Bahçeli, tavrını o anketle belirledi

TBMM Başkanlığı seçiminde ve koalisyon konusunda tüm partilerle uzlaşmaktan uzak duran Bahçeli tavrını yaptırılan o ankete göre belirmemiş.

Bahçeli, tavrını o anketle belirledi
Başbakan Ahmet Davutoğlu koalisyon hükümeti için ilk tur görüşmeleri tamamlarken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin koalisyon konusundaki katı tutumu ve Meclis Başkanlığı seçiminde etkili olduğu öne sürülen ilginç bir anket ortaya çıktı.
 
MHP´nin yaptırdığı ankette partinin oyu olası erken seçimde yüzde 19 olarak gösterildi. 
Koalisyon hükümeti için Davutoğlu´nun Ramazan Bayramı sonrasında ikinci tur görüşmelere başlaması beklenirken, kulislerde Bahçeli´nin koalisyona girmeme konusunda neden bu kadar katı tutum sergilediği merak ediliyor. Bugüne kadar açıklanan anketlerde olası erken seçimde MHP´nin oylarının düşeceğine ilişkin veriler açıklanırken, Bahçeli´nin de 25-27 Haziran tarihlerinde bir anket yaptırdığı ortaya çıktı.

ERKEN SEÇİMDE MHP´NİN OYU YÜZDE 19
 
Her fırsatta kamuoyu araştırmalarının halkı yönlendirmek için kullanıldığını belirten Bahçeli, bu nedenle kendi yaptırdığı anket sonuçlarının açıklanmasını istemiyor. Ancak edinilen bilgiye göre Bahçeli´nin, Meclis Başkanlığı seçimi ve koalisyon görüşmelerinde izlediği stratejinin parametrelerinden birini de bu anketler oluşturuyor. MHP´nin yaptırdığı ankette ilginç verilere ulaşıldı. Ankette, olası erken seçimde MHP´nin alacağı oy başta olmak üzere, koalisyon alternatifleri içinde MHP´nin kiminle hükümet kurabileceğine ilişkin sorulara da yanıt arandı. Ankette bugüne kadar açıklanan diğer kamuoyu araştırmalarının tam aksine MHP´nin oyu olası erken seçimde yüzde 19 olarak çıktı.
 
HDP´Lİ KOALİSYON
 
Ankette, seçmene, ?CHP-MHP-HDP? koalisyon hükümetine destek verir misiniz? sorusu da yöneltildi. Söz konusu koalisyona destek oranı yüzde 7´de kaldı. Böylece Bahçeli, CHP´ninBaşbakanlık´ı bile teklif ettiği yüzde 60 Blok´a HDP faktörünün yanısıra halkın desteği çok düşük olduğu için yanaşmadı.
 
MHP anketinde de seçmen Ak Parti ile koalisyona sıcak bakıyor. Koalisyon alternatifleri içinde en güçlü desteği Ak Parti-MHP koalisyonu alırken, Ak Partili seçmenin ise yüzde 54´ü MHP ile koalisyonu istiyor.

"MHP TEK BAŞINA İKTİDAR OLABİLİR"
 
MHP´li kaynaklar, olası erken seçimde MHP´nin oy kaybedeceği Ak Parti´nin oyunun artacağı algısının bilinçli şekilde yaratılmak istendiğini belirtirken, bunun tersi bir tablonun da yaşanabileceğini kaydettiler. MHP Genel Başkanı Bahçeli bu konuda her fırsatta, ana muhalefet görevini üstlenmek isteyen MHP´nin erken veya zamanında yapılacak bir seçimle tek başına iktidara geleceğini dile getiriyor.
 
Milliyet

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı