Başbakan Yıldırım: Fitil fitil burunlarından getireceğiz

Başbakan Binali Yıldırım paralel yapı hakkında, ´´Hiçbir devlet kendi içinde devlet olmaya heveslenenlere asla ve asla izin vermez. Yapılan her türlü hukuksuzluğun, her türlü aymazlığın hesabını fitil fitil burunlarından getireceğiz.´´ dedi.

Başbakan Yıldırım: Fitil fitil burunlarından getireceğiz

 

 

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan´da Park Masal´da sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Yıldırım, Türkiye´nin bugün amansız bir mücadele verdiğine işaret etti.

Özellikle Güneydoğu´da devam eden mücadeleyi, ülkenin beka mücadelesi olarak nitelendiren Yıldırım, bunun birlik, beraberlik, kardeşlik mücadelesi olduğunu kaydetti.

Terörün bitirilmesi için gerekli mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

OPERASYONLARI YOĞUNLAŞTIRACAĞIZ

Şimdi ilçelerde, illerde bunların iyice belini kırdık, kırsalda çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Amacımız bunların çirkin yüzünü milletimize göstermek. Düşünebiliyor musunuz, bölgenin, Güneydoğu´nun Kürt vatandaşlarımızın güya hakkını, hukukunu koruyacak.

Peki soruyorum, Tanışık köyünde, Dürümlü mezrasında hiçbir günahı olmayan, işiyle, gücüyle, çiftliğiyle, çubuğuyla, malıyla uğraşan o 16 masum Kürt vatandaşımızın ne günahı vardı, onları hunharca katlettiniz. Askerimize, polisimize, jandarmamıza kalleşçe sırtından vurdunuz.

"Terör örgütü deyince sadece Güneydoğu´da bölücü terör örgütü aklınıza gelmesin. Bir de bizim paralel terörümüz var." diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

HESABINI FİTİL FİTİL BURUNLARINDAN GETİRECEĞİZ

Dost bilip yıllarca bizimle iç içe olanları, meğersem bizi sırtımızdan hançerlemek için fırsat kolladıklarını 17 Aralık´ta gördük. Devletin imkanlarını kullanacaksınız ve devlete kumpas kuracaksınız. Herkesin şunu bilmesi lazım hiçbir devlet, hele hele Türkiye Cumhuriyeti ile hiçbir terör örgütü bilek güreşi yapamaz.

Bunun bilinmesi lazım. Hiçbir devlet kendi içinde devlet olmaya heveslenenlere asla ve asla izin vermez, müsamaha göstermez. Yapılan her türlü hukuksuzluğun, her türlü aymazlığın hesabını fitil fitil burunlarından getireceğiz.

´´SOYKIRIMIN NE OLDUĞUNU BİLMEK İSTİYORSAN, ERMENİ ÇETELERİNİ HATIRLA´´

Yıldırım, ´´Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını da ´Türkler 1915´te soykırım yapmışlar´. Bu bir tarihi yalandır. Soykırımın ne olduğunu bilmek istiyorsan, o Birinci Dünya Savaşı´ndan sonra Rus işgalinde, düşmanla işbirliği yapıp diri diri insanları Erzincan´da yakan o Ermeni çetelerini hatırla." sözleriyle değerlendirdi.

HABER10


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı