Bakanlıktan ikinci el otomobil fiyatlarını düşürecek devrim gibi karar!

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobilde fiyatları düşürmek için devrim niteliğinde bir karar daha imza atıyor.

Bakanlıktan ikinci el otomobil fiyatlarını düşürecek devrim gibi karar!

 

Bakanlık ikinci el araba satışında vergisiz kazancı ortadan kaldırarak, otomobilin bir yatırım aracı olarak görülmesini engellemek için çıkarılan yasaların ardından bir düzenleme daha geliyor.

İkinci el araba satışı için getirilen düzenlemelere bir yenisi daha ekleniyor. Araç fiyatlarını arttıran hareketlere karşı başlatılan çalışmalar bu kez de noterleri kapsayacak. İlan fiyatı sıfır kilometre araçtan düşük olan ikinci el bir aracın, noterde sıfır kilometre araçtan daha pahalı olacak şekilde devrinin yapılmasını engelleyecek yeni bir yazılım Ağustos ayı başlarında devreye alınacak. Detaylar ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz haftalarda, ikinci el araç ilan fiyatlarının, sıfırı araç fiyatlarını geçemeyeceğine yönelik bir düzenleme hazırlamış ve 6 ay ve 6 bin kilometre şartında da süreyi uzatmıştı. İkinci el araba satışında vergisiz kazancı ortadan kaldırarak, otomobilin bir yatırım aracı olarak görülmesini engellemek için çıkarılan yasaların ardından bir düzenleme daha geliyor.

NOTERLER İÇİN YENİ DÜZENLEME

Habertürk'ün ikinci el araç sektörü kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Türkiye Noterler Birliği ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda bir bilgisayar yazılımı hazırlanıyor. Son düzenlemelerin ardından ilan sitelerinde aykırı bulunan ikinci el araç ilan sayısı 20 binden 7 bin adede düşmüştü. Ancak araçların devir işlemlerinin yapıldığı noterler ile ilgili herhangi bir düzenleme ise bulunmuyor.

ÖZEL YAZILIM HAZIRLANIYOR

İşte tüm usulsüzlüklerin önüne geçmek için, yeni bir çalışma yapılıyor. Hazırlanacak bir bilgisayar yazılımı sayesinde araç devir işlemleri sırasında, '6+6' düzenlemesinin takibi yapılabilecek. Ayrıca, kişilerin bir yıl içerisinde yaptıkları satışlarda noterler tarafından görülecek ve gerekirse araç satış işlemi engellenecek. Yani özetle, ikinci el araç piyasasına yönelik yapılan uygulamaların tümüne aykırı durumlar noterler tarafından anında görülerek araç devir işlemleri gerek görüldüğü durumlarda yapılmayacak. Hazırlanan yazılımın Ağustos ayı başında devreye alınması planlanıyor. Söz konusu yazılımın detaylarının önümüzdeki günlerde yapılacak resmi açıklama ile netleşeceği belirtiliyor.

Kaynak: MY NET


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı