuğunda liderimizden, teşkilatlarımızdan görev alan bütün kardeşlerim, uyum içinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun.

 

"BU PARTİNİN SADECE YÖNETİCİSİ DEĞİL, SEÇMENİ BİLE FEDAKARLIK GÖSTERMEKTEDİR"

Bu partinin sadece yöneticileri değil, seçmeni bile çok büyük fedakarlık göstermektedir. Bize gönül verenler yeri geldi, vesayet güçleri karşısında aslanlar gibi durdu. Yeri geldi, ülkemizi ekonomik kıskaca almak isteyenlerin oyununu bozdu.

Tüm mazlumlar ve mağdurlar adına dünyaya meydan okundu. Yeri geldi, paralel ihanet şebekesinin saldırılarını püskürttü. AK Parti´yi nereden nereye getirdiğine baktığımızda bu kadronun büyük bir takdiri, teşekkürü nasıl hak ettiğini görürüz. 

"AK PARTİ´Lİ OLMAK, HAKSIZLIĞA KARŞI DEMİR YUMRUK GİBİ OLMAKTIR"

AK Parti Adnan Menderes´ten, Allah´ına kul olmayan davasına er olmaz diyen merhum Necmettin Erbakan´dan, merhum Turgut Özal´dan günümüze uzanan süreçte demokrasiyi taçlandıran bir partidir. AK Parti´li olmak haksızlığın karşısında demir yumruk gibi mazlumlara karşı şefkat eli olmaktır.

 AK Parti´li olmak, örf, adet, gelenek, görenek bilmektir. Vatanıyla, milletiyle, bayrağıyla gurur duymaktır. AK Parti´li olmak Edebali´nin devlet terbiyesini özümsemektir. Geçmişini bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutma. AK Parti´li olmak Üstat Necip Fazıl´ın Sakarya´sını yaşamaktır.

Bayrağımızı Arif Nihat Asyalı´yla hissetmektir. AK Parti bu ülkede sayısız destanlar yazdı. Allah´ın izniyle bundan böyle de yazmaya devam edecektir. Bizim sevdamız, Türkiye sevdasıdır. 

"EKMEĞİMİZİ BÖLERİZ, TÜRKİYE´Yİ BÖLDÜRTMEYİZ"

Ekmeğimizi böleriz, Türkiye´yi böldürtmeyiz. Mesele memleket meselesidir. Terörle mücadeledeki kararlılık aynı şekilde devam edecek. Biz bu topraklarda bin yıldır bir ve beraber olarak, kardeş olarak yaşadık. Bundan böyle de kardeş olarak yaşamaya devam edeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

Bize operasyonlar ne zaman bitecek diye soruyorlar. Buradan milletime ilan ediyorum. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, huzuru sağlanana kadar bu operasyonlar aynen devam edecek. Sivillere, güvenlik güçlerine yönelik saldırılar sona erinceye kadar bu operasyonlar devam edecek.

"MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Eli kanlı PKK terör örgütü silahlı eylemlerini sona erdirene kadar bu operasyonlar aralıksız devam edecek. Bu terör belasını Türkiye´nin gündeminden çıkaracağız. Şer cephesi sadece bölücü terör örgütüyle değil, DEAŞ´ıyla, PYD´siyle, paralel terör örgütüyle aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz.

17-25 Aralık darbe girişiminde milletimize ayar vermeye çalışan hainleri, hepimiz gördük. Bu hainlere tokadı milletimiz 1 Kasım seçimlerinde vurdu. Paralel yapılanmalara asla ve asla prim vermeyeceğiz. Bu ülkede hainlere asla yer olmayacak. Şunu herkes iyi bilsin ki, Türkiye´de tek devlet vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir. 

"BİRÇOK GÜZEL HİZMETİ MİLLETİMİZE KAZANDIRDIK"

 AK Parti olarak geçtiğimiz 13 yılda birbirinden birçok güzel hizmeti milletimize kazandırdık. Bundan böyle de görevi liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Gül ve Sayın Davutoğlu´nun kaldığı yerden hizmete devam etmeye, halkımızın hizmetinde olmaya devam edeceğim.

Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Havayolunu halkın yolu haline getirdik. Hızlı tren özlemini geride bıraktık. Türkiye´yi Afrika seviyesinden aldık, Avrupa´da ilk 5 ülkesi arasına soktuk. Ders kitaplarını ücretsiz dağıttık.

"SESİM KISILDI AMA GÖNÜLDEN GÖNÜLE GİDEN YOLLARI KİMSE KESEMEZ"

Sesime inat sizlerle muhabbet etmeye devam edeceğiz. Sesim kısıldı ama gönülden gönle giden yolları hiç kimse engelleyemez. Hızlı trenler, bunlar tamam. Ama bir eksiğimiz var. Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var.

Yeni anayasaya, başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız? Cumhurbaşkanı´nın halk tarafından seçilmesiyle birlikte artık her şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü Cumhurbaşkanımız milyonlarca vatandaşımızın oyunu almış ve onların siyasi sorumluluğunu taşıyor.

Siz her ne kadar Cumhurbaşkanımıza sorumsuzdur deseniz de o Türkiye sevdalısıdır, millet sevdalısıdır. Onun dertleri milletin dertleridir. Onun için bugün yapmamız gereken en önemli iş fiili durumu yasal hale getirmek, anayasayı ve bu kafa karışıklığını sona erdirmektir. Bunun yolu da yeni anayasadır, yeni anayasada başkanlık sistemidir. 

"26 AĞUSTOS´TA YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜNÜ AÇACAĞIZ"

Faizi nasıl yüzde 60´lardan tek haneli rakamlara düşürdüysek, nasıl borçları ödedikse, IMF´ye borç verir hale geldikse, bundan sonra da ülkemizi, insanımızı, daha da zenginleştirmek için elimizden gelen bütün çalışmaları yapacağız. İnşallah 26 Ağustos´ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü´nü hizmete açacağız.

Değerli kardeşlerim, dünyanın en büyük havalimanını Türkiye yapıyor. Bazıları bundan gocunuyor. Dünyanın en büyük havalimanını engellemek için AK Parti iktidarına karşı kalkışmaya çıkıyor. Herkes şunu bilsin ki, ne yaparsanız yapın, hangi kahpeliği yaparsanız yapın, AK Parti milletinin izinde, hakkın yolunda, halka hizmet etmeye devam edecektir.

Geziciler ne dedi? Havalimanını yapmayın. Bu ne demek, Türkiye üçüncü dünya devleti olsun. Bugüne kadar yaptığımız gibi, bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.

Dünyanın en büyük havalimanını 26 Şubat 2018´de hizmete alıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Sultan Fatih Mehmet gemileri karadan yürüttü, şimdi de Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Binali Yıldırım trenleri boğazın altından yürüttü.

"BU BİR FATİHADIR, BİR BAŞLANGIÇTIR"

1. Olağanüstü Kongre´de liderimiz Recep Tayyip Erdoğan´ın dediği gibi, bu bir fatihadır, bir başlangıçtır. Bu kongremizin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz. Taş üstüne taş koyma zamanıdır.

Kongremiz hayırlı uğurlu olsun. Günümüz aydın, geleceğimiz mübarek olsun diyorum. Sağ olun, var olun. Allah´a emanet olun.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı