Bahçeli´den AK Parti ile koalisyona 3 şart

MHP Lideri Devlet Bahçeli, AK Parti ile kurulacak koalisyon için öne sürdüğü 3 şartını yineledi. Bahçeli, çözüm sürecinin son bulmasını, yolsuzluk dosyalarının açılmasını ve Çankaya Köşkü´ne dönüşü şart koştu.

Bahçeli´den AK Parti ile koalisyona 3 şart

Hürriyet Gazetesi´nden Ahmet Hakan Coşkun´a açıklamalarda buluna Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli koalisyon için de bir dizi şart öne sürdü. Ahmet Hakan´ın, "Başbakan Ahmet Davutoğlu partinize geldiğinde ne söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusunu, "Bu zamana kadar ne söylediysek aynısını söyleyeceğiz. Diyeceğiz ki: Çözüm süreci bir çözülme sürecidir ve hemen bitirilmelidir. 17/25 Aralık´ın üzerine sonuna kadar gidilmelidir. Recep Tayyip Erdoğan Saray´dan çıkıp Çankaya fanusunun içine girmelidir.

 

´BİRBİRİMİZİ ALDATMANIN ALEMİ YOK´

Bunları söyleyeceğiz. Her şeyi söyleyeceğiz. Sizinle "çözüm süreci" konusunda hiçbir birlikteliğimiz yok diyeceğiz. Ayrıca 17/25 Aralık konusu var diyeceğiz. Saray´dan Çankaya´ya taşınma konusu var diyeceğiz. Bunların haricinde çok konu var diyeceğiz. Ardından da ekleyeceğiz: Beraber koalisyon kurup birbirimizi aldatmanın gereği yok diyeceğiz. Koalisyon kurup birbirimizi karakol amiri gibi takip ettirmenin gereği yok diyeceğiz. Bu bakanlığı bu parti kontrol edecek, şu bakanlığı şu parti kontrol edecek... Böyle şey olabilir mi?" şeklinde yanıtladı.

 

 

´YARILMA VAR´

"Davutoğlu´na kapıyı kapatmış olacaksınız. Kendisine başka bir yol önerecek misiniz?" şeklindeki soruyu ise "Elbette... Türkiye´yi düşünerek kendisine bir yol önereceğiz. Bugün Türkiye´de kutuplaşma var. Recep Tayyip Erdoğan, kendi partisine taban bulabilmek için Türkiye´yi ciddi manada kutuplaştırmış, cepheleştirmiştir. Bugün Türkiye´nin en önemli meselesi bu sosyal yarılmadır. Bu ayrışma, tam manasıyla bir felakete dönüşmüştür. Yeniden kaynaşmanın sağlanması, nesiller alacaktır. Bugün çok kişi birbiriyle alışveriş yapmıyor. Aynı yolda karşılaşanlar, kaldırım değiştiriyor. Herhangi bir gerginlik, herhangi bir çatışma olmasın diye insanlar karşı karşıya gelmek istemiyor." iddiasında bulundu.


Anahtar Kelimeler: Bahçeli Parti koalisyona şart

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı