Bahçeli´ye 4 seçenek! İşte kulislerde konuşulanlar

Yapılacak görüşmede koalisyondan çok seçim yönteminin konuşulacağı beklentisinde olan Ak Parti´de Bahçeli´ye 4 seçenek sunulması bekleniyor.

Bahçeli´ye 4 seçenek! İşte kulislerde konuşulanlar
CHP ile yürüttüğü koalisyon görüşmelerinden sonuç alamayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, rotasını MHP´ye çevirdi.
 
Ancak kulislere yansıyan bilgiler, pazartesi günü MHP lideri Devlet Bahçeli ile yapılacak görüşmede bir koalisyon ortaklığından çok ülkeyi seçime götürecek hükümetin niteliği üzerinde değerlendirme yapılacağını gösteriyor.
 
Davutoğlu´nun dosyasında ise, ?MHP ile kısa süreli, seçime kadar koalisyon?, ?MHP´nin desteği ile mevcut hükümetin Meclis´ten seçim kararı alması ve bazı düzenlemelerin çıkartılması?, MHP´nin desteği ile seçime kadar azınlık hükümeti kurulması? gibi modeller olacak. 
 
Meclis´in seçim kararı almaması durumunda Cumhurbaşkanı´nın dört partinin temsilci vereceği bir seçim hükümeti kurması modelinin zorunluluk haline geleceğini MHP´ye anımsatacak olan Ak Parti´de, MHP´nin kırmızı çizgisi olan ?HDP´li hükümet? seçeneğini anımsatarak bu yolla sonuç almayı da deneyecek.
 
Bu modeli ne Cumhurbaşkanı ne MHP ne de Ak Parti´nin istemediği vurgulanacak. Ak Parti´de, MHP ile koalisyon ya da azınlık hükümetine MHP´nin destek vermesi seçeneklerine sürpriz gözüyle bakılırken, Meclis´ten seçim kararı alınması ve bazı düzenlemelerin yaşama geçirilmesi modeline MHP´nin yeşil ışık yakması bekleniyor. 
 
ERKEN SEÇİM EKİM´DE
 
Meclis´in seçim kararı alması durumunda da bunu ?en kısa sürede? yapmayı hedefleyen Ak Parti´de 18 ya da 25 Ekim tarihi dillendiriliyor. Türkiye´nin kasım ayının ortasında G-20 Zirvesi´ne ev sahipliği yapacak olması nedeniyle kasım ayından önce seçim ihtimali konuşuluyor.
 
4 SEÇENEK MASADA
 
Ak Parti, MHP´nin önceki akşam yaptığı açıklamada, ?azınlık hükümeti? seçeneğini kapatması nedeniyle bu seçeneği güçlü biçimde dile getirmeyecek. Yapılan değerlendirmelerde ?azınlık hükümeti? de dahil olmak üzere; ?Bütçe dönemini de içeren kısa süreli koalisyon hükümeti?, ?Meclis kararıyla ekim ya da kasımda seçim?, ?Takvimi ve gündemi belli olan yani bazı yasal düzenlemelerin yapılarak seçime gidilmesi? olmak üzere dört seçenek olduğu ifade ediliyor.  MHP ile erken seçimde anlaşılması durumunda mevcut hükümet ile seçime gidilip gidilmeyeceği de ele alınacak.
 
Milliyet
 
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli