Aydemir: ?Kardeşlik kararlılığımız ebediyen sürecek?

Aydemir, ?Allah Resulünün dünyaya teşrifinden alacağımız mesaj, Birlik ve beraberlik imanının aydınlığında, vahdet ve tevhidin yolunda buluşmadır. Kardeşlik kararlılığından ayrılmamak, birlik, dirlik ve beraberlikten taviz vermemektir? dedi.

Aydemir: ?Kardeşlik kararlılığımız ebediyen sürecek?

 

 

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ?Allah Resulünün dünyaya teşrifinden alacağımız mesaj, Birlik ve beraberlik imanının aydınlığında, vahdet ve tevhidin yolunda buluşmadır. Kardeşlik kararlılığından ayrılmamak, birlik, dirlik ve beraberlikten taviz vermemektir. ? dedi.

?MEVLİDİ İHYA YÜCE RABBİMİZE BİR ŞÜKRAN BORCUDUR´

?Mevlidi ihya Yüce Rabbimize bir şükran borcudur´ diyen Milletvekili Aydemir, ?İyilik, fazilet, ümit, iman ve rahmette gönüllerimizi birleştirdiğimiz bu kutlu vakitte, hepimize düşen görev, Allah için birbirimizi sevmek, Onun rızası için kardeşlikte karar kılmak, birlik ve dirliğimize göz dikmiş hainleri telin etmektir.´ mesajını verdi.

?BİRBİRİMİZİ ALLAH İÇİN SEVELİM´

Mevlid Kandili dolayısıyla bir tebrik mesajı yayımlayan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ?Mevlid Kandilini bir bayram gecesi olarak idrak ve ihya eden İslam Dünyası ve dolayısıyla yüce milletimizin kimliğini besleyen Peygamber sevgisi bizim yegane tasavvur ve tefekkür kaynağımızdır. Her erkek çocuğunu Mustafa ve Mehmed, her kız çocuğunu Emine, Ayşe, Fatma, Ayşe, Hatice isimleriyle şereflendiren yüce milletimizin ufku, alemlere rahmet olarak gönderilmiş müjdenin, Hz. Peygamberin ufkudur. ? dedi.

?GÖNÜLLERİMİZİ KARDEŞLİK ODAĞINDA BULUŞTURMALIYIZ´

Devletin dirliğini, milletin birliğini bozmak isteyen hainler güruhunun yeni bir kanlı senaryoyu sahnelediği dönemde Mevlid Kandili´nin daha ayrı ve özel bir anlam kazandığına işaret eden Milletvekili Aydemir, ?Bizim milli ve manevi terbiyemizin kaynağı olan peygamber sevgisinin odağında, bir vicdan cazibesi içinde birlik ve beraberlik saflarını daha sıklaştırmalı, gönüllerimizi kardeşlik muhabbetinde  buluşturmalıyız.´ ifadesini kullandı.

VAHDET VE TEVHİT TEK YOL

Milletvekili Aydemir, ?Vahdet ve Tevhid düşmanlarının İslam Coğrafyası ve ülkemizi kan gölüne dönüştürmek adına hani senaryoları sahnelediği, insanlığın bu kıyım ve zulümler karşısında sükut halinde olduğu günümüzde, insanlığın kaybolmuş vicdanını bulması, var olanının da onarılması ancak bizim birlik ve beraberlik imanımızı güçlendirmemiz, hainler karşısında tek saf ve tek yürek olmamız ile mümkündür. Mevlid Kandilinde yaşadığımız derin dini heyecan ve aşk ile dualarımızı İslam aleminin birliği ve bütünlüğünde, kardeşliğimizin ilelebet sürmesi doğrusunda birleştirmeliyiz´ dedi.

MİLLİ ŞAİR AKİF´TEN HATIRLATMA

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy´un ?Şarkın ki mefahir dolu, mazi-i kemali/Ya Rab ne onulmaz yaradır şimdiki hali´ dizeleriyle İslam Coğrafyasında yaşanan hale dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ?İslam Coğrafyasını dağıtmak, birliğini parçalamak isteyenler dün olduğu gibi bugün de sahnededir. Akif´in, bu manada, ?Ey tefrika zehriyle şaşırmış giden ümmet/Nisyan´a çıkan yolda mı kaldın gümrah/La havle vela kuvvete illa billah..´ dizelerindeki vurgu bu gün yaşadığımız halin de tarifidir.  İslam ümmetine bayraktarlık yapmış yüce milletimiz, İslam Dünyasının da tek ümit kaynağıdır.  Yine Akif´in ifadesiyle ?Şehamet dini, gayret dini ancak Müslümanlıktır/Hakiki Müslümanlık en büyük kahramanlıktır.´ Mevlid kandilimizi bu gerçeğin odağında ihya etmeliyiz.´ kaydını düştü.

 ?ALLAH İÇİN, EY NEBİYY-İ MÂSÛM´  NİYAZI

Kandil mesajının son bölümünde, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un ?Allah için, ey Nebiyy-i mâsûm/ İslâm´ı bırakma böyle bîkes, /İslâm´ı bırakma böyle mazlûm.´ niyazına yer veren Milletvekili Aydemir, ?Bu mübarek iklimin atmosferi içinde Devletimizin dirliği, milletimizin birliği, vatanımızın bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ile anıyor, vatanın harimine göz dikmiş tüm hainleri telin ediyor, yüce milletimizin Mevlid kandili coşku ve heyacınını paylaşıyorum.´ dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli