Atatürk Üniversitesinde ‘Kampüse Hoş Geldin’ programı başladı

Kampüse Hoş Geldin Oryantasyon Programı, Atatürk Üniversitesinde coşkuyla başladı.

Atatürk Üniversitesinde ‘Kampüse Hoş Geldin’ programı başladı

 

Öğrencilerin kampüs hayatına uyumlarını kolaylaştırmak, üniversitenin yapısı ile olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak ve alışma sürecini hızlandırmak amacıyla fakülte ve yüksekokullara kayıt yaptıran yeni öğrencilere yönelik hazırlanan Kampüse Hoş Geldin Oryantasyon Programı, Atatürk Üniversitesinde coşkuyla başladı.

3-5 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek programda, yeni kayıt yaptıran öğrencilerin ortaöğretimden yükseköğretim programlarına sorunsuz bir şekilde geçiş yapmalarını sağlamak ve kampüste yaşam, eğitim, ulaşım, beslenme, barınma, sağlık, spor vb. konularda detaylı bir şekilde bilgilendirilmek amacıyla Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonu ve Mavi Salonda bilgilendirme toplantıları düzenleniyor.

Akademisyenler ile merkez müdürlükleri, daire başkanlıkları ve sivil toplum kuruluşlarından gelen temsilcilerin öğrencilere bilgi verdiği toplantılar 3 gün boyunca devam edecek. Son yıllarda Atatürk Üniversitesinin önemli organizasyonlarına ev sahipliği yapan Garaj Okuma Salonunda ise öğrenci toplulukları, üniversite birlikleri, kamu kurumları ve STK’lar ile diğer öğrenci organizasyonları tarafından bilgilendirme amaçlı stantlar kuruldu. Ayrıca tırmanma, rafting, oyunlar ve konserlerle öğrenciler, yeni akademik döneme unutulmaz bir başlangıç yapmış olacak. 2023-2024 Akademik Yılının Atatürk Üniversitesi ailesine hayırlı olması dileyen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin öncü yapısının eğitimle, sporla, sanatla, bilimle, kültürle, sosyal hayatla harmanlandığını, tecrübesi ve bilgisini ise ihtiyacı olan herkesle paylaşan bir üniversite olduğunu dile getirdi.

“Atatürk Üniversitesi Ailesinin Bir Parçası Olmak Ayrıcalıktır”

Üniversitenin akademik başarısını, yaptığı yayınlar ve bilimsel çalışmalarla, gökyüzünden toprak altına kadar uzanan farklı projelerle, yenilikçi politikalar, farklı alanlara verdiği destekler, sağlık, spor, sanat alanlarına yaptığı yatırımlarla desteklendiğini belirten Rektör Çomaklı şunları aktardı: “Atatürk Üniversitesi ailesinin bir parçası olmak ayrıcalıktır. Öğrencilerimiz eğitim aldığı süreç içinde ve mezun olduktan sonra Atatürk Üniversiteli olmanın bir ayrıcalık olduğunu yaşayacak ve görecekler. Akademisyenlerimiz öğrencilerimizi ülkemiz şartlarına göre oldukça geniş imkânlar içinde, doğru teknik bilgilerle donatarak topluma faydalı birer bilim insanı haline getirecektir. Kardeşliğin, demokrasi kültürünün, paylaşmanın hâkim olduğu, tüm sosyal ve kültürel ihtiyaçlara cevap verebilecek bir kampüs öğrencilerimizi bekliyor. Eğitim hayatı boyunca tüm imkanlarıyla öğrencilerimizin yanında olan üniversitemiz, bu misyonunu gelecekte de sürdürerek dürüst, ahlaklı, kontrollü, kararlı, sabırlı ve sebatlı, milli ve manevi değerlerini bilen gençler yetiştirmeyi hedefliyor” dedi.
Çeşitli bilgilendirme toplantıları, konser ve etkinliklerin yer aldığı 2023-2024 Kampüse Hoş Geldin Oryantasyon Programı üç gün boyunca devam edecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı