Başbakan`dan kıdem tazminatı açıklaması

Başbakan`dan kıdem tazminatı açıklaması

Başbakan`dan kıdem tazminatı açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜRK-İŞ ziyareti sonrasında basın açıklaması yaptı. Başbakan Davutoğlu, kıdem tazminatıyla ilgili de bir açıklamada bulundu.

Uzun zamandır süren kıdem tazminatı tartışmalarına Başbakan Ahmet Davuoğlu son noktayı koydu. Davutoğlu, TÜRK-İŞ`te yaptığı açıklamada henüz kıdem tazminatıyla ilgili bir çalışma olmadığını söyledi.


Kıdem tazminatı tartışmalarında işçilere sunulması beklenen "Ya şimdiki işlerinden ayrılıncaya veya emekli oluncaya kadar mevcut sisteme devam edecekler. Ya da işverenle anlaşarak birikmiş haklarını, kendi adlarına açılacak kıdem tazminatı hesabına aktaracaklar" şeklindeki seçenekler tartışmalara yol açmıştı.


Başbakan`a da kıdem tazminatı konusunda "Yeni bir çalışma var mı?" sorusu yöneltildi. Başbakan Davutoğlu da şu açıklamayı yaptı:
Kıdem tazminatı konusunda özel bir düzenleme henüz yok. Bu hususları yine hep beraber ele alacağız. Ortada bir pasta varsa o pastadan herkes payını alır. Ortada pasta yoksa herkes birbirinin tabağına bakmaya başlar. Bizim meselemiz pastayı büyütmek. Ya da bir ekmeği büyütmek, ortadaki çorbanın tasını büyütmek istiyoruz. Ortada bir tas çorba yoksa ülkeler büyük kaoslarla karşı karşıya kalırlar. Kıdem tazminatı da ülkemizin imkanları da göz önünde bulundurarak konuşulacak. Son 12 yılda temin edilen haklar korunacak ve geliştirilecek.


EMEKLİLERE YENİ ÇALIŞMA


Başbakan emeklilerle ilgili de bir çalışma yapıldığını söyleyerek, "Kamuoyunu bilgilendireceğiz. Tüm çalışan kesimlerimizin ve emeklilerimizin adalet içinde bundan istifade etmesi gerekir. Kılıçdaroğlu`nun vaatleri gerçekleşse 25 milyar lira ek açık meydana gelir. Bu açık bir sonraki dönem tarafından karşılanmaya çalışılır. Aynı bizim bizden önceki açıkları kapatmaya çalışmamız gibi" dedi.


KADINLARA ÜST DÜZEY GÖREV

"Karayolu işçileri ile ilgili süreçte bir mutabakata varıldı önümüzdeki günlerde onun da müjdesi verilecek" diyen Davutoğlu kadın işgücünün de önemine dikkat çektiği açıklamasında "Sendikalarda kadınları üst görevlerde görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli