Aydemir: ?Bu milletin terazisi asla yanlış tartmaz´

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin kahır ekseriyetle kabul bulacağından emin olduğunu söyleyen AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ?Bu yüce millet öyle asil ki, terazisi asla yanlış tartmadı, yanlış tartmaz. ? dedi.

Aydemir: ?Bu milletin terazisi asla yanlış tartmaz´

 

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin kahır ekseriyetle kabul bulacağından emin olduğunu söyleyen AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ?Bu yüce millet öyle asil ki, terazisi asla yanlış tartmadı, yanlış tartmaz. ? dedi. Aydemir Erzurumluların Üç aylarını ve Regaib Gecelerini tebrik etti.

AYDEMİR FARKLI BAKIŞ´TA KONUŞTU

Kardelen TV´de yayınlanan sunuculuğunu Gazeteci Pelin Başalma´nın yaptığı ?Farklı Bakış´ Programına konuk olan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, referandum sürecini değerlendirdi, halkın  değişikliğe bakış ve nabzını aktardı, mezralardan kent merkezine sahada yaptığı tanıtım çalışmalarındaki gözlem ve tespitlerini paylaştı.

ALLAHIN İZNİYLE ERZURUM TÜRKİYE´DE EVETLERİYLE BİRİNCİ OLACAK

AK Partinin kuruluşundan bugüne kadar yaşanan seçim dönemlerini aktaran Milletvekili Aydemir, AK Parti´nin her döneminde sahada olduğunu belirterek, referandum çalışmalarıyla sahada edindiği gözlemlerini tek cümleyle vurguladı ve ?Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine öyle bir destek ve teveccüh var ki, böylesi müsbet hali daha yaşamamıştık. Görülen o ki, Allahın izniyle Erzurum olarak Türkiye sathında birinci olacağız´ kaydını düştü.

CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN ERDOĞAN ÖZEL BİR LİDER

Sistemin istikrar temelli olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, ?Sayın Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan özel bir lider, cenabı hakkın inayetiyle kuşanmış  bir yapımız var, bütün bir millet olarak söylüyorum. Bu inayetin yansımasıdır bu nevi nitelikli bir liderin çıkması. Milletimiz bu hali gördüğü için Allahın izniyle çok uzun yıllar, ben varım dediği sürece bu millet onu seçerek başının üstünde taşır. Biz ondan sonrası için düşünüyoruz sistemi, kurumsal hale getirmek istiyoruz istikrarı. ? kaydını düştü.

 

HAYIRCI CEPHE GRİ PROPAGANDA YÜRÜTÜYOR, YALAN SÖYLÜYOR

Gazeteci Başalma´nın ?muhalefetin referandum yaklaşımını nasıl değerlendiriyorsunuz?´, sualini cevaplandıran Milletvekili Aydemir, Hayır cephesinde yer alan ana muhalefet partisinin gri bir propaganda yürüttüğünü, sermaye ve vurgularının yalan üzerine olduğunu belirterek, ?onlar halkı bilmiyorlar. Onlar halkın kemalini görmüyorlar. Sahada yakinen gördük ki Erzurum´Un en ücra köşesinde yaşayan vatandaşımız bile hadiseleri çok iyi gözlemliyor ve notunu veriyor. CHP liderinin tahrike dayalı söylemlerini iyi analiz ediyor. ? dedi.

TÜRKİYE´NİN YÜKSELİŞİ AVRUPA´YI RAHATSIZ EDİYOR

Avrupa´nın referanduma dahil olarak, hayırcılara destek vermesi durumunu ele alan Milletvekili Aydemir, ?Avrupa Türkiye´nin  Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine evet onayı vereceğini biliyor ve bu makas değişikliğiyle birlikte yükseliş trendine gireceğini, her alanda ciddi bir kalkınmayı göreceği  bildiği için, ?bu evetlere nasıl mani olabiliriz´in endişesi içinde. ? tespitinde bulundu.

?İNSANIMIZ FEHMİYLE HAKİKATİ GÖRÜYOR´

Türkiye´de hayırcı yaklaşımı seslendiren CHP´nin millet irade ve kararlılığına karşı bir tahammülsüzlük gösterdiğini belirten Milletvekili Aydemir, ?Köy köy geziyoruz, Biz sahadayız görüyoruz, onların vatandaşla ilişkileri yok. Onlar halkı bilmiyor, tanımıyor. Halkın irfanını görmüyorlar. Onların anayasa değişikliğiyle ilgili söyleyebilecekleri bir şey yok, sadece zihinleri bulandırmak, evet kararlılığını değiştirmeye uğraşıyorlar.  Yalan üzerine kurgulanmış  söylemlerle, gri propaganda yürütüyorlar. Bu milletimizi hafife almaktır. Oysa biz sahada görüyoruz ki insanımız fehmiyle, basiret ve ferasetiyle hakikati görüyor ve biliyor. Evet kararlılığı içinde.´ dedi.

KİŞİ KENDİ GİBİ BİLİR İŞİ

Söyleşide, CHP ve diğer hayır cephesinin Hitler propaganda tekniğini uyguladığını, bu tekniğin tamamen yalan üzerine kurulduğunu ifade eden Milletvekili Aydemir, ?Kişi kendi gibi bilir işi´ ata sözünü hatırlatarak, ?Hayırcıların geçmişi dayatmalar üzerinedir. Tek Parti dönemlerinde yaptıkları ortada. Onlar bir korku ortamı yaratarak aslında kendi geçmişlerini açığa vuruyorlar. Basit ve sığ söylemlerle insanımızı aldatmaya uğraşıyorlar. Halkın ferasetinden haberleri yok. Bu millet öyle arif ki, yalanla aldatılamaz´ ifadesini kullandı.

MUHALEFET EDENLERİN İNSANIMIZA İTİMATLARI YOK

Hayır cephesinde yer alan CHP için; ?Onların İnsanımıza itimatları yok, insanımızın kumaşını, niteliğini, yüksek kalitesini  bilmiyorlar. O yüzden de hep iktidardan uzak düştüler´ tanımlamasını yapan Milletvekili Aydemir, ?Hangi yalanı üretirlerse üretsinler, Millet öyle bir kumaş taşıyor ki, basiretiyle tüm hakikati görüyor. Bu milletin terazisi yanlış tartmadı. ? ifadesini kullandı.

HAYIRCILARIN YALAN İDDİALARI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin içeriğini paylaşan Milletvekili Aydemir, değişiklik kapsamında yer alan Cumhurbaşkanı ve bakanların soruşturulması ile ilgili olarak hayırcıların yalan iddialarda bulunduklarını belirterek, ?Bugün mevcut sistemde bir soruşturmanın açılabilmesi için 450 milletvekilinin oyu şart. Oysa gelecek sistem için soruşturma için 301 milletvekilinin oyu yeterli. Bunlar anayasa değişiklik paketinin içeriğini de bilmiyorlar´ diye konuştu.

AYDEMİR´DEN 1977 SEÇİMLERİ HATIRLATMASI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin yönetimde istikrar ve güven olgusu üzerine bina edildiğini, geçmişte bu istikrar ortamının sağlanamadığını, değişikliğe hayırla yaklaşan CHP´nin bu yoldabir sabıkası olduğunu kaydeden  Milletvekili Aydemir,  1977 seçimlerine değinerek, o dönemde Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında CHP´nin 215 milletvekiliyle çoğunluğu elde ettiğini, ancak 226´yı bulamadıkları için hükümet kurulamaması üzerine 11 milletvekili aldatarak chp´ye aldıklarını ve bakan yaptıklarını hatırlattı.

?GÜNEŞ MOTELİ SKANDALINI UNUTMADIK´

CHP´nin Milletvekili transferini gün yüzüne çıkaran  Güneş Moteli skandalını aktaran Milletvekili Aydemir, ?O dönemde 35 bakanlık vardı. Bunlar diğer partiden transfer ettikleri milletvekillerine bakanlık vererek bu sayıyı  46´ya çıkardılar. Halkın iradesini yok saydılar. Bunlar, yani hayır cephesindeki ana muhalefet  yönetme şeklini böyle dizayn etmişti. Oysa Bizim tarzımız çok farklı, Bakın AK Parti iktidara geldiğinde 36 bakanlık vardı, sonra bu sayıyı 25´e düşürdük. Çünkü bizim önceliğimiz istikrar, bizim önceliğimiz milletimizdir. ? dedi. Aydemir hayırcı CHP´nin bir milletvekilinin 1.2 milyonluk telefon faturası skandalını da gündeme taşıyarak, ?Onlar önce bu millete karşı dürüst olsunlar´ vurgusunda bulundu.

ONLARDA 600 MİLLETVEKİLİ İSTİYORDU, BUGÜN NE OLDU DA KARŞI DURUYORLAR

CHP´nin gündeme taşıdığı 600 milletvekili sayısı yaklaşımını da değerlendiren Milletvekili Aydemir, bu durumun temsilde ihtiyaç olan noktaya varılması adına zaruret olduğunu kaydederek, 1995 yılında milletvekili sayısının 450´den 550´ye çıkarılması görüşmelerinde CHP´nin milletvekili sayısının 600 olması yolunda öneri sunduğunu kaydederek, ?Onlar 600 milletvekili istiyordu, bugün ne oldu da karşı çıkıyorlar? ? dedi.

YENİ SİSTEMLE TERÖR BİTECEK..

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte terörün belinin kırılacağı, ihanet şebeke ve odaklarının yok olacağını aktaran Milletvekili Aydemir, ? Bütün terör örgütleri, bütün vatan hainleri anayasa değişikliğine karşı çok ciddi bir mücadele veriyorlar.  Onlar biliyor ki, yeni sistemle yok olacaklar. Türk Tipi Başkanlık sistemine geçilirse bizi bitirirler, diyorlar. Çünkü yetkide istikrar, karar mekanizmasını güçlendirecek. Zamanında alınacak karar ve yaptırımlarla bölücüler tarihten silinecek. Cumhurbaşkanlığı  hükümet sistemi hakikat bulduğu gün onların bittiği gündür.´´ diye konuştu.

HAKK TERAZİSİ GİBİ BİR KAVRAM AKILLARINDA YOK..!

CHP´nin dayatmacı ve hayır yaklaşımını milleti tanımamalarına bağlayan ve Halktan korktuklarını, hakk terazisi gibi bir kavramın akıllarında bulunmadığını söyleyen  Milletvekili Aydemir, ? Onlar biliyorlar ki bu millet onları tek başına hiçbir zaman iktidara getiremez.Bu millet asil bir millettir, hakkı teslim eder, oyunu da hak edene verir. ? dedi. AK anlayışın temsilcisi olarak CHP´nin  pkknın peşine düşmesinden, aynı tercihe yönelmesinden  üzüntü duyduğunu belirten Aydemir CHP söylemlerinin pkk söylemleriyle aynı olduğunu belirtti.

HİÇBİR ÜLKÜCÜ, PKKLI İLE AYNI SAFTA OLAMAZ..!

Söyleşide MHP´nin evet desteğine değinen Milletvekili Aydemir, bazı ülkücülerin hayır tercihinde bulunacakları iddialarının asılsız olduğu görüşünü taşıdığını aktararak, ?Hiçbir ülkücü, hiçbir MHP´li pkk ile aynı safta olmaz, olamaz. Merhum Alparslan Türkeşin öğretilerinden geçmiş hiçbir ülkücü vatan hainleriyle aynı safta durmaz..´ görüşünü paylaştı.

TÜRK TİPİ BAŞKANLIK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için, ?Uzlaşma zeminin hazırlayabilmek amacımız, aslolan budur´ diyen Milletvekili Aydemir, ABD Başkanlık sisteminden örnek vererek, ?ABD başkanlık sisteminde seçilenin her hangi bir noksan taşıması halinde onu denetleyecek, görevden alacak bir mekanizma yok. Biz bunu izale etmişiz, Türk tipi başkanlık sisteminde cumhurbaşkanı problem olur, sistemi tıkarsa, o vakit parlemento hem kendini hem de cumhurbaşkanını seçime götürebilecek.Milli irade her zaman hakem olarak kalacak.  Milletimiz biliyor ki, diktatörlük tarifi İnönü´nün döneminde,  1940´ larda açığa çıkıyor, tek partili dönemlerde var bu. Oysa bugünkü değişiklikle, Parlamento murakabe pozisyonu alıyor, oradan diktatör çıkmaz.   Yeni sistemle Uzlaşan milleti önceleyen bir yapı ortaya çıkıyor. ? diye konuştu.

VESAYETÇİ SİSTEM ORTADAN KALKACAK

Söyleşide vesayetçi anlayışı irdeleyen, vesayetin yalnız darbe yapan askeri kanadı değil aynı zamanda sivil cenahı da kast ettiğini bildiren Milletvekili Aydemir, ? Vesayetin sivil tarafı da var. Bürokrasi, basın aydın vesayeti.. Bazı aydınların zihinleri iğfal eden yaklaşımı. Bizim yeni sistemle ortadan kaldırmayı amaçladığımız  vesayetçiler. Yeni istem pozitif değer üretiyor. Artık bürokratik vesayet olmayacak, bürokrasi bahaneni arkasına sığınmayacak, yapılanmada sadece çalışmak ve üretmek var. Nitelikli kaliteli keyfiyet sahiplerine öncelik tanınacak. Bunu en önemli yansıması da ekonomide görülecek.

İktisadi yansımaları da müsbet olacak yatırımlarda o nispetle artacak. İstihdam imkanları çoğalacak.  Türkiye ekonomisi yeni bir diriliş yaşayacak.´  dedi.

Cazibe merkezleri

Gazeteci Başalma´nın yeni sistem ve ekonomi olgusu ile kararnamelerle ekonomik yönetime dair sualine karşılık veren Milletvekili Aydemir, 23 ili kapsayan ve Erzurum´un merkezi olduğu Cazibe Merkezleri Projesine atıfta bulunarak, düzenlemenin kanun hükmünde kararname ile hızlı bir şekilde hayat bulduğunu, esaslarının belirlenerek yatırımcılara imkan ve fırsatlar sunulduğunu, çerçevesi net olan projenin yatırım sürecine pozitif değer olarak yansıdığını söyledi. Aydemir, böyle bir projenin mevcut sistemde hayata geçmesi için kanunlar çıkarılması, yönetmenlikler hazırlanması gerektiğini, bunun da aylar alacağını hatırlattı.

?FATURA MİLLETE ÇIKSIN´ YAKLAŞIMINI REDDEDİYORUZ´

Her türlü politik ve bürokratik engellemelerle ekonomide zaman kaybı yaşanmasını istemediklerini, yeni sistemin en önemli tarafının ?anında ve zamanında karar´ mekanizmasını öncelediğini belirten Milletvekili Aydemir, ?Hayırcılar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine karşı duran partilerin mesul bir muhalefet yaklaşımı yok. Onların ?fatura millete çıksın´ yaklaşımını reddediyoruz. Zira bizim önceliğimiz millettir. Esas olan da zamanında verilecek hizmettir.´ dedi.

GECELİK FAİZLERİN YÜZDE 7 BİN 600 LERE ÇIKTIĞI GÜNLERİ UNUTMADIK

Artık mevcut hantal yapının değiştirilmesi zamanın geldiğini söyleyen Milletvekili Aydemir, ?Mevcut sistemle hatırlayın 57´inci hükümet dönemini. 37 bakanlı kabinede 58 bakan görev yapmıştı.  Yazar kasa fırlatan esnafın fotoğrafı hala gözlerimizin önünde. Başbakana Anayasa Kitapçığının atılmasıyla gecelik faizlerin yüzde 7 bin 600´lere fırladığı günleri unutmadık. Bu hantal yapı değişmeli artık. Bizim sistemimizde ise Marmararaylar, Avrasya Tünelleri, Duble yollar, Yüksek Hızlı trenler, üçüncü köprüler, havalimanları, tüneller, geçitler  var. İşte biz diyoruz ki, millete hizmet veren sistem, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin temasıdır´ diye konuştu.

İPEKYOLU PROJESİ

Çok yakın bir zamanda İpekyolu projesinin start alacağını, proje ile  Uzakdoğu´dan Avrupa´ya çok kısa sürede mal ve hizmetlerin ulaşacağını,  proje merkezinin ise Türkiye olacağını söyleyen Milletvekili Aydemir, ?Avrupa bunu gördüğü için Türkiye´nin önünü kesmeye çalışıyor. Ama hiçbir güç büyük Türkiye´nin önünü kesemeyecektir. MHP ile birlikte, önce vatan,  önce bayrak, önce millet, parolasıyla yürüyoruz bu değişiklik sürecini.  İnşallah 16 nisanda çok net bir tablo çıkacak,  bu tablo  evet´tir.´ dedi.

BU MİLLET ASİL MİLLETTİR

Söyleşinin son bölümünde Türkiye´ye ihanet eden hainlerin, FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP/c örgütlerinin hayır cephesinde buluştuğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, ?Biz her Hayır diyen haindir demiyoruz, ama  hain olanların tamamı hayır için çalışıyorlar, o halde şehitlerimizin ruhunu muazzep etmemek için hainlerle kimse aynı safta durmasn. İnanıyoruz ki  bu millet asil millettir, gereğini yapacaktır. ? diye konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli