Aziziye´den beraberlik vurgusu

?Aziziye Belediyesi ile AK Parti Aziziye İlçe Başkanlığı´nın birlikte gerçekleştirdiği eğitim kampı sona erdi.

Aziziye´den beraberlik vurgusu

 

 

Ilıca Termal Tesisleri´nde gerçekleşen kamp programına; AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun, Aziziye Belediye meclis üyeleri, AK Parti Aziziye kadın ve gençlik teşkilatları üyeleri katıldı.
Açılış programıyla başlayan kamp programı Eğitimci Tarkan Zengin´in Siyasal İletişim Berecileri konulu eğitimi ile devam etti. Programın ikinci bölümünde ise Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan belediye çalışmalarıyla ilgili katılımcılara sunum yaptı ve ardından soru cevap bölümüyle program devam etti.
Programda AK Parti Aziziye Gençlik Kolları Başkanı Haluk Ziya Yağma ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Mualla Turan Saykal, teşkilatlarında geçmişte bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlattılar ve programın hayırlara vesile olması dileklerini ilettiler.
Türk askerinin Afrin´nde teröristlere karşı önemli bir mücadele sergilediğini anlatan AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun; Mehmetçiğin Suriye´de insanlığın, Müslümanların, Türklerin, Kürtlerin ve Arapların haklarını savunduğunu söyledi.
Coşkun,? Afrin´ndeki şehit olan askerlerimiz mertebe olarak en yüksek noktaya ulaştılar. Erzurum olarak bizde Piyade Teğmen Ahmet Aktepe kardeşimizi Afrin´de şehit verdik. Bu kardeşimize ve bütün şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum.
Bu nedenle gece gündüz hem çalışacağız hem de dualarımızda askerlerimize yer vereceğiz. Bizlerde çalışmalarımıza başladık. Sandık kurullarımızı oluşturarak, köy ziyaretlerimize devam ediyoruz. 2019 için çalışmalarımıza şimdiden başladık.
Böyle bir organizasyonun gerçekleşmesinde emeği olan Aziziye Belediye Başkanımız Muhammed Cevdet Orhan´a, teşkilatımıza ve emeği olan herkese teşekkür ediyor, toplantının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak´tan diliyorum.
 
REİSİMİZLE BİRLİKTE HER TÜRLÜ MÜCADEYE HAZIRIZ
Sözlerine Afrin´de teröristlere karşı mücadele sırasında şehit olan Mehmetçiklere rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan sözlerini şöyle sürdürdü;? Biz ne kadar büyük bir milletiz ki; orada devletimiz teröristlere karşı mücadele verirken bizler burada tek vücut olarak dualarımızla onların yanında oluyoruz. Öyle bir liderimiz var ki;´ Önce ben gideceğim sonra da sizi götüreceğim´ diyen bir lidere sahibiz. Eğer böyle bir durum olursa İnşallah bizler orada Reisimizle birlikte her türlü mücadeleye hazır olduğumuzu buradan bir kez daha bildirmek istiyorum? dedi.
 
AZİZİYE CAZİBESİYLE NÜFUSUNU YÜKSELTİYOR
Başkan Orhan:? Aziziye ilçemiz sahip olduğu 1702 kilometrekare yüz ölçümüyle Büyükşehir ilçeleri arasında en büyük sorumluluk alanına sahip olan bir bölge. Geçtiğimiz günlerde açıklanan sonuçları incelediğimizde yine Erzurum´da nüfusu en fazla artan ilçenin Aziziyemiz olduğu görülecektir.
Bizler çalışmalarımızı sürdürürken, İlçemizin cazibesinin artması için ne tarz çalışmalar ne tarz faaliyetler yapabiliriz diye sürekli düşünüyoruz. İlçemizin nüfusu 2014 yılında yaklaşık 51 bin civarlarındayken 2017 Aralık ayı rakamlarına göre 59 bin 309 sayısına ulaştığı görülmektedir. Bu da demek oluyor ki; elbette Erzurum´un nüfus sayısının düşmesi istediğimiz bir durum değil fakat Aziziye ilçe cazibesi açısından değerlendirildiğinde gerek şehir merkezinden gerekse diğer ilçelerden göç alan bir konumdadır? şeklinde konuştu.
 
NÜFUS ARTIŞIYLA BİRLİKTE SORUMLULUKLARIMIZ ARTTI
Nüfus artışıyla birlikte çok büyük sorumlulukların ve yükümlülüklerin kendilerini beklediğini ifade eden Başkan Orhan, nüfusun artmasının ilerleyen süreç içerisinde hem altyapı hem de üstyapı çalışmaları açısında da büyük bir sorumluluk yüklediğini anlattı. Nüfus artış hızını teşkilat çalışmaları açısından değerlendiren Başkan Orhan, teşkilatlara önemli bir sorumluluğun yüklenildiğini ve teşkilat üye sayısının da aynı oranda artacağından şüphelerinin olmadığını bildirdi. Başkan Orhan, ayrıca AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun´a ve yönetimine çalışmaları için teşekkür etti.
 
HEDEFİMİZ İSTİŞARE MEKANİZMASINI HAREKET GEÇİRMEK
Toplantıda özellikle ilerleyen süreçte acil ihtiyaçlar bakımından belediye çalışmalarını değerlendireceklerini söyleyen Başkan Orhan, sözlerine şöyle devam etti:? Toplantımızda önümüzdeki süreçte belediye çalışmaları açısından ivedilik gerektiren konular, ne tarz faaliyetler yürütmek gerektiğini burada bulunan teşkilatımızla birlikte tespit edeceğiz. Toplantımızda ilçe teşkilatımızın her kademesinden partililerimiz bulunuyor. Bunun yanı sıra mahalle temsilcilerimiz de bizimle birlikteler. Yine kurumumuzda bizimle birlikte hizmet üreten meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız ve kurum müdürlerimiz buradalar. Dolayısıyla ilçemizde yapılması gereken her şey bu toplantıda konuşulacak. Bunun haricinde burada yapılması gerekenlerin dışında görüş ve önerileri olanlar var ise bunları istişare edeceğiz, birlikte çözüm üreteceğiz. Buradaki en büyük amacımız istişare kültürünü hareket geçirmektir. Bu anlamda istişare mekanizmasını harekete geçirerek ortaya çıkacak fikirleri hayata geçirmek en önemli hedefimiz.
İlçemize hizmet ettiğimiz yaklaşık 4 yıllık süre içerisinde her zaman istişare kültürüne önem verdik. Gerek vatandaşlarımızla, gerek teşkilatımızla gerekse siyasi olarak büyüklerimizle sürekli istişare içerisinde olduk. Sonuç olarak çalışmalarımızı istişareler neticesinde alınmış olan kararlara göre yürüttük.?
 
SEÇİM VAATLERİMİZİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK
2019 yılının seçim yılı olduğunu ifade eden Başkan Orhan, seçim çalışmalarının şimdiden başladığını söyledi. Başkan Orhan sözlerini şöyle sürdürdü:? 2018 yılını çalışmalarımız açısından değerlendirdiğimizde İnşallah 2018 Nisan ayının başlamasıyla birlikte vatandaşlarımıza seçim vaadi olarak ifade ettiğimiz bütün projeleri hayata geçirmiş ve kalan çalışmalarımızı tamamlamak üzere olacağız. Rabbime şükrediyorum ki; Yaptığımız çalışmalarla seçim vaatlerimizin hemen hemen tamamına yakınını hayata geçirdik. Hayata geçiremediğimiz kısımları ise yine bu önemli toplantıda tartışacağız. Böyle bir toplantının düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızda bizlere destek olan İlçe Başkanımız Ensar Coşkun ve yönetimine, bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen İl Başkanımız Mehmet Emin Öz beye teşekkür ediyorum. Ayrıca Milletvekilimiz Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı´ya teşekkür ediyorum. Toplantımızı yaptığımız tesislerin ilçemize kazandırılmasında gerçekten çok büyük emekleri bulunuyor. Başta Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Recep Akdağ olmak üzere milletvekillerimizin tamamına teşekkür ediyorum. Ne zaman kapılarını çalsak ve bir sıkıntımızı anlatsak mutlaka ilgileniyorlar ve ilgili yerleri harekete geçiriyorlar. Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen beye teşekkür ediyorum. Yapmış olduğumuz çalışmalarda Büyükşehir Belediyemizin desteğini her zaman hissediyoruz. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyor, birlik ve beraberlik içerisinde en güzel hizmetleri yapmayı diliyorum.?
 
AZİZİYE BİRLİĞİN VE BERABERLİĞİN ADRESİDİR
Aziziye ilçesinin kendileri için önemli bir bölge olduğunu aktaran Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, burada yapılan bütün toplantılardan ciddi bir motivasyon, uyum ve enerji aldıklarını söyledi. Tavlaşoğlu sözlerine şöyle devam etti:? Samimiyetle söyleyebilirim ki, Aziziye ilçesinde katıldığımı her toplantıda müthiş bir enerji alıyorum. Bu, son yıllarda en fazla ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberlik tablosudur. Aziziye birlik ve beraberliğin vücut bulduğu yerdir. Özellikle belirtmek istiyorum. Aziziye ilçemizde, Türkiye´nin en genç belediye başkanı, AK Parti Genel Merkezinde görev almış, parti disiplinini ve terbiyesini almış, çalışkan, uyumlu ve belediyeler arasındaki uyumun da ne kadar önemli olduğunu bilen çalışkan bir belediye başkanına sahibiz. Belediyede meclisimiz de çok genç ve dinamik kardeşlerimizden oluşuyor. Ayrıca Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimizde yine genç arkadaşlarımızdan oluşuyor. Meclis üyesi arkadaşlarımızın tamamı hem Aziziye Belediye Meclisi´nde hem de Büyükşehir Belediye Meclisi´nde en sorunsuz çalışan ve ilçeleriyle ilgili ihtiyaçları sürekli gündemde tutan ve Büyükşehir Belediyemizin de çalışmalarına en çok destek veren kardeşlerimizdir. Hepsini yürekten tebrik ediyorum.
AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar beyde geçmişte yöneticilik yapmış yetki ve sorumluluklarını bilen bir yönetici. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bu günlerde böylesine uyumlu bir görüntü hepimizin arzuladığı bir şeydir. İlçe nüfusu olarak da AK Parti´ye en fazla oyu veren ilçemiz Aziziye.
Soyadı gibi kendisi de Ilıcalı olan ve Milletvekilimiz Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı da hem ülkemiz hem de şehrimiz için çok çalışan bir milletvekilimiz. Çok önemli ve çok kıymetli çalışmaları var. AK Parti İl Başkanımız Sayın Mehmet Emin Öz, Büyükşehir Belediyemizde beraber çalıştığımız ve çok tecrübeli bir abimiz. Belediyede birlikteyken teşkilatların ne kadar önemli olduğunu ve önem verilmesi gerektiğini bizlere anlatmış bir abimiz. Bu kapsamda ekip tam kurulmuş ve uyum sağlanmış. Bu uyumlu çalışmayı teşkilatlarımızın her kademesinde görmek arzusu içerisindeyiz.
Devletimiz şu an Afrin´de bir operasyon yapıyor ve şehitlerimiz var. Vatan hainleri her zaman olacak ve bu anlamda her zaman birlik beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Vatanın ve bayrağın ne demek olduğunu milletimiz çok iyi biliyor. Yakın tarihte 15 Temmuz gibi zor bir sınav atlattık. İçimizdeki hainlerin neler yapabileceklerini burada gördük. Bu ve bunun gibi saldırıları bertaraf edebilmek için Aziziye ve bütün teşkilatlarımız hazırdır. Toplantıya katılan tüm teşkilat mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum.
Programda bir konuşma yapan AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, ?AK Parti Aziziye teşkilat kampı benim gibi bir eğitimciyi fazlasıyla heyecanlandırıyor. Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Türkiye´deki teşkilatların tamamı için böyle bir eğitim kampı önerdi. Böylesine anlamlı ve özel bir programı Aziziye Belediyemiz ve AK Parti Aziziye teşkilatımızın birlikte düzenlemeleri, misafirlerimizin bir pazar gününde buraya gelmesi çok anlamlı ve önemlidir. Böylesine nezih ve güzel bir mekanda toplantı yapmakta ayrıca çok önemli. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada gerçekleşecek güzel eğitimlerin, seminerlerin, programların bölgemize hayırlar getirmesini diliyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi büyük bir dünya liderinin kadrosunda olmak bizim için çok değerli ve bunun için Allah´a şükrediyorum. ?dedi.
Erzurum´daki ve Aziziye ilçesindeki hizmetlere değinen Ilıcalı, bölgede önemli yatırımların olduğunu, bu yatırımların istihdama ve bölge ekonomisine önemli getirilerinin olacağını söyledi.
Ilıcalı ayrıca AK Parti Erzurum milletvekilleri olarak sürekli halkın içinde olduklarını ve istişarelerini her fırsatta sürdürdüklerini bildirdi.
 
KİMSENİN BİR KARIŞ TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK
Afrin´deki gelişmeleri değerlendiren Ilıcalı, konuşmasına şu şekilde devam etti:´´Afrin´deki şehitlerimize ve tüm şehit olan askerlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Eğer bayrağımız dalgalanıyorsa bu şehitlerimiz sayesinde de oluyor. Geçtiğimiz günlerde de şehit aileleri ve yakınlarını bir araya getiren anlamlı bir toplantı yapmıştık. İlçemizdeki şehit aileleriyle de bir araya geliyoruz. Öyle bir büyük milletiz ki şehit ailelerimizi bugün bıraksak Afrin´e gidecekler ve kanlarının son damlasına kadar savaşacaklar. Afrin´de teröristlerin dışardan destek aldıklarını da çok iyi biliyoruz. 5 bin tırın nereye gittiğini de biliyoruz. İnşallah başbakanımızın dediği gibi terörle çok etkin bir mücadele ederek 2018 yılında terörü Türkiye´nin gündeminden düşüreceğiz. Bunun için buradan tekrar Afrin´deki askerlerimize selam ve dualarımızı gönderiyoruz. Cenab-ı Allah Mehmetçiğimizin gücünü ve kuvvetini artırsın, bir an önce terörü oradan temizleyip ülkesine dönmesini nasip etsin İnşallah. Kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Sınırımızın güvenliğini sağlıyoruz. Güvenliğimiz için elimizden geleni yapıyoruz. Bu bir milli duruştur. Tüm partiler bu anlamda PKK´ya destek veren partiler hariç milli bir duruş sergilemişlerdir. Ülkemizi koruma noktasında şehitlerimiz muhakkak olacaktır ancak al bayraktaki tek damla kanımız yerde kalmayacaktır. ?
 
1071´DEN BU YANA BÖLGEDE MÜCADELE VERİYORUZ
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz,? Konuşmama başlarken Afrin´deki şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Bu çok uzun bir savaş olacak ve İnşallah yine biz bu savaşı kazanacağız. Niye uzun bir savaş olacak? Bu savaş ilk Cerablus´ta başlamıştı. Cerablus harekatının başladığı günlerde Sultan Alparslan da o bölgede Mısır´a doğru hareket ediyordu. Bizans´ın büyük bir orduyla üzerine doğru hareket ettiği bilgisi geldi. Bunu duyan Sultan Alparslan Cerablus´tan geri dönmüştür. Yani biz 1071´den bu yana bu bölgede savaşıyoruz. Bunun için bizim çok dayanıklı olmamız lazım. Hepimizin oraya sadece dualarıyla değil, bizzat fiili olarak katılması da gerekir. Çocuklarını ve yakınlarını oraya gönderenler sabırla ve özellikle tarihten aldıkları bu güçle metanet ile dayanmaları gerekir. Bu uzun, yorucu ve zor bir savaş dayanıklı olmamız gerekir.
 
AZİZİYE BELEDİYE BAŞKANIMIZ TEŞKİLAT ÇALIŞMALARINDA HER ZAMAN DUYARLI
Ben özellikle bu organizasyonu yapan AK Parti Aziziye Başkanlığımıza, İlçe Başkanımız Ensar Coşkun´a ve en önemlisi Aziziye Belediye Başkanımız Muhammed Cevdet Orhan beye çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığımız tarafından Aziziye bölgesinde çok büyük bir toplantımız oldu. Bu toplantıya 13 bakan yardımcısı ve 100´ün üzerinde belediye başkanı katıldı. Biz bu organizasyonu planlarken Aziziye Belediye Başkanımız Muhammed Cevdet Orhan Bey beni aradı ve organizasyon için yardım konusunda yapılabilecek bir konu bulunup bulunmadığını sordu. Bu duyarlılıkları beni etkiledi. Bizim teşkilatımızla yaptığımız bütün işlere her zaman duyarlı. Bunun için başkanımızın hakkını teslim etmek istiyorum. Yine Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen´e de bu vesileyle teşekkür ediyorum.
 
CHP HEP TEFRİKA ÜRETTİ
AK Parti Genel Merkezi´nin partiyi hep dinamik tuttuğunu ifade eden Başkan Öz,? AK Parti´nin lideri ve üst kadrosu partiyi hep dinamik tutmaya çalıştı. Bu önemliydi. Çünkü geçmişte Demokrat Parti döneminde önemli hatalar yapılmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrat Partilileri hep birbirine düşürmeye çalışmıştı. Özellikle Adnan Menderes ile Celal Bayar´ı birbirine düşürmeye çalışmıştı. İsmet İnönü hep bunun üzerine kafa yordu. CHP´nin hayata genel bakış açısı şöyleydi; Türkiye´ye bir şeyler kazandırayım, önünü açayım, iyi şeyler olsun, komşularıyla iyi geçinsin bunlara bakmıyor. CHP, rakibinin içerisinde nasıl tefrika çıkaracağına bakıyor. Bunun için de sürekli Menderes ile Bayar´ı birbirine düşürmeye çalıştı. Neticede bunu başardı. Tabi onlar birbirine düşürürken de askerlerden yardım aldılar ve kışkırttılar. Bugünde aynısını yapıyorlar.?
 
100 YILLIK TERANE
Başkan Öz, ?Bir arkadaşım 100 Yıllık Terane adında bir kitap yazmıştı. 100 yıl önce Abdulhamid Han´a, Adnan Menderes´e, Turgut Özal´a CHP zihniyeti ne yaptıysa bugün de aynısını yapıyor. Biz birbirimize düşürmeye çalışıyor. Düşünün ki: Adnan Menderes göreve yeni başlarken ezanı Türkçe´den Arapçaya çevirecek, orada bir tefrika çıkarıyor. Menderes askerlerle ilgili bir düzenleme yapacak bu kez CHP, Milli Savunma Bakanlığı ile ilgili bir operasyon çekiyor. Üniversiteye geldiğinde basını Demokrat Parti´nin üzerine kışkırtıyor. Sonuç olarak büyük bir kaos ortamı oluşturuyor. Bunun için bizim bu kaosa, CHP´nin ve diğer muhaliflerin kurmuş oldukları tuzaklara düşmemek için her kanatta eğitim faaliyetleri yapıyoruz. Yine bugünkü bu faaliyette, yenilenmeye mabut bir faaliyet. Bunun için arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.
 
ERZURUM AK PARTİ OLARAK EĞİTİMLERİMİZ SÜRÜYOR
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı olarak eğitim ve kamp programlarını sürdürdüklerini belirten Başkan Öz,? Eğitim programlarını ve faaliyetlerini uzun zamandır düzenliyoruz. Bu programlar referandum ortamında da devam etti. Öğretmenlerle, genç avukatlarla ve özellikle aile hekimleriyle sürekli toplantılarımızı ve eğitim ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca teşkilat içerisinde milletvekillerimize başta Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Recep Akdağ olmak üzere bir eğitim programı hazırladık. AK Parti´nin tarihini Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Recep Akdağ´ın sunumuyla aktardık. Bu programa hemen hemen her yerden katılım oldu. Milletvekillerimiz Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Orhan Deligöz, Zehra Taşkesenlioğlu belli konular çerçevesinde anlatımlarını gerçekleştiriyorlar. Bunun dışında Türkiye´de siyaset ve politika ile ilgili bilim adamlarını teşkilatlarımızla buluşturuyoruz.
Gençlerimize 1 yıllık dönem içerisinde yaklaşık 32 bin civarında kitap dağıttık. Cemil Meriç´ten ve Ali Fuatgil´den çocuklarımıza ve gençlerimize okumalar yaptırıyoruz. Bu çalışmaların bazılarına, çalışma programımızın uygunluk durumuna göre bizde katılıyoruz. ?dedi.
 
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN 16 MART´TA ERZURUM´DA
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı kongresinin 16 Mart tarihinde yapılacağı bilgisini veren Başkan Öz sözlerini şöyle sürdürdü:?16 Mart 2018 tarihinde Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın katılımıyla AK Parti Erzurum İl Başkanlığı kongresi yapılacak. AK Partimiz kongrelere çok önem veriyor. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanımız Erol Kaya geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz toplantının açılış konuşmasında, Erzurum´un kendilerinin bir ümidi, sırtlarını verdikleri, dayandıkları, yaslandıkları bir şehir olduğunu ifade ettiler. Osmanlı döneminde de, Cumhuriyet döneminde de devlet riskli kararlar alırken hep Erzurum´a dayanmış ve işleri buradan başlatmış. Geçmişte Türkiye´nin ümidi olmuş birçok partide bütün önemli işlerinin startını Erzurum´dan vermiştir?.
 
CUMHURBAŞKANIMIZ İÇİN ERZURUM´UN YERİ AYRI
Başkan Öz, büyükşehirlerin kongrelerine bakıldığı zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın genelde iki ili bir araya getirerek kongre yaptığını ancak, Erzurum´u tek olarak programa aldığını söyledi. Başkan Öz,? Cumhurbaşkanımızın Erzurum kongresini tek olarak programa alması bile ilimize önem verdiğinin göstergesidir. Bu nedenle o gün bütün teşkilatlarımızı Cumhurbaşkanımızı karşılamaya ve törene bekliyorum. Çünkü bizim buradan vereceğimiz kuvveti mesaj, eminim Afrin´deki şehitlerimize, askerlerimize ve Türkiye´nin her tarafında direnen ve ülkesini savunan insanlara çok büyük bir moral olacaktır. Bu kongreyi bilgi kongresi olarak algılamayalım. Bu bizim hakikaten orada düşmanlarımıza nasıl olduğumuzu gösterme günü olarak algılanmalıdır. Bu nedenle 16 Mart 2018 tarihi önemlidir. Bu vesileyle herkesi kongremize davet ediyorum.? şeklinde konuştu.
 
TALUT´UN ASKERLERİ O IRMAKTAN SU İÇMEMİŞLERDİ
Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bu eğitimler bizim için fevkalade önemlidir. Eğitimlerde genç arkadaşlar bazen bazı şeyleri yadırgayabilirler. Bunun onun aklına uymayabilir. Gençliğine ve enerjisine hafif gelebilir. Kur´an-ı Kerim´de Talut ve Calut anlatılırken, Calut´un çok büyük ordusu vardır. Talut´ta küçük bir orduyla onu karşılıyor. Talut ordusuna karşılarına çıkan ırmaktan su içmemelerini söylüyor. Düşünki uzun bir yoldan gelmişsiniz, yorgunsunuz ve biraz sonra savaşacaksınız. Talut bu sudan içenlerinden kendi tarafından olmayacaklarını söylüyor. Normal akıl ile düşündüğünüzde bunun akıllıca bir davranış olmadığını düşünürsünüz. Bunu neden yapıyor? Kendine inananları bir sıraya ve düzene sokmak için yapıyor. Kendine inananlarla saflarını sıklaştırmak için yapıyor. Bu eğitimleri böyle değerlendirmeliyiz. Yani bu Talut´un askerlerinin o ırmaktan su içmemesi gibi bir olay. Sıkıcı gelebilir, yorucu gelebilir ama bizim saflarımızı sık tutup, karşımızdaki insanların oraya gidip fitne çıkarmasına müsaade etmememiz gerekir. Bu vesileyle bu güzel eğitim programını tertipleyen Aziziye Belediye Başkanımız Muhammed Cevdet Orhan´a ve AK Parti Aziziye İlçe Başkanımız Ensar Coşkun´a teşekkür ediyorum.
Kamp programı teşkilat üyelerinin iyi temenni dileklerini iletmeleri ve birlikte çektirilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.


Anahtar Kelimeler: Aziziye beraberlik vurgusu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

18.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:28
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli