Başkan Kılıç´tan Sert tepki

Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, 15 Temmuz darbe girişimine kalkışanlara delikanlılık dersi verdi.

Başkan Kılıç´tan Sert tepki

Erzurum´un en başarılı ilçe belediye başkanlarından olan Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, 15 Temmuz hain darbe girişimini hem lanetledi, hem de şükür kurbanları kestirerek, milletin ve devletin bekası için dualar ettirdi.

 

Çat Kaymakamı Ramazan Pektaş, Garnizon Komutamı Yüzbaşı Mustafa Hazır Bulan,CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu Siyasi parti temsilcileri ve binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Kılıç, "Peygamber ocağında hainlik olmaz, olamaz. Bu vatanın ekmeğini yediği halde, suyunu içtiği halde dönüp bu vatana ihanet eden asker olmaz, olamaz. Olsa olsa hain olur, terörist olur, üniforma hırsızı olur. Sakın bu hainleri şerefli TSK´nın mensupları diye anmayalım. Bunlar, milletin birlik ve beraberliğini, ülkenin bölünmez bütünlüğünü parçalamayı amaçlamış hainler topluluğudur" diye konuştu.

 

İşte Arif Hikmet Kılıç´ın o Açıklamaları:

 

 

"Aziz milletimiz, kellesini koltuğuna aldı ve meydanlara sel olup aktı. Bu cesaret, bu kudret ve bu feraseti bir arada hiçbir millette göremezsiniz.

 

Hangi partili olursa olsun, hangi siyasi görüş ve ideolojiyi taşırsa taşısın, o gece bu ülkeyi uçurumdan bu necip millet kurtardı.

 

Hain darbecilerin karşısına alınlarından öpülesi bu millet çıktı. Tankların, tüfeklerin, topların önüne yüreği vatan aşkıyla çarpan bu millet çıktı. Bu yüzden hiç kimse, hiçbir terörist grup ve hiçbir hain yapılanma, bu milleti kesinlikle vatan sevgisiyle ve bayrak aşkıyla imtihan etmeye kalkışmasın. 15 Temmuz bu bağlamda dünyaya verdiğimiz en büyük mesajdır"

 

Allah, bu milletin dağılmasına fırsat vermedi. Bizi birbirimize öyle bir kenetledi ki; emperyalizm önümüzde dize geldi. Böyle bir ortamda bize düşen, Allah´a şükretmektir. Bu musibeti bertaraf ettiği Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Bu bağlamda Çat Belediyesi olarak, Allah´a olan şükür borcumuzu en azından kurbanlar kestirerek ödemeye çalıştık. Kurbanlarımızdan akıttığımız her damla kan, inşallah bu millet için birlik ve beraberlik harcı olur.

 

Hükümet kararlı adımlarla bu yapılarla mücadelesini sürdürüyor.

Bunların bir an evvel içimizden ayıklanması gerekiyor. Ülkemizin yeniden istikrarlı, huzurlu ve mutlu günlere geri dönmesini temenni ediyoruz.

Bugünde Binlerce İnsan vardı.Vatandaşlarımız İlçe civarından ve köyünden aracına binerek bugün burada etkinliğimize katıldı.Kurbanlarımızı kestik insanlara yemek ısmarladık.Halk´la iç içe olduk.

 

Allahım bir daha ülkemize bu tür terör olaylarını yaşatmayı nasip etmesin.

Delikanlı olan herkes bilir ki ve özellikle de Çatlı delikanlılar çok iyi bilir ki; bir erkeğin yanında eğer hanımı varsa, ailesi, eşi ve çocukları varsa, o erkeğe efelenmek veyahut saldırmak, ahlaksızlığın en büyüğüdür. Ama bu hainler yaptı? Sayın Cumhurbaşkanımızı, yanında eşi, gelini, kızları ve torunları olduğu halde ortadan kaldırmaya çalıştı. Tatil yaptıkları otele silahlarla saldırdı, uçağını düşürmeye çalıştı. Sorarım size: delikanlılık mıdır bu? Hangi delikanlının kitabında yazar bu? Dedim ya, bunların yaptığı baştan sona kadar hainliktir, alçaklıktır, terördür, teröristliktir. Bunların hak ettiği cezayı inanıyoruz ki yargı verecektir"


Anahtar Kelimeler: Başkan Kılıç noktayı koydu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.03.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 15:52
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:51
  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı