Başkan Sekmen’den salgın mesaisi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, günlük programlarından bulduğu her fırsatta Covid-19 mesaisi yapıyor.

Başkan Sekmen’den salgın mesaisi

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, günlük programlarından bulduğu her fırsatta Covid mesaisi yapıyor. Akşam saatlerinde şehir turu atan, esnaf, kahvehane ve işyeri ziyaretleri gerçekleştiren Başkan Sekmen, vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda uyardı, virüse karşı çok daha dikkatli olunmasını istedi. Cadde ve sokaklarda gezen gençlerden, kahvehanelerde oturan vatandaşlara varıncaya kadar hemen herkese uyarıda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, maske kullanmayanlara ise, sitem etti. Dünyayı etkisi altına alan virüsün 20 milyon insanı etkilediğini söyleyen Sekmen, yine milyonlarca kişinin salgın yüzünden hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Gözümüzle göremediğimiz bir virüs, dünyanın tüm dengesini alt-üst etti. Bu virüs, gücünü temas ortamından alıyor ve ne yazık ki bizim de tedbirlere tam olarak uyduğumuz söylenemez” diye konuştu.

GENÇLERLE SOHBET ETTİ, UYARIDA BULUNDU

Cadde ve sokaklardaki gençlerle sosyal mesafe kuralları dahilinde ayaküstü sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Mart ayından beri devam eden salgınla mücadelenin bitmediğini anımsatarak, “Pandemi döneminden kontrollü yaşama geçiş yaptık. Bu süreçte uymamız gereken kurallar ve almamız gereken tedbirler var. Başarılı bir mücadele verdik, sağlık sistemimizle, sağlık çalışanlarımızla tüm dünyaya örnek teşkil eden bir performans sergiledik. Bu direncimize süreklilik kazandırabilmemiz için tedbirli olmaya ihtiyacımız var. Maske kullanımını bazen ihmal ediyoruz, sosyal mesafeyi bazen unutabiliyoruz. Bunlara dikkat edelim; hem kendi sağlığımızı koruma altına alalım, hem de başkalarının sağlığını riske atmamış olalım” şeklinde konuştu.

SEKMEN: MÜCADELEDEN VAZGEÇMEMELİYİZ!

Erzurum’da vaka sayılarında yaşanan artışa da dikkati çeken Başkan Mehmet Sekmen, “Geldiğimiz nokta gösteriyor ki; tedbirleri gevşetmişiz, uymamız gereken kuralları gözardı etmişiz. Hamdolsun, buna rağmen bile devletimizin tüm imkanları salgını kontrol altına alabilecek güçte ve kapasitededir. Ama bu durum tedbiri ve kontrolü elden bırakmamız anlamına gelmiyor. Mücadeleden bir an olsun vazgeçmemeli ve tedbirli yaşamaya devam etmeliyiz. Virüse karşı aşı geliştirilinceye kadar maske ve sosyal mesafe, günlük yaşamımızın artık parçası durumumdadır ve bu gerçekle yaşamaya alışmak zorundayız. Biz birlikte güçlüyüz, sorumluluğumuz ve duyarlılığımızla güçlüyüz. Bu yüzden tedbiri elden bırakmayalım” ifadelerini kullandı. 


Anahtar Kelimeler: Başkan Sekmen’ salgın mesaisi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli