Başbakan Davutoğlu İzmir´de

Başbakan Davutoğlu, "Öyle bir gayret sarf edeceğiz ki bir daha bu memleket değil namerde, merde dahi muhtaç olmayacak. Allah bizi kimseye muhtaç etmesin ama şunu da söyleyeyim. Allah bizi 1 Kasım´dan sonra koalisyona da muhtaç etmesin." dedi.

Başbakan Davutoğlu İzmir´de

Başbakan Ahmet Davutoğlu İzmir´in Ödemiş ilçesinde konuştu:

-Allah bizi 1 Kasım´da koalisyona muhtaç etmesin. Allah için beni 1 Kasım´dan sonra Kılıçdaroğlu´yla Bahçeli´yle muhatap etmeyin. 
-Bahçeli´ye bizi bir daha gönderip ´Hayır´ cevabı verdirtmeyin. 
-Sayın Bahçeli´nin millet yararına bir şey için ´Evet´ dediğini duydunuz mu? 

-Ne terör örgütlerine sırtını dayayanlar gibi ne de terörle mücadeleden kaçanlar gibiyiz. Millet bizimleyese ne gam. Allah bizimleyse ne gam. Bu iş memleket meselesidir. 
-İzmir Büyükşehir Belediyesi biliyoruz ki ilçe belediyelere gerekli desteği vermiyor. Ama onlar merak etmesin Ödemiş belediyesinin arkasında AK Parti hükümetleri var. 

 

Davutoğlu, Bayındır ilçesinde kahvehanede vatandaşlarla çay içip sohbet etti

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, çiftçilere yönelik büyük müjdeler verdiklerini belirterek, "Bundan sonra gübrede yemde vergileri kaldırıyoruz. Helali hoş olsun" dedi.

 

Davutoğlu, İzmir temasları kapsamında temel atma töreni için karayoluyla Ödemiş ilçesine giderken yol üzerinde bulunan Bayındır´a geçti. Beraberinde eşi Sare Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Canlı Mahallesi´ndeki bir kahvehanede oturan Başbakan Davutoğlu, vatandaşlarla çay içip, sohbet etti. 

Daha sonra kahvehaneden ayrılan ve yol boyunca vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Davutoğlu, Menderes Bulvarı´nda bekleyen vatandaşları görünce seçim otobüsünü durdurarak, bir konuşma yaptı.

 

Bayındır´a geldiği andan itibaren aile sıcaklığında karşılandığını ifade eden Davutoğlu, "Bayındır´a geldiğimizde bir bacımız dedi ki, ´Ahmet Dayı hoşgeldin.´ Dedim ya ailemize gelmişiz. Bayındır´da birilerinin amcasıyız, dayısıyız, büyüklerimizin kardeşiyiz. Allah razı olsun. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Allah devletimize, milletimize zeval vermezin. Allah bu memleketi sadece bu bölgede değil dünyada ay yıldızıyla yükselen bir yıldız eylesin" diye konuştu.

-"Gül yürekli şehir"

Bayındır´ın tüm Türkiye´ye çiçek gönderen, gül yürekli, gül muhabbetli, güzel insanların yaşadığı bir yer olduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bu topraklar daha da bereketlensin diye çiftçilerimize yönelik büyük müjdeler verdik. Bundan sonra gübrede, yemde vergileri kaldırıyoruz. Helali hoş olsun. Genç kardeşlerimi görüyorum. Buralar bereketli topraklar, genç kardeşlerimizin çiftçilik yapmak istedikleri anda ceplerine 30 bin lira karşılıksız hibe veriyoruz. Yeter ki bu topraklar şenlensin."

 

Davutoğlu kendisini dinleyen bir kadının "Biz de yörüğüz" diye seslenmesi üzerine, "Gelirken dediler ki ´biz yörüğüz.´ Dedim ki ben de yörüğüm. Buradaki Bayındırlılar gibi bizler buraları Türkleştiren, buraları vatan kılan ecdadın torunlarıyız" karşılığını verdi.

Bayındırdaki çiçek ve ıtri bitki üreticilerine her türlü desteği vereceklerini kaydeden Davutoğlu, bölgenin kalkınması için çalıştıklarını dile getirdi.

Konuşması sık sık "dik dur eğilme bu millet seninle", "tek başına iş başına" sloganlarıyla kesilen Davutoğlu, "seninle ölüme gideriz" diyen bir vatandaşa, "Biliyorum her yere gidersiniz de Allah, Bayındırlılara uzun ömür versin. Hep beraber güzel Türkiye´de huzur içinde yaşamaya gidiyoruz. Biz insanı yaşat ki devlet yaşasın diyerek yola çıktık" ifadelerini kullandı.  


Anahtar Kelimeler: Başbakan Davutoğlu İzmir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı