Bahçeli´nin yerine gelecek isim...

Ankara kulislerinde dolaşan bir iddiaya göre 1 Kasım seçimlerinden büyük bir hezimetle çıkan MHP´de yeni hafta sürpriz gelişmelere sahne olacak.

Bahçeli´nin yerine gelecek isim...

 

Ankara kulislerinde MHP´de sürpriz bir gelişme yaşanacağı konuşuluyor. Genel Başkan Bahçeli´nin, istifa çağrılarına kulak asmamış gibi görünse de partiyi teslim edeceği ismi bulduğu iddia ediliyor.

Haber 7´nin haberine göre, Genel Başkanlık koltuğu için ilk olarak Meral Akşener ve Sinan Oğan´ın ismi ön plana çıksa da bu iki ismi olabildiğince partiden uzak tutma hedefinde olan Devlet Bahçeli, yerine Gazi Üniversitesi´nden bir profesörü hazırladığı parti teşkilatlarında konuşuluyor.

PARTİ İÇİNDE BÜYÜK RAHATSIZLIK

7 Haziran´da yüzde 16´lık bir başarıya imza atan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı
Bahçeli´nin, seçim gecesi yaptığı tüm formüllere ´hayır´ açıklaması parti içinde büyük rahatsızlığa neden olmuştu.

Parti o günden beri oy kaybına uğradı ve 1 Kasım akşamı ortaya çıkan tabloda oy oranı olarak 3. parti çıktı ancak, milletvekili sayısı bakımından Meclis´te 4. parti konumuna geriledi.

İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELDİ, DAHA DA ARTACAK!

Bu durum parti teşkilatlarında tepkiyle karşılandı ve geçtiğimiz hafta 10´un üzerinde başkan Bahçeli´nin politikalarına tepki olarak partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifaların bu hafta daha da artacağını öngören MHP yönetimi, teşkilatın moralini yüksek tutacak açıklamalar yapıyor. Partililere gönderilen ´Rahat olun genel başkanımız partimiz için gereken her adımı atacak´ mesajının arka planında ise sürpriz bir gelişme olacağı konuşuluyor.

MHP´NİN BAŞINA PROFESÖR MÜ GELİYOR

Bahçeli´nin, istifa çağrılarına kulak asmamış gibi görünse de partiyi teslim edeceği ismi bulduğu iddia ediliyor.

Genel Başkanlık koltuğu için ilk olarak Meral Akşener ve Sinan Oğan´ın ismi ön plana çıksa da bu iki ismi olabildiğince partiden uzak tutma hedefinde olan Devlet Bahçeli, yerine Gazi Üniversitesi´nden bir profesörü hazırladığı parti teşkilatlarında konuşulmaya başlandı.

3 KASIM 2002´DE İSTİFA ETMİŞTİ

AK Parti´nin ilk kez girdiği 2002´de tek başına iktidar olduğu seçimde MHP baraj altı kalmış ve Genel Başkan Devlet Bahçeli, ´Sorumluluk şahsımındır´ diyerek istifa etmişti. Ancak ikna edilip tekrar görevinin başına kalmıştı.


Anahtar Kelimeler: Bahçeli yerine gelecek isim

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı