Aziziye´de Fırsatçılara Geçit Yok

Erzurum Aziziye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, ilçede günlük ve rutin yaptıkları denetimleri sıklaştırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, stokçular ve vurgunculuk yapanlar için yaptığı çağrı üzerine zabıt ekipleri Aziziye Belediye Ba

Aziziye´de Fırsatçılara Geçit Yok

 

 

Halkın gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, marketlerde ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatlarını karşılaştırırken bunun yanı sıra pazar yerinde de yapılan denetimlerde satılan ürünlerin insan sağlığına uygunluğunu kontrol etti.

İlçede yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ?Son dönemde finansal piyasalardaki geçici dalgalanmaları bahane ederek ülkedeki genel fiyat düzeylerini artırmaya amaçlayan spekülatörlerin varlığından haberdarız. Bu durumun İlçemize yansımalarını bertaraf etmek adına Beyaz Masa ekiplerimiz 7/24 saat esasına göre çalışıyorlar ve günün her saatinde tüm belediyecilik hizmetleri gibi fahiş fiyat konusunda vatandaşlarımızdan gelebilecek şikâyetleri değerlendirip zabıta ekiplerimize bildiriyorlar. Vatandaşlarımızdan gelebilecek her türlü şikâyeti anında değerlendireceğiz.?dedi.

Fırsatçılara göz açtırmayacağız

Denetimler sırasında ilçe esnafının zabıta ekiplerine oldukça yardımcı olduğuna dikkat çeken Başkan Orhan,? Esnafımız ile el ele verip fırsatçılara göz açtırmayacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın fırsatçılara karşı yaptığı çağrıya esnafımız da bizlerle birlikte elinden geleni yapıyor. İnşallah Millet olarak hep birlikte bu sıkıntıları atlatacağız. ?diye konuştu.

Resmi Gazete´de yayımlanan, Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik´le girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına alınmıştı.


Anahtar Kelimeler: Aziziye Fırsatçılara Geçit

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.03.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 15:52
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:51
  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı