Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi bünyesinde hizmet veren İçsu Balıkları Araştırma ve Uygulama Biriminde yılda 10 ton sofralık alabalık ve 2 milyon adet yavru balık üretimi yapılıyor

İçsu Balıkları Araştırma ve Uygulama Birimi, balık üretimini sürdürüyor

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi bünyesinde hizmet veren İçsu Balıkları Araştırma ve Uygulama Biriminde yılda 10 ton sofralık alabalık ve 2 milyon adet yavru balık üretimi yapılıyor

 

Atatürk Üniversitesinin öğrenci odaklı eğitim misyonu kapsamında öğrencilerin araştırma üniversitesi ekosisteminden en üst düzeyde yararlanmalarını hedefleyen Su Ürünleri Fakültesi gerek araştırma altyapısı gerekse kamu ve özel sektör iş birlikleri ile öğrencilerine yönelik desteklerini kesintisiz bir şekilde sürdürüyor.

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi bünyesinde hizmet veren İçsu Balıkları Araştırma ve Uygulama Biriminde yılda 10 ton sofralık alabalık ve 2 milyon adet yavru balık üretimi yapılıyor. Üretimi yapılan balık türlerini; Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhyncus mykiss), Altın Alabalık (Golden trout), Kırmızı Benekli Dere Alabalığı (Salmo trutta fario) ve Kaynak Alabalığı (Salvelinus fontinalis) oluşturuyor. Üretilen balıklar canlı ve fileto olarak satışa sunularak şehrin taze balık ihtiyacı karşılanıyor. Sadece balık ihtiyacını karşılamakla kalmayan uygulama birimi, ayrıca bulunduğu bölgenin gelişmekte olan kültür balıkçılığına destek olarak yavru, yumurta temini ve teknik danışmanlık da veriliyor.
İçsu Balıkları Araştırma ve Uygulama Birimi üretim faaliyetlerinin yanı sıra Su Ürünleri Fakültesinde eğitim gören öğrencilere pratik uygulama imkanı sunarken, araştırmacılara da canlı materyali temin edilerek küresel çapta önemli araştırmalar yürütülüyor.

“Su Ürünleri Kaynaklarını Koruyan Öğrenciler Yetiştiriyoruz”

“Gerek uygulama birimlerimizde gerekse altyapısı güçlü olan dersliklerimizde öğrencilerimize en iyi eğitim ve öğretimi vermeye çalışmaktayız” ifadelerini kullanan Su Ürünleri Fakültesi Dekan Prof. Dr. Telat Yanık: “Geride bıraktığımız akademik yılda uygulamaya başlanan 7+1 (70 iş günü iş yeri eğitimi) eğitim-öğretim planında mesleki eğitim sürecinde, öğrencilerimiz ile birlikte dişi balık üretimi için gerekli olan erkek balık üretimini de gerçekleştirerek talep eden yetiştiricilere vermekteyiz. 7+1 eğitim öğretim planıyla eğitimini tamamlayan öğrencilerimizi; edindikleri deneyimle mesleğe hazır, çevreyle bütünleşik, su ürünleri kaynaklarını koruyan, sürdürülebilir kullanımlarını sağlayan, bilgilerini sürekli tazeleyen su ürünleri mühendisleri olarak yetiştiriyoruz. İçsu Balıkları Araştırma ve Uygulama Birimimiz de bu eğitimin temelini teşkil ediyor” şeklinde konuştu.

Rektör Çomaklı: “Toplumsal Misyonumuza Uygun Adımlar Atmaya Devam Ediyoruz”
Toplumla bütünleşik bir yönetim anlayışını benimsediklerini ve çalışmalarını buna göre şekillendirdiklerini ifade eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Su Ürünleri Fakültesinin de topluma katkı misyonuna uygun olarak hizmet verdiğini belirterek şunları söyledi: “Kurulduğu günden itibaren değişen teknolojik sürece uygun olarak ilgili bilim disiplinindeki gereksinimlerle birlikte eğitim ve öğretim faaliyetlerini gerçekleştiren Su Ürünleri Fakültemiz, bünyesinde bulunan İçsu Balıkları Araştırma ve Uygulama Birimi ile toplumsal misyonunu da yerine getirmeyi sürdürüyor. Fakültemiz, su ürünleri alanında kamu ve özel sektörde çalışan ve bilim insanı olarak görev yapan çok sayıda mühendisi ülkemize kazandırdığı gibi, kaliteli ve kendini yenilemeye sürekli açık olan eğitim programı, öğrenci odaklı yaklaşımı ve başarısını ulusal ile uluslararası platformlarda kanıtlamaya devam ediyor. Bu kapsamda kendi öz kaynakları ile hizmet veren İçsu Balıkları Araştırma ve Uygulama Birimimiz de yetiştirdiği balıkları akademik ve idari personelimiz ile vatandaşlarımızın alımına sunuyor. Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projemiz kapsamında ortaya koyduğumuz topluma katkı misyonuna uygun olarak çalışmalarımızı hayata geçirmeye devam ediyoruz” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı