Ben Anadoluyum Şiiri İzlenme Rekorları Kırıyor

Bismillah ile başlayan ve Allah-u Ekber ile biten Bingöllü Şair Hacı Gürhan´ın ´Ben Anadolu´yum´ şiiri izlenme rekorları kırıyor.

Ben Anadoluyum Şiiri İzlenme Rekorları Kırıyor

 

 

Videoda Türkiye´nin bir bütün olduğunu, 35 yıldır ülkemiz üzerinde oynana oyunlar sebebiyle esir hayatı yaşadığını anlatan Şair Hacı Gürhan, bu duruma ´Ben Anadoluyum´ sözleriyle sitem ediyor.

İşte o izleyenleri büyüleyen sözler...

Bir yanımdan şafak sökerken bir baştan bir başa Her gün selam veriyor güneş kurda kuşa.

Dört mevsim bir yaşarım, yok cihanda böyle eş, akşam sefasından ufuklardan batıyor güneş.

İşte ben Anadoluyum, yiğidim çatıktır kaşım, Bir babanın öz oğluyum, yedi kardaşım.

Yedi oğlum var biri Arastır, bir ucunda serhat, Bir kızım var Dicledir, bir oğlum var Fırat,İki ikizim var Seyhan, Ceyhan kıskançlık verirler yada, Her nesneye can verilir, yeşil Çukurovada.

Bir oğlum var, uzun boyludur rengi kızıl ya, Bir kızım vardır, kaşları hilaldir adı Sakarya. İşte benim ben, ben Anadoluyum.

Ben Türküm, Kürdüm, Zazayım, Lazım, Çerkezim, Dadaşım.

Dedik ya bir babanın öz oğluyum, yedi kardaşım Ben Karadenizde Lazım Hazar denizinde Abazım Bir elimde kemençe bir elimde sazım.İşte benim ben, ben Anadoluyum.

Ağrı Dağında güvercinim. Bitliste Ahlat, Vanda Gevaşım Ben Bingöl dağların da çobanım, Muş ile kardaşım.

Hakkaride Ahmed-i Hani Feqiye Teyrana kuşum Ben Cizre yollarında Mem-u Zin ile yoldaşım Batman da petrol, Diyarbakır ovasında pamuk, Melikahmet dükkanın da kumaşım.

Siirtte Koçero Mardinde Süryani Antepte Şahin, Urfada Halil-ul Rahman sofrasında aşım. Ben Erzincanda Terzi Baba Elazığda Gagoşum.

Ben Munzurda alevi, Sıvasta kızılbaşım.İşte benim ben, ben Anadoluyum Ben Hatay da Arabım Habib-i Neccara yandaşım Ben Malatya, Adıyaman, ben Maraşım, Ben Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, eğilmez başım. Ben Yozgat, Tokat, Ankara vatan duvarında taşım.

Adana, Antalya, İzmir, Bursadan hoşum Sakarya, İzmit, İstanbul aşkıylan sarhoşum Egede efe Trakyada Roman Marmarada Mamoşum Ben Yurtta sulh Cihanda barışım Ben Kuranı Kerim in ışığında çağdaşım Ben Anadolu erenleri Mevlana, Yunus, Hacı Bektaşım Ey sevgili kendine gel ,sen bensin ben sizim.

Çanakkalede yatan binlerce kefensizim. Beni benden ayırmak ne mümkün, Aynı bedenim, aynı kemiğim, aynı tırnağım, aynı dişim. Ben anayım, ben babayım, ben dayı, yegenim, ben eşim.

Ya Rabbi sana arzu-yu niyazım var ayırma beni haktan. Ya rab koru beni düşmanlardan dış mihraklardan. Otuz beş yıldır ne baharım var ne yazım, mevsimde kışım. Ben üzgünüm, ben kırgınım, ben ağlayan gözlerde yaşım. Ben GÜRHANım, garip ozanım, bu topraklarda vatandaşım.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli