ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE SON ATAMALAR SEVİNÇLE KARŞILANDI

Atatürk Üniversitesinde son yapılan atamalarla göz dolduran Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı şehrimizin siyasetine yön veren siyasetçilerimiz tarafından da tam not aldı.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE SON ATAMALAR SEVİNÇLE KARŞILANDI

 

 

Ülkemizde ve Dünya'da diğer üniversitelerden farklı olarak bölgenin göz bebeği, bacasız fabrikası ve umudu olan Atatürk Üniversitesi, Yeni Nesil Üniversite olma yolunda çok ciddi adımlar atarken, İkinci kez göreve getirilen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle ikinci kez yeniden Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne atandıktan sonra Atatürk Üniversitesi'nin akademik değerlerini, eğitim metodolojilerini ve toplumsal rolünü nasıl yapılandıracağını ciddi olarak bir kez daha gözden geçirdi.

İkinci kez göreve gelen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, önce kurmay kadrosunu yeniledi. Ardından da Fakültelerin yeni dekan ve dekan yardımcılarını da belirledi.

Yeni yapılan atamaların Atatürk Üniversitesi Akademik personelleri tarafından takdirle karşılandığı izlenirken, şehrimizde yaşayan vatandaşlar ve şehrimizin siyesetine yön verenler tarafından da takdirle karşılanıyor.

Başarının A takımıyla mümkün olabileceğini belirten akademik personel, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın ikinci döneminde akademik ve idari personel atamalarında çok aceleci davranmadığını, önce işleyişi ve süreci izlediğini, atamalarında liyakat ve ehliyete önem verdiğini ifade ederek Rektör Çomaklı'nın, bu konuda da en büyük referansının gözlem, takım ruhu ve çalışma azmi ve heyecanı olduğun ifade ettiler.

Öte yandan son yapılan atamalarla göz dolduran Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı şehrimizin siyasetine yön veren siyasetçilerimiz tarafından da tam not aldı.

Ülkemizin öğrenci tercih sıralamasında en fazla tercih edilen Üniversite ve Fakültelerinin arasında yer alan Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanlığına, Fakültenin başarılı öğretim üyelerinden olan ve öğrencileri kadar akademisyenler arasında da sevilip sayılan Prof. Dr. Ufuk Şimşek’in atanması hem kendisini tanıyanlar tarafından hem de Erzurum'daki Milliyetçi Hareket Partisi tabanı tarafından büyük sevinçle karşılandı. Akademik kariyeri başarılarla dolu olan ve dekanlık görevini de büyük bir özveriyle yürüteceğine inanılan Prof. Dr. Ufuk Şimşek’e her kesimden tebrik ve kutlama mesajları yağıyor.

Yine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın takdiriyle Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevine atanan Dr. Gökhan Aslan isminin de gerek Atatürk Üniversitesi akademik kadrosu tarafından gerek kendisini tanıyanlar tarafından sevinçle karşılandığı görülüyor. Önceki yıllarda Milliyetçi Hareket Partisi'nden Milletvekili Adayı olarak karşımıza çıkan ve seçim çalışmaları süresince tüm şehir tarafından kişiliği ve ahlakıyla bir anda tüm şehrin takdir ettiği ve sevdiği isim olan Dr. Gökhan Aslan'ın Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri bölümünde başarılı işlere imza atacağı konuşulurken, şehir ile Atatürk Üniversitesi arasında yıllardır özlemi duyulan ortak hareket etme noktasında da önemli girişimleri olacağı bekleniyor.

Yine Atatürk Üniversitesi’nin güçlenerek yoluna devam ettiğini ve ülkemize nice neferler kazandırmayı sürdürdüğünü dile getiren MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, “Şehrimizin değerleri haline gelen isimlerin hak ettikleri pozisyonlara getiriliyor olması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Şehrimizin ve ülkemizin markası haline gelen Atatürk Üniversitesi’nin zengin kadrolara sahip olmasını can-ı gönülden destekliyoruz” ifadelerine yer verdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

18.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:28
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli