Bayram gibi olsun

Bayramın yeme içme günleri olmadığına işaret eden İlahiyatçı Hasan Basri Balcı, ?Bizler kardeşlerimize bayram yaptırabiliyorsak o zaman bayram yapabiliriz. Ramazan sonrası güzel hasletler devam etmeli. Sadece Ramazan´da Müslümanlık olmaz? dedi

Bayram gibi olsun

Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan´ın son günleri yaşanırken çarşıda bayram telaşı başladı. Vatandaşlar bayramı en iyi şekilde değerlendirmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Artık bir gelenek haline gelen bayramlık giysileri almak için çarşı pazarda adım atak yer bulunamıyor. Bazı aileler ise adet ve gelenekler dışında bayramı tatil yaparak değerlendirmeyi tercih ediyor. Bunda yapılan algı operasyonları da etkili oluyor. Bayrama sayılı günler kala televizyonlardan ?bayramda evde durmayın tatile gidin´ algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Bir reklamda çocukların bayramda tatile gitmek istemesi ve babanın buna karşı çıkması anormal bir davranış gibi gösteriliyor. Üstelik reklamın sonunda faizli kredi bir seçenek olarak sunuluyor. İlahiyatçılar ise bayramların bir tatil olmadığını ve en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

BAYRAM YEME İÇME DEĞİLDİR

Müslüman için bayramların Allah´ın rızasını, affını ve mağfiretini kazanma vesilesi olduğunu belirten İlahiyatçı-Yazar Hasan Basri Balcı, ?Bizler bunları kazanacak ameller yaparsak o zaman bayram olur. Bayram yemek içmek değildir. Bunu hayvanlar da yapıyor. Müslüman anne babasına, kardeşlerine ve Müslüman kardeşlerine bayram yaptırabiliyorsa o zaman bayram yapabilir? dedi. Ramazan ayında tutulan oruçlar ve yapılan güzel işlerle sevindiğimizi hatırlatan Balcı, şöyle konuştu: ?Bizler sevinç içerisinde olabiliriz fakat, bir garibi, fakiri gördüğümüzde, İslam dünyasının halini, beldelerimizin işgal halinde olduğunu gördüğümüzde içimiz acıyor. Durum böyle iken nasıl bayram yapabiliriz? Bizler zulüm gören kardeşlerimizin kurtuluşu için çalışıyorsak, ailemize, kardeşlerimize bayram yaptırabiliyorsak o zaman bayram yapabiliriz. Bu yaşananları göre tatille, yeme içmeyle bayram yapıyorsak bu ahrette azaba neden olabilir. Kitaplarımızda belirtildiği üzere Müslüman için asıl bayram cennete girmek ve iman selameti ile ölmektir.?

GÜZEL HASLETLER DEVAM ETTİRİLMELİ

Ramazan ayında kazanılan güzel hasletlerin ömür boyu devam ettirilmesi gerektiğini ifade eden Balcı, konuşmasına şöyle devam etti: ?Allah´ın en sevdiği amel az da olsa devamlı olandır. Bu ayda kazandığımız güzel hasletleri devam ettirebiliyorsak o zaman iyi bir iş yapmış oluruz. Ayet-i kerimede ?Size ölüm gelinceye kadar Rabbine kulluk et´ deniliyor. Sadece Ramazan´da Müslümanlık olmaz. Bu bir Hıristiyanlık âdetidir. Hıristiyanlar günah işlerler, işlerler sonra temizlenmeye giderler. Ramazan ayında dinsiz gazeteler bile Ramazanla ilgili bölüm hazırlarlar ama Ramazan ayı çıkınca dine küfrederler. Bu Hıristiyanlık âdetidir. Bu bilinçle kazandığımız güzel hasletleri Ramazan´dan sonra da ölünceye kadar devam ettirmeliyiz.?

Kaynak: merhabahaber.com


Anahtar Kelimeler: Bayram gibi olsun

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı