Başbakan Davutoğlu´nun grup toplantısı konuşması

Yeni vekillere hitap eden Başbakan Davutoğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdi: "İktidarı kaybedebiliriz ama onurumuzu asla."

Başbakan Davutoğlu´nun grup toplantısı konuşması

Yeni milletvekillerine hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında 7 Haziran seçimleri sonucu oluşan siyasal tabloyu değerlendirdi.

AK Parti´nin 56 ilde birinci parti olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, "İktidarı kaybedebiliriz ama onurumuzu asla kaybetmeyiz" dedi:

İKTİDARI KAYBEDEBİLİRİZ AMA ONURUMUZU ASLA

"Seçimlerin birincisi ve kazanını tartışmasız AK Parti´dir. Matematiksel ve siyasal gerçeklik budur. AK Parti dışında hiçbir partinin grubu Türkiye´yi tam anlamıyla temsil etmiyor. AK Parti´nin 56 ilde birinci parti olmuştur. 23 ilde ikinci parti, 2 ilde üçüncü parti oldu. 5 ilde milletvekili çıkaramadı. Ak Parti 5 ilde milletvekili çıkaramamışken, Kılıçdaroğlu 37 ilde milletvekili çıkarmadı, MHP 34 ilde temsil edilemiyor, HDP 55 ilde temsil edilemiyor. İktidarı kaybedebiliriz ama onurumuzu, şahsiyetimizi asla kaybetmeyiz. "

Davutoğlu´nun konuşmasından satır başları;

"Bizler üzerine güneş doğmayan her an muhasebe yapan bir milletin neferleriyiz.

Tabloyu anlamak ve bundan sonraki süreç için hemen 8 Haziran sabahı harekete geçtik. İl Başkanlarıyla ve belediye başkanlarıyla bir araya geldik. Gençlik kolları ve kadın kollarımızla istişare ettik.

MİLLİ İRADE TECELLİ ETTİ

Herşeyden önce seçim sonuçlarıyla ilgili spekülasyon yapmadan milli iradeyi iyi okumak lazım. Milli irade tecelli etti.

Sizi tebrik ediyorum. bu kadro Türk milletini temsil kabiliyeti en yüksek kadrodur. Bu hep böyle olmuştur. Meviz, yer boş kalmayacak, misyon sahipsiz kalmayacak.

Türkiye özgür bir ülkedir, herkes her yerde gösteri yapabilir. Parti kapatmayla bizi durduramayacağını anlayanlar başka yollara başvurdular.

BATI ÜLKELERİ SINAVDADIR

"2012 yılında ilk kez Mısır´da seçilmiş Cumhurbaşkanı geldi. İlk kez çok geniş bir koalisyonla demokrasi kökleşmeye başladı ama izin vermediler.Şimdi bir haber geldi önümüze, idam cezası onanmış. Mısır´ın idam cezası da hapis cezasına çevrilmiş Batı ülkeleri sınavdadır. Hiçbir zaman şiddete başvurmamış bir hareketin idama yürütülüyor. Bakalım seslerini çıkaracaklar mı? Demokrasi sınavdadır. Bizim vicdanımız da sicilimiz de temizdir. Hiçbir zaman sessiz kalmayacağız. Kendimiz için ne istemişsek Ortadoğu´daki kardeş halklar için aynı şeyi istedik."


Anahtar Kelimeler:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı