BU HABER HAKAN ORAL'A KAPAK OLSUN!

Balıkesir, Tarım ve Hayvancılık Yatırımlarında "Öncelikli Bölge" Oldu.

BU HABER HAKAN ORAL

Balıkesir, tarım ve hayvancılık yatırımlarında ‘Öncelikli Bölge’ oldu.

Balıkesir Ticaret Borsası'nın zamanında yaptığı müdahale ile oluşturulan konsorsiyum sayesinde Balıkesir’in öncelikli bölgeler arasına alınması Balıkesir'de büyük bir sevinçle karşılandı.

Balıkesir Ticaret Borsası tarafından yapılan açıklamada, Tarım ve Hayvancılık yatırımlarında Balıkesir’in öncelikli bölgeler arasında yer aldığı bildirildi. Resmi Gazete'nin 3 Ocak 2020 tarihli sayısında yayınlanan “T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin" Cumhurbaşkanı Kararı ile düşük faizli tarımsal kredilere yeni kriterler getirildiği belirtilen açıklamada, “Yeni kararda öncelikli bölge yatırımı, yurtiçinde doğan hayvan alımı ve kullanımı, kendi yemini üretme ve mera kullanımı, jeotermal yeni enerji kullanımı, genç çiftçi, kadın çiftçi ve benzeri kriterlere göre faiz indirimi uygulanacaktır. T.C. Ziraat Bankası’nın Tarımsal Kredileri içerisinde bulunan ve özellikle Hayvansal Üretime Yönelik olarak kullandırılan Sütçü ve Kombine Sığır Yetiştiriciliği, Damızlık Düve Yetiştiriciliği Büyükbaş Hayvan Besiciliği ve Küçükbaş Hayvancılık kredilerinde kredi faizi üzerinden yapılan indirimlere ilişkin kriterler arasında “ÖNCELİKLİ BÖLGE” yatırımı olması halinde mevcut kredi oranından her kriter için % 10 indirim uygulanmasını sağlamaktadır” dedi.

BU HABER ERZURUM TİCARET BORSASI BAŞKANI HAKAN ORAL'A KAPAK OLSUN!

Yıllardır Erzurum Ticaret Borsası başkanlığı görevini yürüten Hakkı Hınıslıoğlu'nun artık değişmesi gerektiğine inanıldığı için üyeleri tarafından değişimi istenilen Hakkı Hınıslıoğlu'nun yerine seçimle getirilen Hakan Oral göreve geldiği günden beri elle tutulur, gözle görülür bir çıkış sergilememesi kamuoyu taafından sıkça konuşulanlar arasındaydı. Hakkı Hınıslıoğlu'nun oturduğu yerden bile daha aktif ve daha verimli olduğunu söyleyen bazı Ticaret Borsası üyeleri, Hakan Oral'dan genç ve dinamik olması hasebiyle beklentilerimiz çok fazlaydı dediler. Geldiğimiz nokta da görüyoruz ki, Hakkı Hınıslıoğlu'nun makam odasından çıkmadan halledebileceği işleri Hakan Oral koşarak bile halledememektedir. Bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak hayata geçirilen Balıkesir'in Tarım ve Hayvancılık yatırımlarında "Öncelikli Bölge" olmasının en büyük payı hiç şüphesiz Balıkesir Ticaret Borsası başkanı'nın üstün çaba ve gayretleri sonucu meyve vermiştir. Bizler Erzurum Ticaret Borsası üyeleri olarak Türkiye genelindeki tüm Borsa ve Borsa başkanlarının şehirlerine kazanç elde etmek için göstermiş oldukları çaba ve gayreti başımızı ellerimizin arasına almış izlemekteyiz. Ne diyelim. "Sahipsiz Memleket" Hakan Oral beyefendi göreve geldiği günden beri "O geldi beni makamımda ziyeret etti. Ben Gittim O'nu makamında ziyeret ettim" haricinde şehrimize faydalı olarak şunu yaptım. Bunu yaptım diye bir kez olsun duyuru yapmamıştır. Yapamaz da zaten çünkü elle tutulur, gözle görülür. Alkışı hakeden hiç bir iş yapmamıştır.

Balıkesir Ticaret Borsa başkanının üstün çaba ve gayretlerle şehirlerine kazandırdıkları Tarım ve Hayvancılıkta öncelikli bölge olma avantajlarını tüm Balıkesirlilere hayırlı olmasını temenni eden Erzurum Ticaret Borsası üyeleri Bu haberin de Erzurum Ticaret Borsa Başkanı Hakan Oral'a Kapak Olmasını istediler.


Anahtar Kelimeler: HABER HAKAN ' KAPAK OLSUN!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false