Atatürk Üniversitesi tarafından ilk peynir rotası oluşturuldu

Gelecek Turizmde projesi kapsamında gerçekleştirilen ve Atatürk Üniversitesinin yürütücülüğünde hayata geçirilen Kars Peynir Rotasında sona gelindi

Atatürk Üniversitesi tarafından ilk peynir rotası oluşturuldu

 

Proje danışmanı olan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökalp Nuri Selçuk ile proje yürütücüleri Arş. Gör. Dr. Zühal Aksakallı Bayraktar ile Arş. Gör. Dr. Yusuf Bayraktar, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret ederek ilk peynir rotası olma özelliği taşıyan proje hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
 

“Kendi Sınırlarımızın Çok Daha Ötesinde Bir Sorumluluk Alanımız Var”
 

Bölgesel büyümenin tüm paydaşların katkısı ve tüm unsurların gelişimiyle mümkün olacağını aktaran Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversite olarak bölgesel ve toplumsal katkıya her zamankinden daha çok önem verdiklerini belirterek, daha üst seviyelere çıkmanın ancak topyekûn bir birliktelikle mümkün olacağını söyledi. Bu kapsamda Atatürk Üniversitesi olarak tüm bölgeyi kapsayan projeler ürettiklerini aktaran Rektör Çomaklı: “Kendi sınırlarının çok daha ötesinde bir sorumluluk alanı olan üniversitemiz bünyesinde yapılan çalışmalar ile lokomotif olma hüviyetimizi sürdürüyoruz. Bu misyon doğrultusunda geliştirilen her projeye de sonuna kadar destek veriyoruz. Çevre illerimizi de kapsayan Kars Peynir Rotası projesinde emeği olan mensuplarımızı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
 

Proje, Bölgenin Turizm Potansiyeline Yarar Sağlayacak
 

Proje kapsamında rota haritasının oluşturulması, rota duraklarına tanıtım stantlarının yerleştirilmesi ve rotaya ait tanıtıcı faaliyetlerin gerçekleştirilmesi gibi birçok faaliyetin tamamlandığını belirten Dekan Prof. Dr. Gökalp Nuri Selçuk, Kars Peynir Rotası projesi ile bölgenin geleneklerinin, unutulmaya yüz tutan yerel değerlerinin, geleneksel bilgi ve üretim tekniklerinin yeniden canlandırılması ve gelecek nesillere aktarılmasının; böylece bölgenin turizm potansiyelinin desteklenerek yerel sosyoekonomik kalkınmaya katkıda bulunulmasının hedeflendiğini söyledi.
 

Kilit Roldeki STK’lar ile Son Süreç Değerlendirildi
 

Proje kapsamında; üniversiteler, STK’lar ve bölgedeki yerel üreticilerin ortak çalışmalarıyla Türkiye’nin ilk peynir rotasının oluşturulduğunu, Kars’ın yöresel mandıraları ve doğal, kültürel miras alanlarından geçen, iyi yapılandırılmış ve haritalandırılmış bir bölgesel rota oluşturmak için Schleswig-Holstein Peynir Rotası uygulama örneğinden yararlanıldığını aktaran proje yürütücüsü öğretim elemanları ise proje paydaşları başta olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, bölgedeki turizm paydaşları ve kilit roldeki STK yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve projenin son aşaması hakkında değerlendirmelerde bulunduklarını söylediler.
 

Erzurum’un gelişimine katkı sunması hedeflenen ve bu kapsamda hazırlanan diğer projelerin de konuşulduğu ziyaret, proje ekibinin Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya anı peynir sandığı takdim etmesiyle son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli